İlker sonuçtan hiç memnun değil

Dyson V15 Absolute 3 Ayda Bozuldu

24 Kasım 2023 11:18

4 ay önce aldığımız Dyson V15 Absolute cihazımız kesik kesik çalışmaya başladı. Ekranlarında herhangi bir uyarı mesajı yok. İlk çalıştırmada (soğuk iken) kesik kesik çalışıyor. 5-20 Sn. Sonra kesilmeden çalışmaya devam ediyor. Yönergelerde belirtilen şekilde düzenli olarak temizliği yapılmasına karşın bu sorunu cihaz soğukken sürekli yaşıyoruz. Yazılımsal bir sorunu olabilir. Destek hattındakiler tetik sorunu veya motor sorunu olabilir dediler ve ayrıca fiyat verdiler, motor 3750 TL tetik 2500 TL ve durumun garanti kapsamı dışında olduğunu söylediler. Pardon ama nasıl garanti dışı? 23bin tl verdiğimiz bir cihaz 3 ay sonra sorun çıkarıyor ve daha sorunun tespit etmeden fiyat veriyorsunuz. Dyson sadece influencerlar üzerinden algı yöneten bir markadan ibaret gibi duruyor. Bu sorunu yaşayan yüzlerce müşteri var, hepsinde benzer şikayetler. Her biri ayrıca şikayet olarak bildirmiş. İvedi olarak geri bildirim bekliyoruz, dönüş yapılmaması durumunda yasal süreci başlatacağımı bildiririm. Tüm süreci buradan güncelleyeceğim. Dyson markasını tercih edecekler için iyi/kötü bir referans olacağını düşünüyorum. Mağduriyetimin giderilmesi noktasında şikayetimi not düşerek sileceğim.

27 Kasım 2023 16:24 (Şikayetten 3 gün sonra)

28 Kasım 2023 11:29

Dyson Türkiye'den yetkili arkadaşlar beni aradı. Öncelikle Dyson Türkiye'nin Dyson Markasıyla hiçbir ilgisi yok, bunu belirteyim. Dyson Türkiye denen muhtemelen X ticari isimli bir şirket. Dyson'un Türkiye'deki servis ağını yönetiyor. Tüm süreci garabetle yönettikleri de ortada, kısaca açıklamak isterim; 1- Seri numarasını verdiğim cihazın nereden satıldığını bile göremiyorlar. 2- Cihazın garanti kapsamında olup olmadığını göremiyorlar. 3- Ben cihazı Dubai'den ya da İngiltere'den aldım demesem onu da bilemeyecekler. 4- Benim öne sürdüğüm ülkeyi baz alarak bu ülkelerden alınan cihazların garantisi yok çünkü elektrik şebekesi farklı diyorlar. 5- Bu cihazın uluslararası garantisi var. Ben bunu gerçek Dyson'a ileteceğim bakalım kim haklı göreceğiz. 6-Elektrik şebekesi farklı bile olsa bu cihaz pil üzerinden çalışıyor doğrudan şebekeye bağlı çalışmıyor. Motora nasıl zarar verecek en fazla pili bozulur ki o bile mümkün değil. 7- Onlarca cihazı yurt dışından aldım. Hepsinin uluslararası en az 1 yıl garantisi var. 8- Kendini Dyson Türkiye diye adlandıran firmanın dünyadan haberi yok. Cihazı garanti dışı bırakıp parayla değişim yapmanın peşinde. 9- Üstteki 6 maddeyi geçiyorum. Bir firma ürettiği ürünün seri numarasından hangi ülke ya da satıcıda satıldığını nasıl bilemez? Bu ürününün spota düşmüş olması demek. Daha ürününü takip edemeyen bir firma nasıl servis desteği versin. 10-Yasal süreci başlatıyorum bakalım kim haklı.

Ahmet
22 Mart 2024 20:25
Dyson V15 Absolute Clean Filter Uyarısı Bir Türlü Geçmiyor!
Elif sonuçtan hiç memnun değil

Dyson V15 Süpürgede Garanti Sonrası Performans Düşüşü Ve Yüksek Bakım Ücretleri

Elif