Ümit sonuçtan hiç memnun değil

07 Şubat 2024 18:32

Dell marka monitör veya ürün alacaklar okusun! 19.01.2024 tarihinde Gaming.gen.tr'den Dell G2724D model monitör satın aldım. Ertesi gün teslim edildi, ancak güç düğmesine bastığımda aşağıdaki resimlerde göreceğiniz sorunla karşılaştım. Gaming.gen.tr iki gün içerisinde yeni ürün gönderdi, fakat yeni üründe de aşağıdaki videoda görülen problemle karşılaştım. Bu sorunu Dell destek hattından yardım alarak çözmek istedim ve bu görüntüyü alabilmek için bir hafta boyunca takip etmek zorunda kaldım. Sonuç olarak ekran kartı ya da işlemciden kaynaklanabileceği belirtilerek, yazılım güncellemesi yapılması ve başka bir cihazla farklı bir kablo kullanarak monitörü test etmem istendi. Kısa süreliğine denedim; ancak müşteri olarak bunun servis tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum. Garantili bir ürünün sorununu ispatlamam ve servise gönderememem kabul edilemez! Sorunun monitörde olup olmadığını ispatlamak için başka bir bilgisayar ve kablo temin etmek, zaman harcamak müşterinin görevi mi? Servis bu durumlar için var. Eğer imkanım yoksa veya bu donanımlara sahip değilsem, başkalarının evine veya iş yerine gidip günlerce görüntü almaya çalışmak zorunda mıyım? Herkesin işi, gücü ve meşguliyeti var. Dell, oturduğu yerden destek adı altında sattığı ürünlere yabancıymış gibi davranıyor. Telefonda sizi sağa sola yönlendiriyorlar, çözüm adı altında, ama kendileri bir şey yapmıyorlar. 'Servisinizde nasıl bir test yapacaksanız yapın, sağlamsa gönderin' diyorum, ancak servise bile almıyorlar. Servis ve destek anlamında, ürünü aldıktan sonra ürünle baş başa kalıyorsunuz. Işık hüzmesi sorunu da cabası. 'Ürünü sattım, parayı cebime koydum' diyorsunuz. Madem zamanınız var, Tüketici Hakem Heyeti'nde bu boş vaktinizi biraz değerli kılalım. Dell, pişmanlık kaynağı olmuş.

dell-alacaklara-bu-yazim-7.pdf
07 Şubat 2024 18:22
Dell Alacaklara Bu Yazım!

Bir de bu ışık hüzmesi sorunu var ayrıca.

Monitörün HDMI kablosunu değiştirip deneyin ya da bilgisayarınız destekliyorsa kitapçığında yazan display port kablosuyla bilgisayarınıza bağlayıp test edin. Büyük ihtimal uygun kablo kullanılmamasından kaynaklanıyor.

Ümit

Monitörün kutusundan DP kablo çıkıyor ve onunla kullanıyorum sorun zaten Dell in monitörü alarak test etmemesi ekipmanları kendinizin temin edip sorunu tespit etmenizi ve ispatlamanızı istiyor imkanı olan bunu gerçekleştirdi peki imkanı olmayan ne yapacak buna hiçbir müşteri mecbur değil hiçbir markada isteyemez müşteri hizmetlerinin terbiyesizlikleri ayrı sorun.

Sercan
27 Haziran 2023 22:50