Huawei Matebook 16s Ve Ekran Kapağı Sorunu

İlknur
16 Temmuz 2024 22:31

07.11.2023 tarihinde Huawei marka, Matebook 16s 2023 model ürünü teslim aldım. Üstelik neredeyse 40 bin tl gibi bir rakamla... Kullanmak için ekran kapağını kaldırmam ile birlikte çatırtı şeklinde ses gelmeye başladı. Bu durumda, her normal zekalı insan gibi kapağı kapatıp tekrar açarak sesin kaynağının ne olduğunu anlamaya çalıştım. Ben ve büroda yanımda olan arkadaşlarım, daha ne olduğuna bir anlam veremeden kapağın sağ tarafta bulunan menteşe kısmından ayrılmaya başladığına şahit olduk.

Servise gönderdiğimizde, kullanıcı hatası sebebiyle garanti kapsamına alınamayacağını, 7.140,43 TL gibi bir rakamla ekranın değişmesi gerektiğini bildirdiler. Sayın Huawei, size şunları sormak isterim, hangi kullanım kılavuzunuzda, kapağın ne şekilde açılıp kapanacağı bilgisi yer almaktadır? Benim o ürünü, o hale getirmem için kapağa nasıl bir kuvvet uygulamış olmam gerekmiştir?

Ürünün ekran camında, dış yüzeyinde yani dışarı ile temas edip zarar oluşacak hiçbir yerinde herhangi bir iz yokken nasıl olur da kapağın açılıp kapanması ile oluştuğu ortada olan bu durum kullanıcı hatasından kaynaklanmış olabilir? Büyük isim olmak, birçok sorumluluğu da beraberinde getirir zannımca. Hala umudum vardır ki, Huawei kendine yakışanı yaparak bir an önce bu hatasından dönüp zararımı giderecektir.

Sadece kapağını açarak bu hale gelmiş bir üründeki tek hata üretim hatasıdır. Yetkililerin bunu bir an önce göreceğini diliyor ve umuyorum. Aksi halde, bütün yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse benden, 40 bin lira gibi astronomik bir rakam vererek aldığım bir ürünün fiyatına ek olarak, sadece kapağını açmaya çalıştığım için 7 bin lira daha vermemi beklemesin. Asla...

18 Temmuz 2024 11:37

Huawei 16S Matebook ile ben ne yaşadım?

7 Kasım 2023 tarihinde almış olduğum ürünün ekran kapağını açışta başıma gelenleri sizlere anlatmıştım. Bir şeyler yazmak için laptopunuzu orta zekalı bir insan gibi açıyorsunuz ve gelen çatır çutur seslere bir anlam veremediğiniz için yine her orta zekalı bir insan gibi sağını solunu kontrol ediyorsunuz ve bu bir kapak olduğu için açıp kapayarak kontrolünü yapıyorsunuz elbette... Veeee kapak sizin ve orada bulunan arkadaşlarınızın gözü önünde ayrılmaya başlıyor. Buradaki kusur kimin? Koskoca şirket, ürününün arkasında durmak yerine, 7 bin liralık bir faturayı gözünüze sokarak tamir ettirin diyor. Bütün bunlar başınıza, sadece ekran kapağını açtığınız için geliyor. Siz her normal insan gibi gelen sese anlam vermek için ekranı açıp kapayarak kontrol ediyorsunuz. Ürünü düşürmediniz, ekranda çatlama, çizilme yok, dış kısmında en ufak bir darbe izi yok, o zaman siz nasıl bir kabahat işlemiş olabilirsiniz? Oysa ben, daha 1 Sene bile olmadan başıma böyle bir dert açan ürünün arkasında duran, tüketicisini asla pişman ve mağdur etmeyen bir Huawei hayal etmiştim.

Huawei Matebook 14'ün Menteşe Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

Zülal
29 Ocak 2025 23:50
Huawei Matebook 14'ün Menteşe Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti
Esra sonuçtan hiç memnun değil

01 Aralık 2023 11:06
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

Kübra
21 Aralık 2024 13:48
Huawei Matebook 14: Garanti Sürecinde Hayal Kırıklığı
Huawei Matebook 14: Garanti Sürecinde Hayal Kırıklığı
Yigit sonuçtan hiç memnun değil

Yigit
22 Eylül 2023 13:46