Levent sonuçtan hiç memnun değil

Ford Fiesta 2013 Otomatik 2. Şanzıman Arızası

21 Nisan 2024 00:03

2013 Ford Fiesta Otomatik aracımın 3. Sahibiyim. 2020 yılından beri ben kullanıyorum. 45 bin km de ilk şanzımanı garantiden benden önceki sahibindeyken değişmiş. Araç 100bin de değişen 2. Şanzımanda arıza verdi. Haftaya tamiri için gideceğiz bakalım ne sonuç çıkacak.
Aldıktan sonra her periyodik bakımda yetkili Ford servisinden yağ değişimi ve bakımı gerekiyor mu diye sordum, bakım ve yağ değişimine gerek olmadığını söylediler. Diğer bakımlarını da zamanı geçirmeden yaptırdım. 100bin km de bu şekilde olması beni Ford markasına olan düşüncelerimi olumsuz etkiledi. Ford a. Ş. Konuya nasıl yaklaşacak göreceğiz. Bir mesaj yazıp kulaklarının üzerine yatmazlar umarım.

Şikayetçiyim.

22 Nisan 2024 13:06 (Şikayetten 1 gün sonra)
07 Haziran 2024 16:28

Kendimiz yaptırdık. 15 seneye yaklaşan araçlarda bu sorun olabilir dediler. Maalesef tatmin edici bir açıklama değil. Ford'a yakışmayan bir anı oldu

Yorumlar (5)

Ayşe

Merhaba, araç geri vitese geçmiyor, motor arızası lambası yanıyor. Beyin değişecek dendi. Sizinkinde ne yapılmıştı? Problem çözüldü mü?

Ayşe

Servise verdim bugün 32.000 TL'ye yeni beyin alındı. Umarım problem budur ve çözülür. Teşekkürler. Geçmiş olsun size de.

Levent

Geçmiş olsun. Motor arızası sonrası vites geçişlerinde kararsızlık yapıyordu. Beyin 2 çatal ve balata değişti. Araç çalışır halde Durur ve sabitken birkaç kez p den s ye yaparsanız geriye girer her geri vitese girmediğinde yapın en kısa zamanda da yetkili servise gidin.

Erdal

Levent Bey merhaba aynı şikayeti bende 58binde yaşadım ve servise verdim. Fakat yabancı bir sitedeki izlediğim video da eğer akü değişimi yapıldıysa ve topraklama da sorun varsa elektronik beyin üzerinde statik birikir ve vites sorunları ortaya çıkar diyor. Siz de aküyü değiştirmiş miydiniz? Ben gerçekten aküyü 57 binde bu olaydan 1 ay önce değiştirdim. Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

Levent

Merhaba Erdal Bey öncelikle geçmiş olsun. Arıza umarım ufak maliyetle halledilir. Kullanılır hale geldiğinde hemen elinizden çıkartın. Ben şu an sorunsuz haliyle sattım. Akü değiştirmedim. 60binden 100bine kadar sorun yaşamadım. Ama ilk şanzıman sorununu benden önceki arkadaşım yaşamış. Bana söylemişti bende ona rağmen aldım. 4 sene sorunsuz bindim şimdi kurtuldum. Darısı size

Ford Powershift Garanti Konusu

Ahmet