Tuğberk sonuçtan hiç memnun değil

28 Kasım 2024 09:11

15.10.2024 tarihinde kasko sigortası poliçemi Zurich Sigorta ile 1 yıl daha yeniledim. Ardından 03.11.2024 tarihinde aracımın sağ tarafında bir sürtme olduğunu fark ettim. İlgili hasar poliçenin yenilendiği tarihte, 15.10.2024, yoktu. Bir beyan dilekçesi yazarak aracımı 04.11.2024 günü tamir edilmesini istediğim servise bıraktım. 1112253 numaralı hasar dosyası bu tarihte açıldı. Ardından 09.11.2024 tarihinde bir cep numarasından arandım, karşıdaki kişi kendisinin emekli polis olduğunu, sigorta şirketinden bağımsız çalıştığını ve olayı araştırmakla görevli olduğunu söyledi. Bu kişinin hangi kurum veya kuruluşla ilgili olduğunu bilmemekle birlikte bu kişiyle cep telefonu numaram, ev adresim gibi kişisel verilerimin Zurich Sigorta tarafından neden paylaşıldığını anlayamadım. Bu kişiye olayla ilgili sözlü olarak gerekli bilgileri vermeme rağmen benden yeni bir beyan dilekçesi yazmamı istedi. Olayın poliçe başlangıç tarihinden önce gerçekleştiğine dair şüphelerin olduğunu söyledi. Aynı kişiye WhatsApp üzerinden yazmış olduğum dilekçeyi gönderdim. Daha sonra 21.11.2024 tarihinde Zurich Sigorta müşteri temsilciliğini aradığımda dosyanın ret ile kapandığını öğrendim. Müşteri temsilcisine ulaşmasam acaba ne zaman haberim olurdu? Müşteri temsilcisine 09.11.2024 tarihinde bana ulaşan şahsa neden bilgilerimin verildiğini, kim olduğunu ve neden dosyanın ret ile sonuçlandığını sorduğumda bana bu bilgileri görüntüleyemediklerini ama detaylı ret yazısını mail ile iletebileceklerini ve buradan bu bilgilere ulaşabileceğim aktarıldı. İlgili ret yazısının 1 gün içerisinde geleceği ifade edilmesine rağmen tabii ki gelmedi, yine müşteri temsilcisine ulaştım ret yazısı talebimi yineledim. Bu sefer ret yazısı mail ile geldi fakat karara ilişkin somut tek bir şey bile yok. Aynen şu ifade yer alıyor; 'Yapılan incelemeler kapsamında hasarın beyanınızda belirtilen şekilde gerçekleşmediği tespit edilmiştir.' Oysaki ben beyanımda aracımın ne şekilde hasar aldığını belirtmedim, çünkü bilmiyorum. Daha sonra tekrar müşteri temsilcisine ulaştım somut verileri talep ettiğimi söyledim; örneğin ekspertiz raporu veya poliçe yenileme tarihinden önce aracın ilgili hasarının mevcut olduğunu gösteren MOBESE kaydı gibi. Bana bu verilerin paylaşılamayacağını, mahkeme yoluyla devam edebileceğim söylendi. İlgili belgeler 'https://zip.zurichsigorta.com.tr/Sube/Anasayfa/Default.aspx' adresinde hasar dosya detayında yüklü görünüyor fakat indirmeme izin vermiyor. Pişmanım, bir daha Zurich Sigorta asla.

28 Kasım 2024 10:07 (Şikayetten 55 dakika sonra)

Sayın İlgili, İletmiş olduğunuz talep değerlendirmeye alınmış olup en kısa sürede tarafınıza dönüş yapılacaktır. Saygılarımızla, ZURICH SİGORTA A.Ş. Müşteri Deneyimi ve Memnuniyeti Departmanı

29 Kasım 2024 15:25

Alkan

Bu ne be? Siz nasıl sigorta şirketinizin böyle? Emekli polis, subay falan. Poliçem kazasız bitse de, bir daha adımımı atmasam bu şirkete...

Sunay sonuçtan hiç memnun değil

24 Kasım 2023 00:41
Ali sonuçtan memnun

11 Temmuz 2023 17:14
"Zurich Sigorta kasko hasar onarım onayını verdi. Ek olarak Müşteri Deneyimi Departman Yöneticisi benimle irtibata geçti, süreci ve bundan sonrasını konuştuk, kendilerine teşekkür ederim."
Miraç sonuçtan hiç memnun değil

Kasko Hasar Talebim Haksız Şekilde Reddedildi, Mağduriyetim Giderilmiyor

24 Nisan 14:53