Egea Sedan'da Arka Bagajdan Gelen Çat Çat Ses Sorunu

31 Ekim 2024 15:37

Merhaba
Egea Sedan aracımın çukur ve ince kesik yollara girdiğinde sallandığında arka bagaj civarından çat çat ses geliyor. Bagaj içindeki telleri de sabitledik, koltuk üstündeki sert plastiğe de baktık ama sorun devam ediyor. Bilgisi olan var mıdır? Lütfen yardımcı olur musunuz

31 Ekim 2024 16:19 (Şikayetten 42 dakika sonra)
08 Kasım 2024 12:59

Agg

08 Kasım 2024 13:01

Emre bey sorunuma cevap verdiniz. Teşekkür ederim. Dediğinizi yaptım ses yine geliyor. Salı günü servise randevu aldım. Umarım bulurlar. Egea aldığıma pişman oldum.

Yorumlar (11)

Samet
Samet

Kenan Bey merhaba, sorun çözüldü mü? Neyden kaynaklıymış

Tolunay
Tolunay

Sıkıntıyı çözemediyseniz yardımcı olabilirim aynı sıkıntıyı bende bir senedir yaşıyorum bagaj menteşesinin girdiği demiri elektrik bandıyla kalınlaştırıp öyle kapattım artık asla ses gelmiyor menteşenin ağzına giren demir ince geliyor kalınlaştırınca sıkıntı çözülüyor bilginize :)

Semih

Bagaj menteşesinin girdiği demir derken neresi hocam

Semih

Merhaba hocam, bu bagajdan çıkan ses sorunu için yardımcı olur musunuz. Egzoza bakin dediler egzoz sabitlendi ses oradan değil. Bagajdaki iki demiri bez bantla sardık sorun bu da değilmiş. Arka amortisör patlamış değiştirdik bu da değilmiş. Ne yapmak gerekiyor? Tümsek, cukur, bozuk yollarda bagajdan sanki sol taraftan ses geliyor

Okan
Okan

Bende aracı 20 aralıkta aldım. Bozuk taşlı yollara girdiğim zaman. Arkadan 2 demirin birbirine değmesi gibi bir ses geliyor. Otoban otoyol tarzı yerlerde bu ses yok. Ama araba hafif sarsıntılı yola girdi mi geliyor bu ses. Bagaj demiri diye kast ettiğiniz yer tam olarak neresi acaba?

Emre

Kenan bey merhaba. Servise gittiğiniz zaman aracınızın yanında bulunup ustanın şikayeti nasıl çözdüğüne bakar mısınız? Eminim ki çok basit bir sıkıntıyı ufak bir dokunuşla çözecek ve aracınıza tekrar binmekten keyif alacaksınız :⁠-⁠) Saygılarımla.

Kenan

Sorun için dönüş yaptınız teşekkür ederim Emre bey, İki gündür servisteyim ustanın arka bagajda sökmediği yer kalmadı. Gerçekten usta çok ilgilendi bende yanındaydım ayrılmadım ama ses yine geliyor. Uc aylık araç ama ses yüzünden binmeye soğudum

Emre

Ferhat bey merhaba. Şu anlık benim aracımda ses olayı düzeldi. Ama size önerim bagaj kapağını açıp ne kadar oynayabilen hareketli parça varsa hepsini Elle ve gözle oynatarak hareket ettirerek sesin yerini belirlemeniz. Belkide sıkıntı gözümüzün önündedir ama biz gidemiyoruzdur :⁠-⁠) Saygılarımla.

Ferhat

Emre bey merhaba teşekkürler dönüş için ellemediğimiz yer kalmadı 😂 çıt çıt yapıyor sallandığında telleri klipslede sabitledik bakalım başka bir şey bulabilecekmiuiz teşekkürler

Emre

Selamlar. Bende de 2024 model Sedan Egea araç mevcut. Yaklaşık 2-3 haftadır ufak tefek çukurlardan geçtiğim zaman bagaj kısmından gelen sese bugün bakmak nasip oldu. Bagaj kısmındaki siyah uzun demirlerin birbirine çarptığını ve sesin bu şekilde oluştuğunu tespit ettim. Demirlerin arasını biraz genişleterek sorunu çözdüm. Tek derdimiz bu olsun sevgiler saygılar :)

Ferhat

Emre bey merhaba bende de mevcut telleri 2 ucundan bağladım ortada da aparatla ayırdım vuracak bir yeri yok gibi ancak ses oldukça azaldı ama halen çukurlarda araç sallandığında çıt çıt yapıyor farklı bir gözlemimiz oldu mu acaba teşekkür

Egea Sedan Arka Bagajdan Gelen Ses Sorunu

30 Ekim 2024 13:14
Nizamettin sonuçtan hiç memnun değil

2019 Egea Sedan Urban Plus Bagaj Kısmından Gelen Rahatsız Edici Ses Sorunu

Nizamettin