Osman sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Tucson'da Kronik Şanzıman Arızası

14 Ekim 2024 17:35

2015 model, Şubat 2016 trafiğe çıkan ve 77.000 km'de olan Hyundai Tucson Elite Plus 4 çekerli benzinli aracım, düzenli servise gitmeme rağmen (A*******-Şaşmaz-Ankara) ve en son Ekim başında bakımı yapıldığı halde, her gidişimde şanzıman ısınması şikayetime rağmen, sonunda İstanbul'da E80 otobanında aracım tamamen şanzıman arızası verdi. Araç 2. viteste kaldı, ekran D2 yazdı ve gaz yemedi. Hyundai servis hattını aradım fakat garanti sürem geçtiği için yol yardım göndermediler ve kaskonuzu arayın dediler. Aracı çekici ile gece 22.00'de H**** M****** yetkili servise çektik. Ertesi gün servis, randevulu araçlardan sonra bakabileceğini söyledi. Ankara'da ikamet ettiğimi ve yolda ailemle kaldığımı söyledim. Aracı park yerinde bilgisayara bağladılar ve şanzıman arızası ile 3. vitese geçmeme hatası verdiğini belirttiler. Bunun 5 yıl geçtiği için garanti dışı olduğunu, şanzımanın açılıp arıza tespiti yapılacağını ve arıza tespiti için 7500 TL gerektiğini söylediler. Arıza giderilmesinin rakamının belli olmadığını ve 10-15 gün sürebileceğini söylediklerinde, aracı her zaman bakımını yaptırdığım Ankara A******* servisine çekici ile göndermeye karar verdim. Tabii ailemle İstanbul'da konaklamak zorunda kaldım, araç kiraladım ve Ankara'ya trenle döndüm. Şaşmaz A******* servisine gittim, mekanik şefi ile görüştüm ve garanti kapsamında yapılması gerektiğini söyledim. Maalesef 5 yıl dolmuş ve şanzıman sökülecek, tespit yapılıp ondan sonra yapılacak, 15-20 gün sürebilir ve 50.000-100.000 TL arası masraf olabilir dediler. Servisin yoğun olduğunu da söylediler. 100.000 km dolmamış bir araç ve şanzıman arızasının kronik olduğu bilinmesine rağmen garanti dışı kalması ne kadar adildir? Keşke 5 yıl dolmadan arabayı satsaydım. Yetkililere sesleniyorum, bu aracın arızası fabrikasyon arızasıdır ve hep yetkili servislerde bakımı yapılmıştır. Aracım, Ankara Şaşmaz A******* yetkili servisinde 11 Ekim tarihinden beri durmaktadır.

25 Ekim 2024 15:00

2015 model 2016 trafiğe çıkışlı Hyundai Tucson aracım 77000 km de ve tüm bakımları Ankara'da resmi serviste yapıldı. (Altınsoy) Araç aldığımdan beri şanzıman ısınıyor aracı durdur diye ikaz ediyordu her bakımda söylüyordum ısınabilir deniyordu. Sonuçta 1 Ekim 77000 bakımına girdi bizzat bu şanzıman sorununu yazdırdım fakat herhangi bir müdahalede bulunulmamış ki araç İstanbul'da otobanda kaldı ve Hyundai yol yardım istememe rağmen garanti dışı oldu gerekçesiyle yol yardım gelmedi. Kasko dan aracı Hyundai Maltepe resmi servisine çektirdim. Orada da müdahalede bulunulmadı iş yoğunluğu gerekçesi ile oradan Ankara'ya her zaman bakımı yaptırdığım ve 10 gün evvel bakım yaptırdığım Altınsoy yetkili servisine çekici ile çektirdim 11 ekimden beri araç serviste ve fabrikasyon arıza olduğu halde yıldan dolayı garanti dışıymış şimdi bugün Şanzımanda kavrama ve volan sorunu var parça değişecek 48000 TL. Deniyor. Araç garanti dışı olması ve şanzıman sorununun neden önceden giderilmediği konusunda şikayetçiyim bir daha Hyundai aldıysanız garanti dolmadan ya satın ya da şanzımanı yaptırtın.

profile profile profile
15 Ekim 2024 07:58 (Şikayetten 14 saat sonra)
Osman
15 Ekim 2024 17:35

Çözümlenmedi. Sadece şikayetim dinlendi, haber vereceklerini söylediler, garanti kapsamı dışında olduğu söylendi 77000 km aracın. Fabrikasyon arıza olduğunu servistekilerin hepsi biliyor. Hyundai yol yardımı garanti dışına çıkanlara hizmet vermiyor sadece kaskonuzu arayın diyorlar 6 gündür aracım yok. İkame araçta vermiyorlar garanti kapsamı dışı diye. Bekleyeceğiz göreceğiz, aracınız km yapmasa bile garanti yılı dolmadan aracınızı satın. Bütün bakımları resmi serviste yapıldı.

Yorumlar (8)

Hakan

Bende Tucson 2020 4*4 Elite Plus model var düşük devirde kullandığım zaman şanzıman ısınma ve uyarı göstergesi maalesef yanıyor. Aracı kenara çekip durdurmak zorunda kalıyorum. Şehir içi kalabalık trafikte kullanım için çok uygun bir araç değil. Benimde aracım garanti kapsamında olduğu halde pmr sensör arızası verdi ve değişimi garantiden yapmadılar. 8000 TL ücret ödedim. Yani 5 yıl ve garanti süresi dolmayan aracın parçasını bile garanti kapsamında değiştirmediler. Deprem nedeniyle servis bakımlarından birini yaptıramamıştım ama sonraki bakım onarım her şeyi serviste yaptırdım. Sözleşmeyi okuduğumda bakıma bağlı parçalar ile ilgili değişim olmayacağını belirttiği halde sensörün bununla ilgisi olmadığını bildikleri halde değişimi ücretsiz yapmadılar. Aracı satmaya ve 2009 dan beri Hyundai kullanıcısı olduğum halde bir daha Hyundai araç almamaya karar verdim.

Ömer

2018 onlarca tanıdığımı telkinlerim le Tucson sahibi yapmıştım. Hepside memnun kullanıp sattı araçlarını. Eminim kalan 4 arkadaşımın haberleri yok. En kısa zamanda bilgilendirip ellerinden çıkarmalarını sağlayacağım. Sizin şikayetinize kadar bir çok şikayet okudum bu kronik sorunla alakalı. En açıklayıcı satış sonrası destek politikasına sizin yaşadığınız süreçle ikna oldum.

Ömer

Süreci takip ettim ve araştırdığım bir markaydı Hyundai, bilhassa Tucson. Sahip olduğunuz model yollarda gördüğümde o kadar heybetli duruyorduki hayranlıkla izliyordum. Kavrama sorunu kronikti ve bu sebeple servise giden araç sahipleri garanti kapsamında değişim yapılıyordu. Sosyal medyada üyesi olduğum Tucson sayfasından biliyorum değişimleri. Şimdi ise kavrama sorunu üretimsel bir sorun olmasına rağmen garantisi bitmiş diye bu sorun için araç sahiplerinden bedel isteyerek bu problemi çözmek istemeleri markanın adaletsiz yaklaşımı olarak yansıdı bana. Bir markadan da DSG şanzıman sorunu sebebiyle uzaklaşmıştım. Şimdi de bu markadan hayli üretimsel problem olması ve markanın bu problemlere kulak tıkaması sebebiyle artık bu markadan uzak duracak, çevremdeki insanları da bu problemler için bilgilendirip başka markalara teşvik edeceğim.

Ömer

Bahsettiğim modeller benzinli... Ama dizellerde de kavrama problemlerine sıkça şahit oluyorum...

Arif

Hocam aracın modelini ve benzinlimi dizelmi diye belirtseniz

Ali

Ben 11 yıldır Hyundai i30 cw kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Otm vitesim tork konvertörlü ve tam otm. Bu Tucson zannederim dct kuru sistem. Daha verimli, seri ve tüketim açısından daha ekonomik deniyor. Birkaç yıl önce gittiğim bir bayide 0 km bir Tucson'un vites kolunda şöyle bir yazının bir iple bağlanmış olduğunu görmüştüm: Dur kalk trafikte şanzıman ısınabilir, uyarı ışığı yandığında aracı derhal sağa çekin ve soğumasını bekleyin! İnanılmaz bir uyarıydı. Bu tip vitesler maalesef sorunlu. Volkswagen de de çok sorun yaşattı. Bazı arkadaşlarım arabalarını sattılar bu yüzden.

Ahmet

Hyundai'nin tüm modellerinde ne yazık ki şanzıman, vites ve direksiyon sorunları bitmiyor. Tüm otomatik modellerinde geri viteste ileri gitme sorunu yıllardır giderilemedi. Benim de İ30 2010 model henüz 70 bin km'de iken direksiyon arızası verdi. Resmi servisimin iyi niyetli çabalarıyla 90 bin km'ye kadar gitti. Ancak 90 bin km'de artık adeta yola çıkamaz oldum. Bunu Hyundai merkez ile görüştüm ancak aracı satarken 5 yıl/100 bin km garantisi veren Hyundai bu sözlerinin arkasında durmadı ve araçtaki bence üretim hatasını kabullenmedi. Resmi servisimin iyi niyetli çabasıyla direksiyon sistemini 32 bin tl ödeyerek yeniledik. Hyundai merkez kesinlikle üretim sorunlu şanzıman, vites ve direksiyon sistemleri için öz eleştiri yapmalı!

Bülent

Her Hyundai alma öncesi Şikayetvar girip şanzıman arızası okuyunca Hyundai reno ve wv den kaçıyorum

Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Hyundai Tucson İle Yolda Kalıp Saatlerce Çekici Beklemek

Mahmut