Citroen C4X: Çözülemeyen Fren Sorunu Ve Müşteri Deneyimi

17 Ekim 2024 19:02

Citroen C4X aracımı, İstanbul g**** yetkili servisinden 2023 yılı Eylül ayında aldım. Aracımı ilk aldığımdan itibaren ön frenlerden bir ses gelmekteydi. 800 km olana kadar bekledim. Yeni araba disk, balata mekaniklerinin birbirine alışma süresidir diyerek servise götürmedim. İzmir'de yaşadığım için aracımı İzmir e*** yetkili servisine götürdüm. İlk başta bir test sürüşü yapmalarının gerektiğini, sesin nereden geldiğini tespit edip daha sonra video çekerek Citroen'e iletmeleri gerektiğinin bilgisini verdiler. Test sürüşüne çıkıldı, ses tespit edilip video çekildi, daha sonra Citroen'e video iletildi ve garanti kapsamında ön balatalarının değiştirilmesi kararı verildi. Ön balatalar garantiden değiştirildi. Aradan 1-2 gün geçmeden tekrar ses gelmeye başladı. Yine servis süreçleri aynı şekilde devam etti. Test sürüşü, video, daha sonra disk ve balata temizliği yapılıp sesin geçtiği söylendi. Bu şekilde 1 yıl içinde, arabanın yıllık bakımı yapıldığı servis de dahil olmak üzere, tam 7 kez servise bu sebepten araç giriş çıkış yaptı. Hatta bir seferinde aracı ertesi gün teslim aldım. Ses deyip geçmeyin, bildiğiniz yüksek bir ıslık gibi rahatsız edici bir ses. Her seferinde bir problem olmadığı, balataların ve disklerin temiz olduğu söylendi. En sonunda aracımı yetkili olmayan bir servise götürerek derdimi anlattım. Gözümün önünde ön balataları söküldü ve balataların kalitesizliğini gördüm. Çıkan, orijinal olduğu söylenen kalitesiz balataları da aldım. İsteyen olursa fotoğraflarını atarım. Ön disklerindeki ince bombeler mevcuttu. Diskler torna yapıldı ve iyi bir marka ön balata seti takıldı. Bilin bakalım ne oldu. Sorunum çözüldü. Bu işlemin bana maliyeti 2.000 TL ve 2 saat zaman kaybı oldu. Ben tam 1 sene bu ses ile araç kullandım. Bu sesi duymamak için frene basmak içimden gelmiyordu. Komik bir masraf için tam 7 kez servise giderek saatlerce zamanımı harcadım. Şimdi bu yazıyı bilerek yazıyorum ki bu marka araç alacaklar 1 kez daha düşünsün diye. Bu yazımı da buradan kaldırmayacağım. Çünkü sorunumu Citroen firması çözmedi ve ben kendi imkanlarım ile çözdüm. Bu yazıyı bu markayı almayı düşünenler umarım okur ki bir problem olduğunda sorunun Citroen firmasının çözmeyeceğini bilerek alsınlar.

profile profile profile

Yorumlar (5)

Batuhan

Değişim sonrası takip eden aylarda sorun tekrarladı mı tekrarlamadıysa takılan disk ve balata markalarını paylaşabilir misiniz

Batuhan

Ben de aynı sorundan muzdariptim balatayla birlikte diski de değiştirdim hala devam ediyor. Bir yerde sanmıyorum ama balata takarken klipsi ters veya yanlış taktıklarında bu sorun oluyor diye okumuştum zaman bulursam onları da kontrol ettireceğim burada paylaşırım.

Deniz

Maalesef ses kesilmişti ama daha sonra tekrar gelmeye devam ediyor.

Emrah
Emrah

Özelde değiştirince garanti bozulmuyor mu?

Erdal
Erdal

Aracımı satıp Citroen c4x almayı düşünüyordum. Ama bu yorumdan sonra vazgeçtim. Demek ki Citroen servisi bu kadar sorumsuz kalitesiz sattığı malin arkasında durmayan bir marka Yazıklar olsun

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Citroen Sıfır Araç Fren Sesi

05 Ocak 2024 18:58
Ulaş sonuçtan hiç memnun değil

Ulaş
11 Haziran 2024 17:31
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C4X Fren Sorunu Ve Garanti Kapsamında Destek Eksikliği

Ömer