Borusan Çayyolu BMW 2

Cengiz
19 Temmuz 2024 14:30

17 Mart 2023 tarihinde (Eski Borusan Balgat) Çayyolu Borusan bayisinden BMW 216d Gran Coupe siparişi verdim ve 100.000 TL ön ödemeyi yatırdım. Gerek müşteri temsilcisi tarafından gerekse Borusan tarafından bana gönderilen onay mailinde, aracımın tahmini Temmuz 2023 tarihinde teslim edileceği belirtildi. 12 Temmuz tarihinde de aracın bayi kotasına aktarıldığı mailini aldım. Daha sonra Ağustos ayında sağlam bir zam gelene kadar beni oyaladılar ve en son 11 Ağustos tarihinde (Temmuz ayına göre 114.367,83 lira daha pahalı bir bedelle) ödemeyi yaptım ve faturam düzenlendi. Artık istedikleri zammı yansıtarak aracı bana sattılar. Aracımı bugün yarın alırım diye düşünürken, 22 Ağustos tarihine kadar beni arayıp soran dahi olmadı. Bunun üzerine müşteri temsilcim E**** Ç****'ı aradım ve 11 gündür parasını ödediğim, faturası kesilen aracımın neden tarafıma teslim edilmediğini sordum. Bana gümrükte problem olduğunu, İzmit Derince Limanı'nda patlama olduğunu, diğer bir aramamda ise Covid sebebiyle araçların teslim edilemediğini vb. tutarsız ve saçma sapan açıklamalar yaptı. Aracımın en yakın zamanda teslim edileceğini söyledi. En son 28 Ağustos tarihinde BMW marka araçların (benim satın aldığım model de dahil) bazı modellerinde hava hortumunda belirli koşullarda sorun yaşanabileceğine dair bir arıza tespit edildiğini, fakat bunun çok önemli olmadığını, eğer istersem aracı bu şekilde teslim alabileceğimi, daha sonra parça temin edilince aracımın servise çağrılıp parçanın değiştirileceğine dair WhatsApp mesajı yoluyla bilgilendirildim. Bunu kabul ettim ve aracımı bu şekilde de olsa teslim almak istediğimi söyledim. Fakat buna rağmen aracım Eylül ayı gelmesine rağmen teslim edilmedi. 2 Eylül tarihinde müşteri temsilcim E**** Ç****'ı aradım ve 11 Ağustos tarihinde parasını ödediğim aracımın neden hala teslim edilmediğini ve neden tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını sordum. Daha önce de belirttiğim gibi yine çeşitli bahaneler sıraladı ve tarafıma mantıklı bir açıklama yapmadı. Ben de kendisine tarafıma yazılı olarak bir açıklama yapılmasını istedim. Yine aracım teslim edilmedi ve herhangi bir yazılı açıklama da tarafıma gönderilmedi. Bütün bunların üzerine 5 Eylül ve 11 Eylül tarihlerinde bu sefer E**** Ç**** ve Borusan Oto'ya mail atarak tarafıma yazılı olarak bilgilendirme yapılmasını istedim ve herhangi bir cevap alamadım. Sonuç olarak, 11 Ağustos'ta parasını ödediğim aracımı zar zor 14 Eylül'de teslim alabildim. Ümidim yok ama hakkımı aramaya çalışacağım.

19 Temmuz 2024 14:34 (Şikayetten 4 dakika sonra)

Niyazi sonuçtan memnun değil

Kuddusi sonuçtan çok memnun

BMW Bayisinde Beklenmedik Zam Şoku

Kuddusi
11 Nisan 2025 17:59
"Konu sorunsuz şekilde çözülmüştür ilgilenen personellere teşekkür ediyorum"

Borusan Oto'da Garanti Kapsamı Sorunu Ve Yüksek Fiyatlar

Emre
30 Mart 2025 21:57
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
02 Ağustos 2023 02:36