Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Dacia Renault Servisinde Arıza Tespit Ücreti Konusu

Özgür
13 Ağustos 2024 20:21

Bugün Renault Buhari Çorlu şubesi servisine gittim. Bir ay önce ikinci el Dacia araç aldım. Bakıma sokmayı düşündüğümü rutin bakımı harici alırken ekspertiz raporunda belirtilen bir yağ kaçağı konusu olduğunu bu kaçağa bir ustanın nereden olduğunu bakmasını yaklaşık maliyetini öğrenmek istediğimi aktardım. Servis danışmanı hanımefendi sağ olsun yardımcı olmaya çalıştı bir ustamıza konuyu izah ettim aracı lift ile kaldırmak gerekli olduğunu söyledi. Tam o esnada servis yetkilisi olan bir beyefendi konuya dahil oldu kendisine de sorunu aynı şekilde izah ettim. Bu sefer aracı lifte alıp bakarsak ilk olarak 3000 TL arıza tespit ücreti talep edeceklerini söyledi ben aracın sorunun tespit edilip aracı servise getirmek istediğimi söyledim. Ortalama 1 veya 2 dakika içinde yağ kaçağının yeri tespit edildi. Akabinde araç plakasından servis kaydı oluşturulmak istendi olmadı araç ruhsatı istendi ve araç için servis kaydı oluşturuldu. Bu işlemler yapılırken arıza tespit için telaffuz edilen rakam 3600 TL olarak söylendi. Ancak araç servise girerse bu rakam talep edilmeyecek dendi. Servis için randevu oluşturuldu. Merak ettiğim konu ben bu aracı Renault yetkili servisine zaten getirdim ve servis maliyetini öğrenmek istedim. Aracın arızası ile ilgili bir fiyat istemek veya gelişen bu süreçle ilgili para talep etmek etik midir Renault merkezden bununla ilgili bilgi almak istiyorum.

13 Ağustos 2024 23:17 (Şikayetten 2 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Özgür
12 Şubat 2024 16:09
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
20 Aralık 2024 23:08

Kamer
09 Ekim 2023 10:24
Taha sonuçtan hiç memnun değil

Taha
16 Ağustos 2024 11:47