YHT (Yüksek Hızlı Tren) TCDD Tarafından Sürekli Olarak Cezalandırılıyoruz

01 Ağustos 2024 14:40

Probleme söz konusu TCDD üzerinden aldığım YHT biletidir. Ankara-İstanbul ve İstanbul-Ankara olmak üzere iki adet sefere ait biletleme işlemini tek seferde gerçekleştirdim. Bu esnada daha önceden açık bilete çevirdiğim tutarı da ilgili işlem içerisinde kullandım. İstanbul-Ankara biletimde değişiklik yapmak istediğimde tarafıma açık biletin iptal edileceği bilgisi verildi. Açık biletler bir defaya mahsus kullanılır ve ikinci defa işlem yapılamaz kuralını sebep göstererek. Problemin temel kaynağı benim biletleri tek seferde almış olmam ve tek PNR numarasına bağlanması. Görüşmelerim esnasında ben eğer biletleri tek tek alsam ve ikisi için ayrı PNR numarası olsaydı o zaman açık biletimi herhangi bir bilette kullanacağım için diğer bileti etkilemeyeceği ve değiştirebileceğim dile getirildi. Zaten bunu söylemeseler bile mantıken seferler birbirinden bağımsız ve biletler de birbirinden bağımsızdır. TCDD'nin kurgulanmasında tek PNR numarasına bağlanmış olması benim işimi çıkmaza sokmaktadır. Her bilet ve sefer bağımsızdır. Her sefer için ayrı bir numara verilir. PNR numarası TCDD'nin sisteminde takip amaçlı kullanılan bir koddur ve benim seferlerimle ilişkisi yoktur. Sonuç olarak mantık çerçevesinde sırası ile bilet aldığımı düşündüğümüzde ilk bileti alırken açık biletimi kullanırım ve ardından dönüş bileti alırken dönüş biletinde istediğim şekilde değişiklik hakkına sahip olurum. Bu nedenle TCDD'nin el koyduğu paramın iade edilmesi hususunu olurlarınıza arz ederim.

Yasemin

Kesinlikle artık bu müşteri aleyhine olan politikaya bir dur dememiz gerekiyor.

Yılmaz sonuçtan hiç memnun değil

TCDD Uygulamasında Bilet İadesi Ve Bilet Hakkı Sorunu: Hem Para İadesi Hem Bilet Hakkı Kayboldu

14 Ekim 21:59

YHT Bilet Satışında Sistemsel Hata Ve Mağduriyet