Zeynep
24 Mayıs 2024 18:59

18 Mayıs 2024 tarihinde farkında olmadan Dyson.com sitesinden Airwrap aldığımı sanarken aslında sahte bir Dyson web sitesinden sipariş oluşturmuşum. Tarafıma WhatsApp üzerinden IBAN numarası gönderildi ve müşteri hizmetleriymiş gibi davranan bir kişi tarafından işlemler gerçekleştirildi. Sorun şu ki, Dyson gibi büyük bir şirketin Google aramalarında ilk sırada çıkan internet sitesinin sahte olması ve bu durumun insanları kolaylıkla mağdur edebilmesini anlayamıyorum. Giden paraya da üzüldüm; ancak Dyson Türkiye'nin bu duruma acilen bir çözüm bulması gerektiğini, ücretli sponsorluk veya ortaklık adı altında sahte web sitelerinin kullanılmasına izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, bu konuda acil müdahale edilmesi gerektiğine inanıyorum. Anlatmak istediğimi birebir paylaşmış olan kişiden alıntılayarak sadece tarih değişikliği ile durumu aktarmak istedim. Savcılık soruşturması başlattım. Ne kadar çözüm olur bilemiyorum ama umarım burada yanan paralarınız için gerekli şikayetleri yapmışsınızdır. İki görsel ekliyorum ilk eklediğim alışveriş yaptığımı sandığım site (şimdi kapatmışlar) ikinci görsel ise yeni açtıkları site.

29 Mayıs 2024 11:17 (Şikayetten 4 gün sonra)

Nurcan sonuçtan çok memnun

Nurcan