Volkswagen Sıfır Araç Ayıplı Çıktı

16 Ağustos 2024 11:38

24 Temmuz 2024 yılında yeni Golf 8.5 1.5 etsi Style model araç aldım. 8 ağustostan beri serviste, akü dediler basit işlem dediler 12 ağustosta teslim ettiler arabanın elektrik kısmı çalışmadı araba kendini kilitledi. Zaten akşam 17:30 gibi teslim almıştık. Aynı gün arıza kaydı oluşturduk. 13 ağustosta yine İzmir Karşıyaka Avek'e gittik. Aracı aldılar ve bize araç vermeden gönderiler. Genel merkezden Müdür E** Bey beni aradı dünyada ilk defa üretilen bir araç yazılımla ilgili güncelleme yapılacak dedi. Aracı bugün yani 15 ağustosta verdiler sorunun anahtar kaynaklı olduğunu söyleyip ört basit ettiler ama sunroofu ve klima çalışmadı yine elektrik aksanı ile sıkıntı yaşadık. Araç serviste kaldı bize de araç verilmedi iki milyon para verdim 10 gündür servise gidip geliyorum. Doğuş Otomotiv e ilk 30 günde değişim talep etme hakkımı
kullanmak istiyorum dedim ama dilekçemi bile almadılar. 20 günlük araç 10 gün bende kaldı 10 gündür serviste üçüncü arıza dosyası açıldı. Volkswagen'den şikayetçiyim mağdur edildim.

profile profile profile

Yorumlar (25)

Ümit

Merhaba; 2024 31 Temmuzda satın aldığım Golf 8.5 r Line sahibiyim, bahsedilen tüm uyarıları aldım, bu hatalara istinaden, yet. Serviste yazılım resetlenme, Yakıt pompası değişimi, Eksik yağ tamamlandı, Yüksek basınç pompası sokuldu ve takıldı. Güncel sorunlar; 1. Araba arada çalışmıyor. Motor start almıyor, 10dk sonra tekrar denediğiniz de çalışıyor. 2. Multimedia problemi, radyo açıldığında tüm kanallardan inanılmaz rahatsız edici sesler geliyor, medyadan Spotify vs. Çalıyor görünüyor hoparlörden ses gelmiyor, arada sadece ön Center'den ses geliyor, kapılardan ses gelmiyor. 3. Dikiz aynalalarının hava sıcaklığı 10 derecenin altına düşse dahi ısıtmıyor çalışmıyor. 4. Ön 2 kapıdan aşırı şekilde yüksek sesle esneme / burkulma / kırılma sesi gibi sesler geliyor. Güncel yazılım yıl sonu gibi bekleniyor denildi, fakat bu durumlar yazılımla çözülebilecek mi aklımda soru işaretleri var. Yeni Golf 8 hangi paket olursa olsun birlik olup, yasal haklarımızı talep etmek araç değişimi ücret iadesi talep etmeliyiz.

Reşit

Servis süresi 10gunu geçtikten sonra size servisin kullanım için araç tahsis etme zorunluluğu vardır teklif etmiyorlarsa mail yolu ile isteyin eğer aracın kullanıcı hatası kaynaklı olmadığı durumunda. Yeni araç verilmesi ya da paranızın iadesini mail atarak isteyin ya da noter üzerinden ihtarname çekin en sağlamı budur 30gun içinde yanıt alamadığınız takdirde Tüketici Hakları mahkemesine başvurup hakkını arayınız

Ali
Ali

Geçen ay aldığım Golf marka araçta yazılımsal sorunlar var. Hatta bazen aracı bile çalıştıramıyorum. 3 Kez servis ile görüştüğüm halde Almanya'dan yazılım bekliyoruz yanıtı geldi. Bir çok değişik alarmlar gelmesi artık sıkıntı oluşturmuyor. Fakat aracın bazı zamanlar çalışmaması ve 5 dakika. Bekleyip sonra çalışması acil dudumlar için olabilecek bir hata değil.

Reşit

Servis için randevu alın aracınızı servise bırakın aracınızın arızasını gidermek zorundalar sözle sözlü bu mağduriyetiniz çözmeyeceklerdir Tüketici Hakları kanunu ve satış sonrası servis yönetmeliğini okumanız size ışık tutacaktır.

İmran

Remzi bey 48v batarya değişimine nasıl karar verdiler bir de hangi servis yazabilir misiniz yazılım resetleme çözüm değil bir Zade batarya değişimi talep ediyoruz ama servis oralı değil maalesef emsal arıza çözüm olarak biz de ısrarcı olalım en azından sürekli oyalıyorlar

İmran

Ayşe Hanım akü değişimi 12v batarya için mi 48v batarya için mi yapıldı bir de nasıl karar verildi bilgi vermeniz mümkün mü temmuzdan beri aynı sorunlar aynı oyalamalar gerçekten çok bunaldık servislere güvenimiz kalmadı araç hep bir tedirginlik cevap yazarsanız çok sevinirim

12v akü bizde bıktık her hafta servisteyiz

İmran

Merhaba aynı sıkıntıları 12 temmuzdan itibaren yaşıyorum ve benzer geçici çözümlerle gerisin geri gönderiliyorum. Ancak akü değişimini hiç gündeme getirmedi Kartal Doğuş Servis. Sizlerin araçlarında akü değişimine nasıl karar verildi yazarsanız çok sevinirim akü değişimi talep etmek istiyorum yazılım resetle ile oyalıyorlar çünkü

Ayşe

Araba hiç açılmadı akü tamamen bitmişti, yol yardımı şarj etti daha sonra serviste değiştirdiler

Emrah

Herkeste birbirine benzer sorunlarla beraber farklı arızalarda mevcut. Bende 3 kayıt var. 2. Ci gittiğimde araç çalışmadığı için gittim. Resetleme yapıp verdiler. Aynı gün alır almaz motor yağ seviyesi düşük olarak tekrar kapanmadan ayak üstü yağ eklediler. Sebep olarak ise rodaj süresi varmış o süre 15 bin km kadar yağ eksilmesi olabilir iş dediler. Bir de para ödeyerek yağ koydular. Daha başka nelerle karşılaşacağız bakalım. Sorun yaşayan arkadaşlar buradan gelişmelerden haberdar ederseniz iyi olacaktır.

Emrah

Merhaba Yok arayan soran yok.

Merhaba Emrah Bey. Yazılım güncellemesi ile ilgili bir gelişme var mı?

Fatih
Fatih

Merhaba 21 Ağustos 2024 tarihinde aldığım Golf etsi aracımda, bende bahsedilen bütün sorunları birebir yaşadım araç 3 gündür Çanakkale avec serviste. Henüz netleşmese de yeterli veri oluşmadığından hata bildirimlerini sıfırlayıp aracı bana vereceklerini söylüyorlar. Üretici firmada şu an yeni bir güncelleme veya yazılım olmadığını söylediler.

Ayşe

Ben aracım teslim aldıktan sonra ara sıra bagaj kapısı, klima sunroof tuşları çalışmadı sonra çalıştığı için sorun yapmadım, iki gün önce aracım motorun elektronik bir çok arızasını verdi. Yol yardımı geldi sorunu çözemedi, araç çekiciyle Avek e götürüldü iki gündür beklemedeyiz test sürüşleri devam ediyor dediler.

Emrah

Merhaba ayşe hanım Sorununuz ile alakalı çözüm oldu mu Deneyiminizi paylaşabilir misiniz

Maalesef benzer sorunları biz de yaşıyoruz. Sanırım oldukça fazla sayıda mağdur var. Problemin çözüleceğine inanmak istiyorum. Gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim.

Ayşe

Merhaba bizim sorunlarımız devam ediyor sizin sorununuz çözüldü mü

İmran

12 Temmuz 2024 style paketi Bursa Arca'dan aldım ve sizlerle aynı problemi biri 6 Ağustos biri de şu an iki kez yaşadım. Yasal haklarımız ve hukuki süreç için nasıl bir yol izlemeliyim ilk kez başıma böyle bir şey geliyor bilgi verirseniz çok sevinirim

Idris
Idris

Selam bende Bursa arcadan aldım bende de sorunlar var neredeyse bütün uyarılar yanıyor sizin probleminiz çözüldü mü

Reşit

Tüketici Hakları kanunu ve satış sonrası servis yönetmeliğinde bütün haklarımız yazmaktadır. Millet olarak haklarımızı koruyan kanun ve yönetmelikleri bilmemiz lazım aksi halde mağduriyetler hep olacak

İlyas
İlyas

Aynı sorunu bende yaşıyorum ayşe hanım, çözüm bulan var mı

Gökhan
Gökhan

Ayşe Hanım hemen dava açın aracı misliyle değiştirmek zorundalar gelişmeleri bizimle de paylaşın. Çünkü bende de Golf 2024 life paket mevcut ve benzer sorunlar yaşıyorum. İkinci kere sorun verirse hukuki yollara başvuracağım ayrıca aracın garantisi 2 yıl bu sebeple 30 gün değil 2 yıl değişim hakkınız var.

Ümit

Gökhan Bey, aracınızla ilgili güncel durum nedir, müsait olduğunuz da görüşebilirmiyiz? Teşekkürler.

Ayşe

24 temmuzda aldığım araç 10 gün sonra arıza verdi. Servise gidiyor geliyor tekrar gidiyor. Her defasında ayrı uyarılar veriyor. Akü değişti, alarm değişti, sunroof düğmesi değişti ama yine arıza verdi marşa basmadı bir çok uyarı verdi. Ama değişim talebim kabul edilmiyor, araç bende 20 gün kaldı,30 günde serviste kaldı hala serviste. Muhatabım yok şimdi herhangi bir markadan bir t-shirt bile alsam ya değişim yapar ya iade alırdı. Bunlar sadece oyalıyor resmen ayıplı mal sattılar ve kabul etmiyorlar. Verilen ücrette çok fazla ve bu araca olan güvenim yok. Çok beğenerek aldım ama sonuç hüsran. Golf 7 yi 9 yıl kullandım bir gün servise gitmedim. Mağduriyetimizin derhal giderilmesi gerekiyor.

Remzi
Remzi

Benim aracımda 7 ağustostan beri serviste neredeyse 40 gün oldu, Almanya'dan 48v batarya bekleniyor, anlaşılan yeni golfler bizi bayağı üzecek gibi gözüküyor, Golf 7ye 11 yıl bindim 1 tane ampul bile hata vermedi, resmen hayal kırıklığı

Berkin sonuçtan hiç memnun değil

13 Kasım 2024 21:33
Volkswagen Golf 8.5'te Yazılım Sorunu: 0 Km Araçta Beklenmedik Arızalar
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Golf Style Etsi Sıfır, Kusurlu Araçta Elektronik Arızalar

04 Eylül 2024 22:02
Mevlüt sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Doğuş Oto Pişmanlık Ve Servistekiler Tecrübesiz!

Mevlüt
05 Ağustos 2024 18:06