Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Aldığım Araçta Enjektör Sorunu Ve Garanti Çıkmazı

Serdar
06 Aralık 2024 23:22

Fiat Egea 1.3 dizel 2021 model araç satın aldım, araç 54 bin km'de ve garantisi devam ediyor. Her 10 bin km'de servise gitmiş. Aracı aldıktan sonra bakım için 56 bin km'de servise götürdüm. Araç sabah soğukken çalıştırınca rölanti dalgalanması yaşıyor, ısınınca normale dönüyor. Servis, 4 enjektörden 1 ve 4 numaralı enjektörde basınç fazlalığı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Fiyat olarak 40 bin TL istediler. Ben de imkanım olmadığı için kalsın dedim ve garantisi olduğunu söylediğimde, yakıt kaynaklı olduğu için enjektörün garantiye girmeyeceği söylendi. Peki, 2 ve 3 numaralı enjektörde neden sorun yok dedim. Demek ki kötü olduğu söylenen yakıt oraya uğramamış. Garanti dışı bırakmak için söylenen bir taktik olduğunu düşünüyorum. Böyle bir açıklama bana saçma geldi. Yakıtı hep Opet'ten alsan istasyona suç bulunur, aynı istasyondan alsan yakıt beklemiş denir. 2 enjektör fiyatının 40 bin TL olması da çok yüksek bir fiyat. Yenisini alsan tekrar arıza vermemesinin garantisi yok. Bu demek oluyor ki enjektör hassas ve sorun çıkarıyor. Yetkililerden bir çözüm, bir uzlaşı bekliyorum. Aracı daha 1 ay bile olmamışken böyle bir sorunla karşılaşmam üzücü bir durum.

15 Mayıs 2025 15:09 (Şikayetten 5 ay sonra)

Muhsi̇n
Muhsi̇n
Şikayeti Çözüldü

Benimde bugün başıma geldi 2023 model agea aracım 30.000 km yıllık bakım için gittik enjektör arızası denildi bakımla beraber 86.000 TL fiyat verdiler Shell'den alırım hep yakıtı shelli aradım numune alacaklar servistende yakıttan kaynaklı enjektör arızası kağıdı alacağım sonrada doğru mahkemeye 2 yıllık araçta bu sorun çıkması saçma garanti bozulmasın diye bir dünya para veriyoruz servise olana bak

Enes sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamı Dışında Kalan Enjektör Sorunu Ve Yüksek Servis Ücreti

Enes
21 Ağustos 2025 12:54
Selcuk sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea'da Süregelen Rölanti Sorunu Ve Servis Çözüm Eksikliği

Selcuk
18 Haziran 2025 11:39
Selim sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Servisinde Garanti Kapsamı Sorunu Ve Yanıltıcı Bilgilendirme

Selim