Kıvanç sonuçtan hiç memnun değil

08 Kasım 2023 14:49

30/07/2023 tarihinde Dyson'ın kendi web sitesinden almış olduğum Dyson V15 Detect Absolute ürünümde aldıktan bir hafta içerisinde arıza meydana geldi ve servise gönderdim. 26.08.2023 tarihinde servis cihazda üretim kaynaklı kısa devre olduğu için yeni bir cihaz ile değişim kararı aldı ve 14/10/2023 tarihinde tarafıma almış olduğum cihazın alt paketi olan Dyson V15 Detect gönderildi. Sıfır kutu yeni cihaz olarak gönderildiği iddia edilen cihazın kutu açılımında ana gövde birleşim yerlerinde tamir edilmiş izler ve deformeleri vardı (Ek:fotoğraf ). Bunun üzerine Dyson uygulamasından hemen müşteri temsilcisini görüntülü arayıp kayıt altına aldırdık. Akabinde Dyson yetkilileri bizi arayarak milyonda bir ihtimalin denk geldiğini üzgün olduklarını ve değişim için gerekli işlemleri başlattıklarını belirtiler. Ancak servis yetkilileri 6502 sayılı yasanın da üzerinde tavır takınarak sıfır olarak gönderdiğini iddia ettiği ürünü tamir ederek adresime kargoladı. Bende kargoyu teslim almayacağımı 6502 sayılı yasanın 11. Maddesi kapsamında misliyle değişim yapabilmem ve yetkili mercilere başvuru yapabilmem için 30.07.2023 tarihinden bu yana süreç işe ilgili yazılı beyanınızı ve tüm servis kayıtlarını talep ettim ancak halen ilgili dokümanlar tarafıma bilinçli olarak iletilmedi. 30.10.2023 tarihinde 10:14 saatindeki E***** bey aradı ve cihazımızın aksesuarlarıyla dahil sıfır kutu yeni bir cihaz ile değişim olacağını, 28.10.2023 tarihinde onaylandığını iletti. Bir gün sonra tekrar başka bir temsilci tarafından arandım yeni cihazın gönderilmesi için elimdeki cihazın servise ulaşması halinde işlemlerin gerçekleşeceği bilgisi verildi. Bende tamiratı yapılmış cihazı teslim almadığımı belirtim ve 3 ay önce parasını ödeyip satın almış olduğum ürünü halen kullanamadığımı belirtim.

Servis yetkisi, takım lideri tarafından aranılmak için kayıt oluşturdum ne bir muhatap bulabildim ne de bir cevap almış değilim. Sadece haklı olduğumu ve sürecin devam ettiği bilgisi dışında herhangi bir cevap alamadım. Değişimi onaylanmış bir cihazın kargoya verilmesinden başka nasıl bir süreç olabilir? Dyson'un kurumsal kimliğine güvenip aldığım cihazımı 102 gündür kullanamıyorum.

Dyson V15 Detect Absolute kutu içeriğiyle aynı olan sıfır kutu yeni cihazın tarafıma gönderilmesini, üretimde absolute paket yok ise aynı kutu içerikli Dyson Gen5 cihazının 6502 sayılı yasanın 11. Maddesi kapsamında misliyle değişim olarak tarafıma ivedi olarak gönderilmesini talep ediyorum.

11 Kasım 2023 08:58 (Şikayetten 2 gün sonra)

15 Kasım 2023 21:27

Dyson V15 Detect Absolute artık üretimde olmadığı için tarafıma v15 modelin bir paket olan Detect gönderilmiştir. Bu konu 6502 sayılı yasanın 11. Maddesine apaçık muhalefettir. 3 ay önce aldığım Dyson V15 Detect Absolute kutu içeriği artık Dyson gen5 olarak üretilmektedir. Mevzuat gereği üretimde olmayan ürünün bir alt paketi değil bir üst paketi tüketiciye sunulmalıdır. Bu kapsamda Dyson gen5 modelinin tarafıma gönderilmesini rica ediyorum.

Tufan sonuçtan hiç memnun değil

Dyson Türkiye Mağduriyeti Hk.

Tufan
04 Ağustos 2023 19:40
Gamze sonuçtan hiç memnun değil

Dyson Değişim İçin Stokta Olmayan Ürün Mağduriyeti

Gamze
27 Şubat 2024 09:32
Demirhan sonuçtan hiç memnun değil

Demirhan
27 Mayıs 2024 19:33
dyson-v15-detect-absolute-kablosuz-supurge-parca-degisimi-yapmiyor-1.pdf
Sedef sonuçtan hiç memnun değil

Sedef
05 Mart 2024 12:17
Dyson Kablosuz Süpürge Kaynaklı Mağduriyetim
Samet sonuçtan hiç memnun değil

Samet
31 Aralık 2024 17:11