Hakan sonuçtan hiç memnun değil

08 Ağustos 2024 22:44

HP Smart Tank 519 Wireless ALL-in-One yazıcım var. Garantisi devam etmektedir. Mürekkepleri de dolu olmasına rağmen hiçbir şekilde mavi yazmıyor. Mavi çıktı alamıyorum. Çıktıda mavi olması gereken renkler pembemsi çıkıyor. Tüm baskı kalitesi araçlarını denememe rağmen mavi çıktı almayı başaramadım. Mavi ile olan çıktıyı alamadığım için yazıcı kafaları da hizalanmıyor.
18000 adete kadar baskı alınabileceği iddia edilen bir yazıcıdan
700 tane bile çıktı almadan bu sorunla karşılaşmam HP markasına olan güvenimi zedelemedi desem yalan olur. Konuyla ilgili acil çözüm beklemekteyim.
Ekteki görsellerde durum ortadadır.

09 Ağustos 2024 10:06 (Şikayetten 11 saat sonra)
23 Eylül 2024 18:13

Gelelim işin hukuki kısmına, Yaşadığımız ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti Devletidir ve kanunlarla yönetilmektedir. Gerçek ve tüzel tüm kişiler bu kanunlara uymak zorundadır. O kanunlardan bir tanesi 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanundur. Bu kanunun 56. Maddesi 2. Fıkrasında açıkça şöyle yazmaktadır: "2) Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlamak üzere asgari 2 yıldır. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir." Buradan da açıkça anlaşılacağı üzere her kim, tüketiciye ne satarsa satsın asgari 2 yıl garanti sunmak zorundadır. Buradan hareketle HP Türkiye alenen ve bilinçli bir şekilde kanunu yok saymakta ve kanuna muhalefet etmektedir. Dolayısıyla tüketiciye ekstra masraf çıkararak, tüketiciyi maddi zarara uğratmaktadır. Aynı zamanda HP, tüketicinin para vererek aldığı bu ürünü 2 yıl sorunsuz kullanma hakkını da batıl etmektedir. Bu durum tüketicinin aleyhine bir faaliyettir. (Devamı var)

23 Eylül 2024 18:17
hp-smart-tank-519-yazicimdan-mavi-cikti-alamiyorum-4.jpg
hp-smart-tank-519-yazicimdan-mavi-cikti-alamiyorum-3.jpg
hp-smart-tank-519-yazicimdan-mavi-cikti-alamiyorum-2.jpg
hp-smart-tank-519-yazicimdan-mavi-cikti-alamiyorum-1.jpg

Şimdi nasıl oluyor da HP, kendisini Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun kanunlarının üstünde görüyor? Kendi keyfine göre garanti süresi ve şartları belirleyebiliyor? Diyelim ki böyle bir hukuksuzluğa tevessül ettiniz o zaman ürün ambalajlarına açık seçik anlaşılabilir bir şekilde bu durumu yazın. Deyin ki ürün 2 yıl ve üzeri garantili ama kartuşu ve baskı kafası 1 yıl garantili diye. Ben de bu yazıyı gördüğüm zaman senin ürününü almam. Sonradan da uğraşmak zorunda kalmam. Siz bile isteye bu durumu gizleyip satış yapmayı, tüketiciyi aldatmayı, tüketiciyi istismar etmeyi kendinize kar sayıyorsunuz. Ürünü satarken tüketiciyi cezbetsin diye " HP Smart 519'u satın aldığınızda, kutunun içinden çıkan mürekkeple 18000 sayfaya kadar siyah veya 8000 sayfaya kadar renkli baskı alın; yüksek hacimli baskı ihtiyaçlarınızı düşük maliyetlerle karşılayın." demesini biliyorsunuz. "3 yıla kadar baskı alın..." demesini biliyorsunuz. Peki soruyorum 1 yıl ömrü ve garantisi olan baskı kafası ve kartuşlarla bu dediğiniz nasıl olacak? Orada da size ekstra baskı kafası ve kartuşu satarız dediğinizi duyar gibiyim. Düpedüz tüketiciyi aldatıyorsunuz. Daha 800 sayfa bile çıktı almamışken asli unsur bozuluyor. Ne hikmetse kendi uydurduğunuz garanti süresini de aşmış oluyor. O zaman ürünleri şöyle satın: "Tarayıcı camı 2 yıl, kapağı 1 yıl, düğmeleri 9 ay, plastik aksam 2 yıl, tankları 1.5 yıl, kartuşu ve yazıcı kafası 1 yıl... Vs garantili diye. Yapamazsınız değil mi? Neden çünkü saçma. Bir çok bileşenden oluşan bu ürün tek bir üründür ve bir işi yapmak üzere üretiliyor. Her bir parçası bir diğer olmadan anlamsızdır. Bir parça arızalandığında ürün görevini yapamaz ve atıl olur ve bu durum tüketiciyi maddi zarara uğratır. Doğal olarak amacına hizmet etmek üzere bu ürünün içinde olan her parça kanunun belirlediği şartlara haiz olmalıdır. O zaman diğer aksamlar için asgari 2 yıl garantinin ne anlamı kalır? Ürünlerinizi; şeffaflık ilkesini yok sayarak, sattığınız maldan tüketicinin hakkıyla faydalanamayacağını bildiğiniz halde sadece şirket ekonomisini büyütmek hedefiyle 6502 sayılı kanunu da yok sayma pahasına pazarlamaya devam ediyorsunuz. Tüketicinin aleyhine çalışmaya devam ediyorsunuz. Ez cümle 6502'ye muhalif değilseniz sorunumu en kısa zamanda çözün, muhalifseniz Türk Yargısıyla devam edeceğim. Ekler: -Garanti kapsamı -Fatura örneği -Ürün bilgilerini gösterir ss (2 adet)

24 Eylül 2024 19:08

Bugün 24.09.2024. HP bugün de sorunumu çözmedi. Bu ülkenin kanunlarını yok saymaya devam ediyor.

25 Eylül 2024 22:13

Bugün 25.09.2024. HP bugün de sorunumu çözmedi. Bu ülkenin kanunlarını yok saymaya devam ediyor.

Elif
20 Nisan 2025 16:58
Yunus sonuçtan çok memnun

Yunus
02 Eylül 2024 17:13
"Beni kısa zamanda aradılar. Ve çok kısa bir zaman diliminde sorunumu çözdüler. Yardımcı olan personel gayet kibar ve anlayışla sorunumu çözdü. Çok teşekkür ederim."
HP Smart Tank 519 Renkli Çıktı Sorunu
Zafer sonuçtan çok memnun

Zafer
15 Şubat 2024 18:45
"Sorunun çözümü için oldukça başarılı yaklaşıldı. Çok teşekkür ederiz."
HP Smart Yazıcı 519 Renkli Baskı Sorunu
HP Smart Yazıcı 519 Renkli Baskı Sorunu
Mehmet sonuçtan çok memnun

14 Nisan 2025 10:05
"Desteğiniz bir müşterinin beklentilerini karşılayacak nitelikteydi ve çözüm odaklıydı. Teşekkür ederim."
Aysu sonuçtan hiç memnun değil

Aysu
21 Haziran 2024 11:45