15 Ağustos 2024 17:02

23/02/2024 tarihinde İzmit - Efsane Motorlu Araçlar İnş. Pet. San. Tic. Ltd. Şti bayisinden sıfır ticari olarak satın almış olduğum Fiorino Cargo aracımda motor arızası bulunmaktadır. Araç 5 Mayıs pazar günü 7000 km’de motor arıza ışığı yanmıştır. 6 Mayıs 2024 pazartesi günü direkt Gebze Efsane servisine götürülmüştür. Serviste cihaza bağlanıp arıza resetlenmiş olup tekrar arıza verirse daha detaylı bakılması gerektiği söylenmiştir. Daha sonra Fiat beykara gittim. Yakıt sisteminde sorun var diye söylediler. Servisler 1 ay sonraya randevu veriyor. Servis fişi vermiyor. Sisteme girmiyorlar. Randevu ile gidilmediği için mi anlamadım. Aracı kullanmaya devam ettim. Çok ilginç 1 ay arıza ışığı yanmadı. Yaklaşık 1 ay sonra 04.06.2024 tarihinde tekrar motor arıza ikaz lambası yanmıştır. Bu sefer aracı satın aldığım Efsane İzmit servisine götürdüm. Servisteki sorumlu usta aracı cihaz bağlayarak dtc hata kodunu inceledi. Sonra direkt araç beyninin yenisi ile değişmesi gerektiğini söylemiştir. Servis garanti kapsamında aracın beynini değiştirme talebinde bulunmuştur. Ancak araç beyninin araç için önemli bir parça olduğunu ve sıfır almış olduğum araçta ciddi bir parçanın değişmesini kabul edemeyeceğimi bildirdim. Ürünün ayıplı mal olduğunu düşünerek ayıpsız misli ile değişimini müşteri hizmetlerine bağlanarak talep olarak ilettim. Fabrika genel müdürlükten aynı şekilde parçanın değişimine, uzatılmış garanti ve ücretsiz bakım desteği verelim dediler. İlk başta bunu kabul etmedim. Sonra 23.07.2024 randevu alıp servise gittim. Aynı şekilde aracı cihaza bağlayıp parçanın değişmesi gerektiğini söylediler. Parçayı sipariş için sisteme giriş yaptılar. 2-3 güne gelebileceğini söylediler. Bu süreçte ikame araç desteği sağlanmadı. 15 gün sonra parça geldi. Servise çağırdılar. Aracı götürdüm. Parçayı değiştirdiler. Aracı teslim aldım. 100 metre gitmeden tekrar motor arıza lambası yandı. Araçtaki arıza ışığı bazen sönüyor. Daha sonrasında tekrar geliyor. Arıza ışığı yandığında genelde düşük hızda olup araç istop ediyor. Yüksek hızlarda hiç olmadı. Belki yarın yüksek hızda da istop edecek. Yani kaza yaparsam ne olacak çok merak ediyorum. Tekrar müşteri ilgi merkezini arayıp aracın yenisi ile değiştirilmesini talep ettim. 6 gün oldu. Genel müdürlüğün dönmesini beklerken parçayı değiştiren bayi aradı. Aracınızı servise getirin tekrar bakalım ne arızası var diye. Bu iş nasıl çözülecek. Kaç kere gitmem gerekiyor servise. Ya da kaç tane daha parça değişince bu araba düzelecek.

08 Eylül 2024 22:21

23/02/2024 tarihinde İzmit - Efsane Motorlu Araçlar İnş. Pet. San. Tic. Ltd. Şti bayisinden sıfır ticari olarak satın almış olduğum Fiorino Cargo aracımda motor arızası bulunmaktadır. Araç 5 Mayıs pazar günü 7000 km’de motor arıza ışığı yanmıştır. O tarihten beri halen arıza devam etmektedir. Arıza tespiti olarak servis sadece arıza koduna bakarak aracın "ecm" beyin parçasını değiştirdi. Aracı teslim aldım. 100 metre gitmeden tekrar motor arıza lambası yandı. Araçtaki arıza ışığı bazen sönüyor. Daha sonrasında tekrar geliyor. Servis arızaya geçince aracı getir bakalım diyor. Geçmişe dönük arızalara bakamıyorlarmış. Arıza kaydını tutması gerekmiyor mu? Başka markalarda bu kayıtları tutuyor sistem. Ben nasıl denk getireceğim arızayı bu şekilde servise geleceğim. Bu konuyu nasıl çözeceğiz. Servis arızayı çözemedi. Sürekli servise mi gideceğim. Bu arabanın düzgün üretilmediğini düşünüyorum. Ürünün yenisi ile değişim talebimi buradan tekrar yazıyorum. Mağduriyetim bir an önce giderilmesini rica ediyorum.

Ek
Ek
15 Ağustos 2024 17:16 (Şikayetten 13 dakika sonra)
04 Eylül 2024 11:09
Fiat Sıfır Fiat Fiorino Motor Arızası

Araç tekrar motor arıza lambası yakıp motoru kontrol ettirin uyarısı verdi. Araç şu an 14000 km geçti. 7000 km den beri bu arıza çözülemedi. Araçta ecm parçası değiştikten sonra tekrar arıza vermişti. Sonra 2-3 gün sonra arıza birden gitti. Yaklaşık 1 ay sonra tekrar geldi.

08 Eylül 2024 21:57
Fiat Sıfır Fiat Fiorino Motor Arızası

Arıza kendiliğinden gidip geliyor. Bu tarihte arıza yine kayboldu. Servis arızaya geçince aracı getir bakalım diyor. Geçmişe dönük arızalara bakamıyorlarmış. Arıza kaydını tutması gerekmiyor mu? Başka markalarda bu kayıtları tutuyor sistem.

İsmail sonuçtan hiç memnun değil

İsmail
26 Temmuz 2024 00:16