Yılmaz
10 Ekim 2023 16:04

Sattığım ürünün üçte biri gitti. Dolap uygulaması aracılığı ile aldığım bebek arabasına 2 bin 500 lira ödedim, uygulama benden 71 lira hizmet bedeli aldı. Aldığım ürünün istediğim model olmadığını görünce satmak istedim ancak aldığım fiyattan satma şansı vermedi Dolap, kesinti çok fazlaydı. Mecburen 2571 liraya aldığım ürünü, 2800 liradan satışa çıkardım, hizmet bedeli ve kargo düştüğünde, kalacak olan para 2414 lira idi... Yani 150 lira civarında zararı göze alarak bunu yaptım. Ürüne müşteri çıktı, 2 bin 800 liraya satın aldı, ürün 44-48 desi aralığındaydı, PTT Kargo'ya götürdüm, Dolap uygulaması üzerinden siparişi teslim ettim. 2 bin 414 lira kazanç yazıyordu uygulamada. Ürün dün alıcıya ulaştı, alıcı satışı onayladıktan sonra kazancım 2414 liradan 2 bin 87 liraya düştü. Çünkü bana yansıtılan kargo ücreti 326 lira civarıydı. 400 liraya yakın bir bir ücret de Dolap tarafından kesilmişti. Bir de 49 lira kargo ücreti almışlardı. Karşı taraftan da 140 lira hizmet bedeli aldıklarını öğrendim. Yani Dolap, sadece satışa aracılık ettiği için 500 liranın üzerinde para kazandı. Dolap asistana bağlandım, 6 desiyi geçtiği için kargo sizden ek ücret kesmiş diyor. İyi de madem öyle neden bunun uyarısı yapılmıyor, neden sadece aracılık ettiğiniz bir üründen bu denli yüksek hizmet bedeli kesiyorsunuz? Neden oraya bebek arabası kilosu, boyutu yazıldığı halde kesilecek ücret net bir şekilde ifade edilmiyor? Emlakçılık yapanların, komisyoncuların dahi alacakları yasal komisyon yüzde 2'dir. Dolap ise sadece kargolamada adres yazma derdinden kurtarıp, kargoyu da müşteriye çıkan fiyatı bildirmeden ödeterek sizden yüksek komisyon kesiyor. Bu uygulamayı telefonumdan kaldıracağım ve bir daha asla alışveriş yapmayacağım.

profile profile profile

Ayşe
Ayşe

Ben de 400 TL'ye ürün sattım kargo bedeli 327 TL hizmet bedeli de 48 TL yazmış resmen dalga geçiyorlar insanlarla şikayetçi olmak gerek

Esma
Esma

Merhaba bir çözüm bula bildiniz mi aynısı benimde başıma geldi

Dolap Kategorileri