Aykut sonuçtan hiç memnun değil

BMW Serviste Değişen Takozun Hasarlı Çıkması Ve Amortisörümü Patlatması

14 Kasım 2023 12:03

2016 Model X1 aracımın 83.000 km de. Bursa burmot BMW yetkili serviste ön salıncak ve takoz değişimi yapılması gerektiği belirtildi ve Orijinal parça değişimi 30.000 TL ücret ile 23.08.2023 tarihinde yaptırdım. 2016 yılından beri Tüm bakım ve parça değişimleri ilk günden beri BMW yetkili serviste yapılmıştır.

Takoz değişimi sonrası ilk gün kullanımda sağ tekerden tümseklerde tak tak şeklinde normal olmayan çok yüksek vurma sesi geldiğini belirttim. Değişimden önce hiçbir şekilde böyle bir ses mevcut değildir. Sağ Amortisörden hava sesi gelmiyordu.

15 gün sonra Servise gittim. Kontrol ettiler. Yol testinde bir sıkıntı olmadığını belirttiler. Sonra 2 hafta sonra tekrar sesin çok fazla olduğunu ve normal olmadığı belirttim. Zar zor tekrar kontrol için Servise gittim. Takozu bu sefer sökerek kontrol ettiklerinde, sağ takozun üretici kaynaklı hatalı olduğunu belirtip yenisi ile değiştirdiklerini söylediler.

02.10.2023 de teslim ettim. 04.10.2023 tarihinde Eşim aracı teslim aldı. Teslim alırken Yol testi yapılmadı. Aracı ben 3 gün sonra kullandığımda sağ Amortisörden sürekli Hava sesi geldiğini fark ettim.
07.10.2023 tarihinde Tekrar aynı servise götürdüm. Sağ ön amortisör Yağ kaçırdığı tespit edildi.

Servise salıncak ve takoz değişimine vermeden önce, amortisörde herhangi bir sıkıntı ve hava sesi yoktu. Takozun değişimi sonrası, Hatalı takoz sebebiyle, Sağ ön amortisör zarar gördü. Sol Amortisörde sorun yoktur. Şu an 35.000 TL masraf ile ön sağ ve sol amortisörlerin değişmesi gerektiği belirtildi. Hatalı takoz montajı sebebiyle ve Bu takozun problemli olduğunu belirtmeme rağmen, servisin bana inanamayarak, 1,5 ay boyunca hatalı takoz ile aracın kullanmak zorunda kaldım. Sonucunda Araçta Amortisörde hasar meydana geldi.
Ayrıca araçta, şu an tümseklerden geçerken direksiyonda tekerleklerden gelen boşluk hissi vardır. Sağ ve sol tekerlekler rögar kapaklarından geçerken bile direksiyon stabil ve tok değil, sürekli boşluk hissi tekerlekten gelen yukarı aşağıya birkaç kez oynama hissi mevcuttur.

Borusan Otomotiv tarafından haklı olduğum bu sebepten dolayı, ücretsiz amortisörlerin değişimini talep ediyorum.
Tüm kayıtlar Busra Burmot yetkisi serviste mevcuttur.

14 Kasım 2023 12:20 (Şikayetten 17 dakika sonra)

30 Kasım 2023 15:07

Borusan firması Yardımcı olmayacaklarını belirttiler. Yetkili servise sorarak karar verdiler. Teknik uzmanları dahi aracımı incelemedi. Tam 6.5 Yıldır tüm işlemleri yetkili serviste yaptırmama rağmen, müşterisini korumadığını göstermektedir. Servis eğer yanlış işlem yaparsa yaptıkları yanında kalıyor. Masraflarını ödemek zorunda kalıyorsunuz.

12 Aralık 2023 22:22

Konuyla ilgili Tüketici Mahkemesi'ne başvurumu yaptım. Sonucunu artık 4-5 ay içinde verirler. Hakkımı korumaya devam edeceğim. En fazla haksız olursam 1000 TL bilirkişi ücreti veririm. Ama savunma ve tüm bilgileri yasal yolla vermek zorunda kalırlar. Hukuk ne derse kabulümdür. Bu vakayı okuyan kişilere önerim yağ filtre dışında yapılacak işlemlerde, aracınızı doğru ve yetkin kişilerin olduğu servise teslim ediniz ve teslim etmeden önce araç iç dış fotoları çekiniz. Çünkü Borusan firması da müşterisini maalesef servislere karşı korumuyor. Ve zaten müşteri hizmetlerinden hiçbir şekilde şikayet etseniz dahi cevap alamıyorsunuz. Sizi tek başınıza bırakıyorlar. Servisin yapacağı yanlış işlem veya hatalı orijinal parçada dahi müşteriye değer vermiyorlar. Beni yaşadığım olay budur. Bir daha BMW markası aracı almayı düşünmüyorum.

09 Ağustos 2024 22:49

Tüketici Mahkemesini kazandım. Burmot servisi karara itiraz hakkı süreci kullanmadı. Kendilerine teşekkür ediyorum. İlgili amortisör ve gerekli parçaları Burmot yetkili servis tarafından ücretsiz olarak değiştirildi. Çok ilgili ve profesyonel şekilde iyi niyetli olarak benimle ilgilendiler. Burmot yetkili servisine ve özellikle benimle çok özverili şekilde ilgilenen Aysel hanım a çok teşekkür ederim. Kendisi hem çok nazik hem de tüm konularda çok hakim ve müşterilerine çok önem veriyor. 8. Yılındaki aracımın Yıllık bakımında kendilerine yaptırdım. Yine Burmot yetkili servisini kullanmaya devam edeceğim.

09 Ağustos 2024 22:54

Son 6 yıldır Burmot servisini kullanıyorum ve aracıma başka hiçbir yetkisiz kişi dokunmamıştır. Şunu belirtmek isterim ki, BMW müşteri hizmetleri ve BMW Türkiye merkezi hiçbir şekilde destek vermemiştir. Zaten müşteri hizmetlerine şikayet bildirseniz bile geri dönmüyorlar. Bu süreci kesinlikle iyileştirmeleri müşteri odaklı yaklaşmalarını beklerdim

Doğukan sonuçtan çok memnun

Doğukan
12 Ağustos 2023 21:08
"Sevda akgün hanımefendiye çok teşekkür ederim, sorunum giderildi."
BMW 2 Serisi Krank Kasnağı
Onur sonuçtan hiç memnun değil

BMW X1 Turbo Arızası Ve Servis Sorunları

Onur
16 Ekim 2024 00:59

BMW X1'de Garanti Sonrası Kronik Direksiyon Arızası Ve Yüksek Masraf

Cem
19 Eylül 2025 11:58
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
21 Nisan 2024 21:43
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

BMW X1: Güvenlik Sorunları Ve Borusan'ın İlgisizliği

Zeynep