Onur sonuçtan hiç memnun değil

01 Kasım 2024 23:51

Ocak 2024 tarihinde almış olduğum Hyundai marka İoniq 6 model Progressive (ceae. S5BLN. Atr model numaralı) paket aracım, bu zamana kadar geçen sürede yeni çıkan güncellemelerin hiçbirini almadı. Aynı modelin diğer araçları (ceae. S5BLC. Aeu), (ceae. S5BLN. Aeu) model numaraları güncelleme aldı (navigasyon ve yazılım).

Resimlerde de görüleceği gibi ısla özelliğinden de faydalanamıyorum. Menülerde de olmasına rağmen kapalı olduğu veya olmadığı aşikar. Servislerle görüştüğüm zaman kesinlikle bilgi alamıyorum. Aracı servise götürüp birkaç gün orada durması gerektiğini söylüyorlar. Bulunduğum şehirde servis bulunmadığı için götürüp bırakmak mümkün olmuyor. Araç ihtiyacından dolayı (ikame de verilmiyor). Son olarak korna bozuldu ve 1 ay geçti, hâlâ parça gelmedi.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’un 8. Maddesi'nde de belirtildiği üzere; ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

04 Kasım 2024 07:57 (Şikayetten 2 gün sonra)
07 Kasım 2024 10:34

Merhaba ilk geri dönüş olumluydu ancak korna değiştikten sonra sıkıntılı olarak içeriye garip bir ses geliyor kornaya basınca servistekiler bunun normal olduğunu söylediler ancak aynı model başka araçta denendiğinde bu sesin gelmediğinin belirlenmesinde sonra devamlı olarak bana normal olduğunu söylediler, güncelleme ve kullanılmayan özellikle ilgili olarak hiçbir uygulama yapamadılar. 400 km uzaktan geliyorum oraya aracımı da çok geç teslim ettiler. Sınıfta kaldı maalesef Hyundai servisi ve assan maalesef buradan herkese sesleniyorum hyundainin hiçbir aracını almayın bir problem olduğu zaman çok uğraşırsınız.

11 Kasım 2024 23:36

Hala bir cevap veren yok uzunca bir süre bekleyeceğim sanırım

Yorumlar (8)

Ömer

Yaklaşık 6 aydır güncelleme sorunu ile uğraşıyorum. 4 farklı servise 7 kez başvurdum. Bu başvuruların ilk 6 sı aracın güncellemesi olmadığı ifadesi ile sonlandı. Aracımla ilgili aktifte çalışan pil hazırlığı sisteminin aracımda olmadığını iddia edecek bilgi seviyesindeki servislerden sonra Hyundai İngiltere evet yanlış yazmıyorum İngiltere servisi aracıma ait güncellemenin olduğu eğer güncelleme almıyorsa multimedya sisteminde bir arıza olabileceğini belirtti. Bundan sonra Manisa da oturmama rağmen aracım için güncelleme olduğunu belirten Ankara Hyundai Ata servise götürdüm. Aracımdaki problemi kabul eden ilk serviste, araca dair bilgisi olan ilk serviste onlar oldu açıkça. Uzaktan bağlantıyla sorunu gidermeye çalıştılar ancak düzelme olmadı. Şu aşamada sistemin üreticisi LG ile görüşülüyor. 6 ay ve 7 servis başvurusunun ardından umarım bu kez hallolacak.

Serkan

Hocam ısla özelliği aynı sizdeki gibi bende de yoktu. Ağustos güncellemesiyle özelliği kullanabiliyorum. Aslında tam fonksiyonel olarak kullanılmıyor, otomatik kendisinin hız sınırını tabelaya göre azaltıp yükseltmesi gerekir ama tuşa basmak gerekiyor şu an aktif olanda

Onur

Benim araca ağustostaki güncelleme de yüklenemiyor çünkü benim model no yok maalesef ancak aracı bu servis sıkıntılarından dolayı sattım.

Ömer

Aynı sorunu bende yaşıyorum ve 2 kez servise götürdüm. Ne yazıktır ki ne çözümü ne çözüm için ilgilenecek birini bulamadık. Hyundai Assan a yazmanın konuşmanın da bir faydası yok.

Emre

Ömr Bey sorununuz çözüldü mi? Güncellemeyi yapabildiniz mi?

Samet

Onur bey sorun çözüldü mü 2 gün önce aynı aracı aldım, aynı sorun var bende de güncellenmiyor

Emre

Samet Bey sizin sorununuz çözüldü mü? Güncelleyebildiniz mi aracı?

Onur

Sorunu çözeceklerine inanmadığım için sattım çünkü 3-4 ay oyaladılar. Assana soracağız dediler her gittiğimde orada aradılar. Kornamı yaptı servis sonrasında kamyon kornası gibi ses vermeye başladı içeri servis kabul etmedi bu böyle olur dedi bende sattım aracı maalesef Hyundai araç almam bir daha. Hem Türkiye ye 3. Sınıf ülke muamelesi yapıyorlar hem de servisler sadece para kazanma peşinde vatandaş umurlarında değil. Daha bluelink bile gelmedi en çok satılan firma Hyundai.

Samet sonuçtan hiç memnun değil

Samet
22 Aralık 2024 10:09

Taha
15 Ocak 14:43
Hyundai İoniq 6 Bakım Ücretlerindeki Fahiş Artış
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Furkan
11 Ocak 2024 08:00