Adem sonuçtan hiç memnun değil

21 Aralık 2023 14:46

11 Kasım tarihinde satın aldığım Havit marka kulaklık, dayanıksız malzemesi yüzünden takarken plastik kısmı kırıldı. Bu sebeple servise göndermek istedik. Gerekli kontrolleri yaptım, ses ve mikrofon kısmında bir problem yoktu, sadece görünüş açısından kemer kısmında kırık bulunuyordu. Bir kulaklığın takarken kırılması onu resmen ayıplı ürün yapar ancak servis bunu kabullenmiyor, üstelik bana geri gönderdikleri zaman kulaklığın sol tarafından ses gelmiyordu. Yaşanan sorun nedeniyle garanti servisini aradım, bana işlem yapmadıklarını söylediler. Daha önceki telefon görüşmemizde bu ürünün sadece plastik kısmında sorun olduğunu, ses ve mikrofonunda problem olmadığını belirtmiştim. Ayrıca ürünün yanında yazılı bir metin ile de bahsetmiş olmama rağmen, servis yetkilileri ürünümü kutudan çıkartıp, artık ne yaptılarsa ses problemi yaratacak şekilde kurcaladıklarını düşünmekteyim. Ürün elime bugün, 21.12.2023 tarihinde geri ulaştı ve bu görüşmeyi gerçekleştirdim. Bu durumda, sadece plastik kısmında kırık bulunan ve kozmetik açıdan problemi olan ürünümü bana tamamen kullanım dışı bir ürün olarak geri göndererek beni mağdur etmişlerdir. Firmadan şikayetçiyim. Elimde çalışan, kozmetik kusurlu bir cihaz varken, şimdi hiç çalışmayan bir cihazım var. İşlem yapmadıkları hali bu oluyorsa, işlem yaptıkları cihazların vay haline! Garanti şartlarında belirtilen maddelere firma uymamıştır ve beni ayrıca mağdur etmiştir. Videolu anlatım linki: https://drive.google.com/file/d/178WVzNdXRZ3t1ymyT-LfrvGg6ouTxme3/view?usp=sharing. Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın; c) Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Tüketicinin, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakkını seçmesi durumunda satıcı, üretici veya ithalatçının, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi talebinin kendilerine bildirilmesinden itibaren azami otuz iş günü içerisinde, bu talebi yerine getirmesi zorunludur. Ancak tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte azami tamir süresi belirlendiyse, belirtilen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi halde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.

profile profile
05 Ocak 2024 03:53

Sorun hakkında çözüm sunmuyorlar

Arda
Arda

Bende de kulaklıktan ses gelmeme ve mikrofonda sıkıntı var garantiye gönderdim çözüm olmadan geldi bir sorun bulamamışlar

Adem

Kabul etmiyorlar elimde kaldı kulaklık hala daha THH sonucu bekliyorum bu markadan bir şey alma hatasına düşmeyin

Engin sonuçtan hiç memnun değil

Kısa Sürede Kırılan Kulaklık Ve Garanti Reddi Mağduriyeti

Engin
10 Temmuz 2025 02:10
Kısa Sürede Kırılan Kulaklık Ve Garanti Reddi Mağduriyeti
Münir sonuçtan hiç memnun değil

Münir
23 Aralık 2024 16:20