Samet sonuçtan hiç memnun değil

22 Aralık 2024 10:09

Selamlar, 2 hafta önce ioniq 6 aracımı teslim aldım. Yazılım sürümü 2023 olarak geldi araç. Güncelletmek istediğimde servise gittim çünkü 2024 ağustosta gelen bir güncelleme olduğunu bu güncellemenin hem navigasyona hem de bazı özelliklere ( direksiyon ses tuşuna basılı tuttuğumuzda sesli uyarıların kapanması gibi) öğrendim. Amacıma USB'yi takıyorlar araç görmüyor. Farklı bir ioniq 6ya taktıklarında görüyor. Durumdan çok rahatsız oldum ama çözülemeyecek bir konu değil sonuçta. Hyundai'ye severek biniyorum, üst üste 3. Hyundai aracım bu. Lütfen bu konuda bana yardımcı olur musunuz, sıfır aldığım bir araçta mutsuz olmak istemiyorum.

23 Aralık 2024 07:59 (Şikayetten 21 saat sonra)
23 Aralık 2024 12:56

Selamlar, hızlı dönüş için teşekkür ederim. Bu markayı çok seven biri olarak yazıyorum. Buradan tekrar belirteyim bayii ve servis ile ilgili herhangi bir sorunum yok. Fabrikadan dönüşü şu şekilde aldım. Sizin aracınıza tanımlı herhangi bir güncelleme mevcut değil. Şimdi gelelim işin aslına. Aracın navigasyon sürümü de yazılım sürümü de 2023 de kalmış durumda. Aracı aralık 2024de teslim aldım. Gözümün önünde farklı bir 0 araca (aynı model aynı sistem sürümü) işlem yapan servis yetkilisi aracı tak diye güncelledi. Aynı tırdan inen bir araç güncellenirken benim aracım neden güncellenmiyor? Yeni gelen özellikleri 0 araç alan biri olarak neden kullanamıyorum? Aracın sisteminin değişimini talep ediyorum. Aracı ben alırken bu araç güncellenmeyecek denmemişti bana. Hasbelkader farklı bir araç denk gelse o güncellenecekti mesela. Konu ile ilgili acil, mantıklı bir açıklama talep ediyorum.

23 Aralık 2024 15:19

30 Aralık 2024 00:03

Merhaba assan yetkilisi. Bana dönüşünüz atr ile biten cihazlara güncelleme yok şeklinde olmuştu. Onlarca atr cihazı kullanan kişiler araçlarını güncelleyebildi. Benim aracım güncellenmiyor. Yani söylemiş olduğunuz cevap tamamen gerçek dışı olduğu belli. Gerçek bir çözüm ve geri dönüş bekliyorum. 0 bilgili bir temsilcinin ya da bayideki görevlinin beni aramasını istemiyorum ki bayii ile bir sorunum yok çok memnunum.

Yorumlar (7)

Gülcan

Selam Hyundai 2004 model kona elektrikli aracımla kaza yaptım birden beni sağa atıp fırlıyor araç şu an serviste yazılım hatası olduğunu düşünüyorum başına böyle bir şey gelen var mı

Emre

Samet Bey merhaba. Aracınızın güncelleme sorunu çözüldü mü?

Serhat

Bence arıza ceae. S5BLN. Atr olmasından kaynaklanmıyor. Bende de aynısı var ama ben güncelleyebildim. Donanımsal veya programdan kaynaklanan bir hata olabilir. Hyundai markaya duyulan güveni kaybetmemek için kesinlikle bu arızanın arkasında durmalıdır.

Ömer

Ne yazık ki güncelleme sitesinde ceae. S5bln. Atr sürüme gelen bir güncelleme yok. Sanırım olmayacak ta. Bu durumda Hyundai elektrikli araç alacak herkesin en azından bizim gibi canlarının sıkılmaması için aracı almadan önce versiyon kontrolü yapması. Satıcılara ve sözlerine inanmayarak son güncellemeyi yaptırarak aracın alımına dair sözleşme yapması gerekiyor. Sizinle benim yaşadığımız sorunu yaşayan pek çok insan var Hyundai servislerinin yanıt veremediği genel merkezin açık şekilde dile getiremediği bu soruna yönelik araçlarını satmayı tercih ediyorlar. Bizim yapabileceğimiz ise sanırım hukuki yardımlaşma ile hak arama mücadelesi olacak.

Samet

Bu durum sene başından beri var sanırım. Çok kötü bir algı oluşturuyorlar kamuoyunda. Oysaki aracı alalı 1 ay olmadı ve gerçekten güzel bir araç. Buradaki aracın sürümüne güncelleme getirmemek çok çok anlamsız. Nedeni hakkında bir dönüş alabildiniz mi?

Ömer

Ne yazık ki en nihayetinde alacağınız cevap servis ve Hyundai Assan müşteri ilişkilerinden niçin güncelleme yapmak istiyorsunuz olacak. Aracı 2 k3z servise götürdüm. Müşteri ilişkilerine 3 kez ulaştım. Son 2 ayda değişen düzelen bir şey yok. Ceae. S5BLN. Atr versiyonları güncelleme alamıyor. En azından şu an.

Samet

Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu zamana kadar hiçbir güncellemeyi alamadınız mı? Akıbeti ne olacak peki satarken böyle demiyorlar neden güncelleme almıyor acaba

Onur sonuçtan hiç memnun değil

Onur
01 Kasım 2024 23:51
Hyundai Assan İoniq 6 Güncellemeleri Ve Servis Sorunları
İlkay sonuçtan hiç memnun değil

İlkay
03 Ocak 2024 23:23