2024 Fiat Egea Cross Aracımın 6. Viteste Vites Kolunun Geriye Gitmesi

07 Mayıs 2024 18:28

Mart ayında Adana'daki Fiat Otokoç'tan 2024 model 1.4 fire motorlu urban sıfır kilometre Egea Cross araç satın aldım. Aracımı park sorunu nedeniyle memleketim Eskişehir'e götürüp bırakacağım için Otokoç filo satış danışmanı b**** bey, ramazan ayı tatiline kadar aracı showroom'da bırakmamıza izin verdi. 5 Nisan günü aracı teslim alarak memleketim Eskişehir'e gittim. 680 kilometrelik yolculuk sırasında, aracın 6. Viteste iken vites kolunun geriye doğru hareket ettiğini fark ettim. Bu durumu çok önemsemedim; çünkü sosyal medyada ve bazı bayilerin ifadelerine göre bu durumun bir sorun teşkil etmediğini görmüştüm.
Bununla birlikte, Fiat iletişim merkezi'ni iki kez arayarak durumu sordum ve canlı yol yardımına bağlandım. Adana'daki servis bu durumun bir sorun olmadığını belirtirken, Eskişehir servisi vites körüğü ya da vites halatı ile ilgili bir sorun olabileceğini ve fabrikanın gözden kaçırmış olabileceğini ifade etti.
İkinci aramamda canlı olarak konuştuğum Fiat yol yardımı İstanbul servisi de benzer bir şey söyledi. Ayrıca, sıfır bir Egea araç alan bir arkadaşıma durumu sorduğumda, kendisinin aracında 6. Viteste herhangi bir sorun olmadığını, geriye doğru bir hareket olmadığını belirtti.
Bu bilgiler ışığında, kendi aracımın vites kolunun 6. Viteste geriye doğru hareket etmesinin kesinlikle bir sorun olduğu sonucuna vardım. Sıfır bir araç alıyorsunuz ve henüz kilometre yapmadan sorunlarla karşılaşıyorsunuz; bu kabul edilemez. Aracı Adana bayisinden aldım ve daha önceki 2020 model sıfır Egea Sedan aracımda yüksek hava basıncı deneyimim olduğundan, hava basıncına dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunmama rağmen, 50 psi hava basıncı ile 680 kilometre yol gittim. Bu durum can sıkıcıdır.
Aracı daha doğru düzgün kullanmaya başlamadan sorunlarla karşılaşmak tuhaf. Bu ürünler üretilirken test edilmiyor mu? Bu yaşananlar gerçekten düşündürücüdür. Bu şikayeti bugün yeniden güncelledim.

Sözde Otokoç Adana aradı ama 5 saniye çaldırdı geçti telefonu açtım suratıma bakan yok. Aynı zamanda en merak ettiğim sıfır araç alıyorsunuz araç problemli olunca daha başlangıçta bu aracı sonradan nasıl gönül rahatlığıyla kullanacaksınız? Bu TOFAŞ fabrikası baştan savma mı üretim yapıyor? İnsanları neden mağdur ediyor? Fiat iletişim merkezi de ayrı sıkıntı fabrikadan bilgi alamazsınız diye servise yönlendiriyor.

08 Mayıs 2024 11:44 (Şikayetten 17 saat sonra)
09 Mayıs 2024 06:32

Fiat ilgi merkezi ile yaptığım görüşmede verilen bildirim numarasından benim bu yapmış olduğum şikayet ile nisan ayında aracın bagajı ile yapmış olduğum görüşmedeki bildirim numarası verilmiştir. Yazmış olduğum şikayetin bu bildirim numarası ile ilgisi yok. Yani dünyadan bir Sorun çözmeyecekleri için Eski şikayete cevap veriyorlar ayıptır.

Fiat Yol Yardımında Ciddiyetsizlik Ve Zaman Kaybı

Onur
21 Mart 17:55

Sıfır Araçta Sürekli Motor Arızası Ve Yetersiz Yol Yardım Hizmeti

12 Eylül 15:03
Eray sonuçtan hiç memnun değil

Eray
13 Aralık 2024 23:12
Gizli Ayıplı Araç Satışı Ve Mağduriyet
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
09 Temmuz 00:59