YHT (Yüksek Hızlı Tren) TCDD Personelin Saygısız Ve Agresif Davranışı

15 Mayıs 2024 16:53

15/05/2024 16:30 Ankara-Konya treninde seyahat etmek üzere annem ve kendi adıma bilet aldım. Annem emekli öğretmen olmasına rağmen Ankara'daki bilet kontrol sırasında bilet kontrolünü yapan bayan personel, kontrollerde emekli öğretmenlerin öğretmen indiriminden faydalanamayacağını bize aşağılayıcı ve agresif bir tutumla söyledi. Bir saat önce Kırıkkale istasyonunda böyle bir problem yaşamadığımızı belirterek, gerekli bilgilendirmenin SMS veya bileti satın alırken uygulama üzerinden yapılmadığını söylememe rağmen, kendisi yüzümüze bile bakmadan bağırarak 'İşte böyle, ben burada sizden aldığım parayı cebime atmıyorum' söylemleriyle konuyu çarpıtarak olayın büyümesine sebep olmuştur. Sürekli hızlı tren ile seyahat eden biri olarak başka hiçbir hızlı tren istasyonunda emekli öğretmen kartımda problem yaşamamışken, özellikle Ankara'daki bu çalışan bayanın yolculara sergilediği agresif ve aşağılayıcı tutum hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyorum. Kendim avukat olduğum için kartımı gösterip bu durumu gerekli yerlere şikayet etmek üzere kendisine soru sorduğumda bile yüzümüze bakılmadan bağırıp bu durumun kendi sorumlulukları dahilinde olduğunu belirtti. Böyle bir uygulamanın neden sadece Ankara'da uygulandığını tarafıma detaylıca açıklama yapılmasını talep ediyorum.

YHT (Yüksek Hızlı Tren) Söğütlüçeşme Bayan Kontrol Memur Devletin Barkodlu Belgesini Tanımıyor

28 Temmuz 2024 15:24

Hızlı Tren Bilet Kontrol Sürecinde Yaşanan Sorunlar