Barış sonuçtan hiç memnun değil

Yemek Sepeti'nin İade İçin Ürünleri Muhafaza Edin Demesi Ve Aramaması

Yemek Sepeti'nin İade İçin Ürünleri Muhafaza Edin Demesi Ve Aramaması
02 Aralık 2023 09:17

Yemek Sepeti üzerinden verdiğim ve geç gelen siparişimi açtığımda buz gibi olduğunu gördüm. Yemeksepeti ile iletişime geçtim ve ücret iadesi talep ettim. İlk denememde, daha yanıt bile vermeden konuyu kapattılar ve 'ürünleri muhafaza etmediğiniz için bir şey yapamayız' dediler. Ardından ürünlerin hâlâ bende olduğunu ve ücret iadesi istediğimi belirterek yeniden talep oluşturdum. Restorana ulaşamadıklarını ve talebimle ilgili çağrı açtıklarını ifade ettiler. Restorana ulaşamadıklarını söylediler ama restoran hizmet vermeye devam ediyordu. Başka bir sorun olsa yine ulaşamayacakları bir restoranın açık kalmasına izin verdiler.

Ürünleri muhafaza etmemi istediler. Çok hızlı dönüleceğini ama en geç 48 saat içinde geri dönüş yapılacağını belirttiler. O gün dönüş olmadı. Ertesi gün tekrar kendilerine ulaştım. Araştırmalarının devam ettiğini, ürünleri kesinlikle muhafaza etmem gerektiğini ilettiler. Benimle iletişime geçeceklerini söylediler. İletişim olmaması üzerine, olayın üzerinden iki gün geçince tekrar yazdım; sürecin ve araştırmalarının devam ettiğini, olayın aciliyetini bildirdiklerini ve bana mutlaka dönüş yapacaklarını bildirdiler.

Şu an olayın üzerinden altı gün geçti. Beni arayan olmadı. Ürünler buzdolabında olsa bile artık bozulmaya başladı ve online siteleri üzerinden bu konuyla ilgili bilgi alabileceğim bir kanal bulunmuyor. Müşterinin destek alabileceği bir telefon numarası da yok.

Satın aldığım, tüketemediğim ve 'muhafaza edin' diyerek tüketme şansımı da elimden aldıkları ürünler için geri aramayan, bu alışveriş için fatura kesmeyen (önceki üç siparişim için de fiş olmadığını fark ettim) bir şirket olduklarını görüyorum.

Asla müşteri memnuniyetini önemsemeyen, ulaşılabilir kanalları olmayan, umursamaz bir şirket olduklarını düşünüyorum. Gerekli tüm kanallardan bu umursamazlığı duyuracak, hakkımı arayacak ve ödemedikleri vergilerin peşine düşeceğim.

Sipariş numarası: #mvcl-j7fm

04 Aralık 2023 13:18 (Şikayetten 2 gün sonra)

Merhaba, Deneyiminiz için üzgünüz. Size kayıtlı e-mail adresiniz üzerinden dönüş yaptığımızı belirtmek isteriz. Saygılarımızla, Yemeksepeti Kullanıcı İlişkileri

Barış
Barış
04 Aralık 2023 23:45

Bana e-postanızda yazdığınız yanıtı, size ilk ulaştığım an bana yazsaydınız anlaşılabilir bir yanıt olurdu. Ancak ürünleri muhafaza etmemi söylemeniz üzerinden neredeyse 10 gün geçtikten sonra yalnızca restoranı suçlayarak bir yanıt yapıyorsanız durumu anlamıyor ya da müşterinize önem vermiyorsunuz. Yapmanız gereken 3 net aksiyon bulunmuyor mu? 1) Karşınızdakinin net derdini anlamak için çift yönlü diyalog kurmak. 2) 10 gündür net bir dönüş yapmamanıza neden olan süreçlerini anlamak, değiştirmeye çalışmak ve bunun için özür dilemek. (Restoran adına değil, kendi hatalarınız için Yemeksepeti adına.) 3) Tüketimini engellediğiniz ürünler için tam ücret iadesi ya da eş değer bir bakiye yüklemesi. Lütfen bunları hızlıca değerlendirip samimi bir dönüş yapın. Konunun kapanmasını istiyorum, ama ne yazık ki samimiyetinizi ve çabanızı görmüyorum.

02 Eylül 2023 14:21

06 Nisan 2025 18:40
Yemek Sepeti'nde Uzayan Teslimat Sorunu Ve İade Talebi
Özlem sonuçtan çok memnun

29 Mayıs 2024 20:18
"Keşke buralara yazmama gerek kalmadan yapsaydınız jestinizi. Teşekkürler..."

03 Kasım 2024 00:02
Yemek Sepeti'nde Soğuk Ve Sert Yemekler