Can sonuçtan hiç memnun değil

Yüncü Hanım Yanıltıcı İade Süreci Ve Ekstra Kargo Ücretleri

13 Ekim 2024 20:38

3 Ekim 2024 tarihinde Yüncü Hanım (yuncuuhanim) firmasından yün yorgan satın aldım. Gelen ürün boyut olarak yatağıma uymadığı için iade etmek istedim. İletişim için fatura üzerindeki telefon numarasını aradıktan sonra karşıdaki kişi süreci Instagram üzerinden yöneteceklerini, Instagram hesaplarına mesaj atmam gerektiğini söyledi. Firma ile görüşme sağladığımızda firma; "Ürün özel üretim iade almıyoruz normalde ve üründe kusur yok iade kargo ücretini siz öderseniz ürünü iade alalım." geri dönüşü yaptı ve anlaşmalı olduklarını beyan ettiği Yurtiçi Kargo'ya yönlendirdi. İlk aşamada ürünün iade kargosunu karşılamayı kabul ederek gönderim yaptık fakat şimdi baktığımızda ürünün sipariş esnasındaki gönderimi için de kargo ücretini tarafımızdan kesmiş.

Firmanın geri dönüşüne cevaben;
- Ürün özel üretim dediniz fakat ben ürün için size ölçü verip bana özel dikmenizi istemedim. Online satışınızda var olan bir ürünü sepetime ekledim. Satın aldığım ürün özel üretim kapsamında değerlendirilemez.
- Ürünün iadesini alırız fakat kargo ücretini siz karşılarsınız denildi, ücret olarak 350 TL belirtildi fakat satıcının anlaşmalı kargomuz var diyerek yönlendirdiği kargo firmasında ücret 415 TL çıktı.
- Ürün satıcıya geri ulaştıktan sonra iademi yaparken 415 TL'ye ek olarak ürünün tarafıma ilk teslim sürecindeki 165 TL tutarındaki (online mağazada kargolarınız ücretsiz gönderilir bilgilendirme mesajına rağmen) kargo bedelini de tarafıma yansıttı. Bu kötü tecrübe üzerine araştırma yaptığımda, tüketicinin; aşağıda detayını verdiğim kanun ve sözleşme haklarının korunduğu sonucuna ulaştım.

--Alışveriş yaptığım mağazanın hizmet verdiği Shopier firmasının da Mesafeli Satış Sözleşmesi'nin 4. Cayma hakkı maddesi ve alt maddeleri (4.1, 4.2, 4.3)
--6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun

Satıcının bu ayrıntıları gözden kaçırdığını düşünerek 415 TL iade kargo ücreti ve 165 TL ürünün ilk teslim kargo ücreti adı altında kesilen 580 TL tutarın tarafıma iadesini istiyorum.

profile profile profile

Osman
Osman

Bende alacaktım firmanın bu tavrı beni almaktan vazgeçirdi.

Meryem
Meryem

Öncelikle geçmiş olsun. Yorumlarınız için teşekkürler. Almaktan vazgeçtim

Ömer
Ömer

Birincisi ürün kişisel hijyen ürünü kullanılıp yatağınıza serdiğinizi ve büyük geldiğini söylediniz bu nedenle iade istediniz, paketi açılmış yatağınıza serilmiş kişisel hijyen ürünlerinde iade olmaz ayrıca 15 günlük iade sürecide geçtikten 16. Günde iade istediniz tüm bunlara istinaden inisiyatif kullanarak kargo ücretini karşılamanız durumunda iadeniz kabul edildi ancak kötü niyetli bir şekilde başta kabul edilen ücret de ödenmek istemeyince bizde iadeyi almak zorunda olmadığımızı bu işlemi inisiyatif kullanarak kabul ettiğimizi söyleyip iadeyi reddetmiş bulunmaktayız. Talep edilen tek ücret 165/165 toplam 330 TL olan kargo ücretidir. Ürün ölçüleri de ilanda yazmaktadır. Haksızlık vs söz konusu değildir firmamamız bu konuda itibarını korumak için iade kabul etmektedir. Ancak kullanılan yıkanan ve satıcı tarafından bir yanlışlık yapılmayan ürünlerde firma olarak kargo ücreti talep edilir. Ancak bizden ve kargo kaynaklı her türlü durumda iade ücretsiz kabul edilmektedir.

Can
Can

Ömer Bey merhaba, ürünü kendinizce kişisel hijyen ürünü olarak değerlendirebilirsiniz, bu konudaki taktir sizin değil yetkili mahkemenin olacak. Ürünü ambalajından dahi çıkarmadık. Siz, gönderdiğiniz ürünün hijyenini nasıl taahhüt ediyorsanız aynı şekilde taahhüt ediyoruz. Ürünün iadesini kabul etmenizi bir lütuf olarak vurguluyorsunuz hayır değil, bu tüketici olarak benim anayasal hakkım. Ürünün kargo bedelini 165+165TL olarak istediğinizi beyan ediyorsunuz o da doğru değil çünkü siz ürünün kargo bedelinin anlaşmalı kargonuz özelinde 350TL olarak belirttiniz. Ürünü 16. Günde iade etmek istediğimizi söylediniz o da doğru değil. Ürün 3 Ekim tarihinde sipariş edildi, 5 Ekim tarihinde elimize ulaştı aynı gün iade talebinde bulunuldu, 6 Ekim tarihinin Pazar günü olması sebebiyle ürün 7 Ekim tarihinde iade için kargolandı. Bu cevabıma istinaden bütün beyanlarımın faturaları ve ekran görüntüleri ektedir. (Kişi Bilgileri gizliliği için iki tarafında özel bilgileri karalandı).

23 Ekim 2025 23:51
ayni-urunden-farkli-olcude-yorgan-gonderildi-magduriyetim-giderilmiyor-6.jpg
Sinem sonuçtan hiç memnun değil

30 Eylül 2024 14:16