Erkan
17 Haziran 2024 21:26

2023 model Ekim ayı çıkışlı Citroen C5 Aircross aracımla, yağ eskimesi arızası ile motor arıza lambasını yaktı ve gaz yemedi. Bu sebeple araç yolda kaldı. Aracım daha 10.330 km idi. Servise başvurduğumda bana garanti kapsamına alınmayacağını, bu tür arızaların kullanıcı hatası olduğunu söylediler ve aracımın yağını ve yağ filtresini değiştirip arızayı giderdiklerini belirterek tarafıma fatura ettiler. Oysaki bu aracı satın alırken 15.000 km veya 1 yıl sonra ilk bakıma gireceksiniz diye sattılar ama sattıkları malın arkasında durmadılar. Demek ki ayıplı mal sattılar. Neden ayıplı olduğunu sorarsanız, ben ilk defa bu markada böyle bir durumla karşılaştım. Kendi mallarında hata ve ayıp arayacaklarına bana kullanıcı hatası dediler. Bu sözlerini hiçbir zaman unutmayacağım ve hakkımı arayacağım. Bu durumu başka araç markalarının servislerinde dile getirip sorduğumda, kendi ayıpları olduğunu, bu durumun benimle alakası olmadığını söylediler. Kime sorduysam hakkımı aramam gerektiğini belirtti ve bu durumun takipçisi olmak için avukata vekalet verdim. Sonuna kadar uğraşacağım. Şu anda araca binip seyahat etmeye cesaret edemiyorum ve bu araca güvenmiyoruz. Aracımı en kısa zamanda başka bir marka ile değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konu ile alakalı tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu ayıbınızı bir şekilde çözmenizi umut ediyorum.
E**** G*******

profile profile profile

Emin
Emin

Ben Citroen marka aracımı satarak kurtuldum. Allah düşmanıma bile böyle ilgisiz marka kısmet etmesin. Garanti sadece kağıt üzerinde. Gerçek anlamda hiçbir parça garantiye girmiyor.

Yalçın
Yalçın

Araçta turbo sorunu mu var

Orhan
Orhan

Aynı durum bu hafta benim başıma da geldi. Araç 2023 model Kasım çıkışlı araç daha 8300 km de, şehir içi çok kullandığınız için olmuştur dedi. Kullanım kaynaklı bir sorun olduğunu söylediler. Garanti kapsamında olmadığını belirttiler. Yağ ve yağ filtresi değiştirilmesi gerektiğini isterseniz periyodik bakım yaptırabileceğimi benim için avantajlı olacağı tavsiyesinde bulundular. (15000 km ve 1 yıl periyodik bakım temrini olmasına rağmen). O zaman satarken aracınızı 6 ayda bir servise girmesi gerektiğini belirtselerdi. Ona göre maliyet hesabı yapsaydık. Aracım şu anda serviste beklemekte çözüm sunulmazsa yasal işlemleri başlatacağım.

Anıl sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C5 Aircross: Garanti Kapsamında Mağduriyet

Anıl
07 Şubat 2025 12:03
Cenker sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C5 Aircross'ta Bitmeyen Motor Arıza Sorunu

Cenker
06 Mart 2025 15:05
Citroen C5 Aircross'ta Bitmeyen Motor Arıza Sorunu
Resat sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Aldığım Citroen C5 Aircross Sürekli Arıza Çıkardı, Mağdur Oldum

Resat