Sosyal Yardımım Kesildi

16478 Görüntülenme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımın, birtakım sebeplerle durdurulması ya da kesilmesi durumuna verilen isimdir. Bu sorun, birçok aile ve bireyin ekonomik olarak zor duruma düşmesine yol açabilir.
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 11 Ekim 2023 09:39

Sorunun Kaynakları:

Hane gelirinin artış göstermesi: Yardımlar genellikle ekonomik durumu zayıf olan ailelere verilmektedir. Ailenin gelirinde bir artış olması, yardım alma kriterlerini karşılamama sebebi olabilir.
Eksik ya da yanlış bilgi verilmesi: Yardım almak için verilen bilgilerin eksik veya yanlış olması.
Yardımların süresinin dolması: Bazı sosyal yardımlar belirli bir süre için verilir ve bu sürenin sonunda otomatik olarak kesilir.
Bakanlık politika ve uygulama değişiklikleri: Bakanlık tarafından yapılan düzenlemeler sonucu bazı yardımların kaldırılması ya da kriterlerin değiştirilmesi.
Yardım almak için gereken belgelerin süresinin dolması ya da güncellenmemesi.

Ne Yapmalısınız?:

İletişim kurma: Öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ya da bulunduğunuz il/ilçede ki Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurarak yardımın neden kesildiğini öğrenmelisiniz.
Belgelerin kontrolü: Yardım almak için gereken belgelerin geçerlilik sürelerini ve doğruluğunu kontrol edin. Eğer bir belge eksik ya da süresi dolmuşsa güncelleyerek tekrar başvuru yapabilirsiniz.
Yardım kriterlerini kontrol etme: Yardım alabilme şartlarına hala uyup uymadığınızı kontrol edin. Eğer kriterlere uymuyorsanız, hangi yardımlara uygun olduğunu öğrenmek için bakanlığın ilgili birimleriyle iletişime geçebilirsiniz.
Danışmanlık almak: Sosyal yardım konusunda danışmanlık hizmeti veren sivil toplum kuruluşlarından yardım alabilirsiniz.

Sosyal yardımınızın kesilmesi konusunda yaşadığınız sorunları, deneyimlerinizi ve şikayetlerinizi Şikayetvar üzerinden dile getirebilirsiniz. Aynı zamanda benzer sorunlar yaşayan diğer bireylerle deneyim paylaşımında bulunma fırsatı elde edersiniz.

Berfobaran
Berfobaran
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müşterisi
16 Ağustos 2024 16:40

Merhaba Ben geçen ay 1450 TL aldım yardım parası bu ay 1200 TL yattı benim bu paraya ihtiyacım var lütfen neden kesildiğini söyleyeyim bizlerin bu paraya ihtiyacı var neden kesildi bilmiyorum lütfen bu sorunun giderilmesine rica ediyorum iyi günler

Tayfun
Tayfun
31 Ekim 2024 15:15

S. A ben ön çapraz bağ ve menisküs ameliyatı oldum 2 sene önce ama halen ayağımdan sıkıntı çekiyorum ara ara geçen ay sed başvurusu yaptım 1 senelik onaylandı aylık ödeme alacam eşim üzerinden başvuru yaptım şimdi sorum şu örnek ben işe başladım 1hafta 10 gün çalıştım ve sigortalı gözüktüm ve sonra iş çıkışı yaptım sed ödemesi iptal olur mu olmaz mı

Meryem
Meryem
29 Aralık 2024 03:44

Benimde kestiler çok zor durumdayım kiradayım şu an eşim işsiz kış çalışamyo ne olursunuz bana yardım edin davam etsin çocuğumun okul ihtiyacını gideremyorum

05 Şubat 2025 17:30

Şartlarını sağlıyorsanız
İşsizlik ödeneğine başvurun

Hayat
Hayat
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müşterisi
13 Mart 2025 15:22

@Yasin o nedir nilgi verirmisin

13 Mart 2025 15:42

@Hayat
Devletin verdiği belli şartları sağlayana verdiği karşılıksız ödeme

Kardelen
Kardelen
30 Nisan 2024 23:30

Türkiye Aile destek programım kesildi ayaklarımdan engelliyim evliyim 1 tane bebeğim var eşim çalışmıyor Zor durumdayız neden böyle bir şey yapıldı tekrar aile destek programı bağlansın lütfen

05 Şubat 2025 17:28

Bitti herhalde

Esma
Esma
02 Ocak 2025 12:11

Esim cezaevine girdi 1yil 7 ay cezası variki tane çocuk var bir gelirim yok bakacak durumum yok buradan 1200 alıyordum kasımda kesildi aralıkta başvurum tekrar kabuk edildi ocakta yatacak dediler şimdi baktım tamamlandı diyor ben o çocuklara nasıl. Bakınca tek gelirim oydu faturalar birikti bez mama alamıyorum karda kışta doğalgaz kesildi Allah rızası için yardim edin çocuklarım ac ya aç devletin niye görmüyor bizi mağdurum ya mağdur

25 Aralık 2025 00:32

*********************************************** iki küçük çocuğumla kirada yaşayan bir anneyim. Aile ve s HB’na ve sed yardımı için defalarca başvuru yapmama rağmen sistemde “muhtaçlık durumun yok” denilerek sürekli reddediliyor Ancak eşim asgari ücretle çalışıyor temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz
İki çocuğum da hâlâ bez kullanıyor. Oğlum gece altını ıslatmaya devam ediyor, bununla ilgili bir rahatsızlığı olup olmadığını anlayabilmek için aslında özel bir doktora götürmem gerekiyor ama maddi durumumuz buna elvermiyor Üç yaşında kızım da hâlâ bez kullanıyor Kış olmasına rağmen doğalgaz hala açamıyoruz ev soğuk olduğu için sık sık hastalanıyoruz çocuklarım sürekli grip oluyoruz Evin geçimi kira fatura gıda çocukların bez ve sağlık masrafları altında eziliyoruz ve bu şartlarda Muhtaçlık Yok deniliyor
Aile ve s h b ından durumuzun yerinde inceleme yapılmasını, çocuklarımın sağlık durumunun uzman bir Dr. Tarafından değerlendirilip ailemize uygun sosyal yardımın tarafımıza sağlanmasını talep ediyorum

Sosyal Yardımım Kesildi ile İlgili Şikayetler

29 Nisan 11:49

Çocuk Yardımı Ödemelerimde Gerekçesiz Kesintiler Ve Açıklama İsteği

Kamber
23 Nisan 14:30

Adres Güncellemesi Nedeniyle Doğum Yardımı Kesildi Ve Yeniden Başvuru Yapılamıyor

Ozlem

08 Nisan 16:19

Adres Değişikliği Nedeniyle Kesilen Doğum Yardımı Ve Geri Ödeme Talebi

Pınar
26 Mart 01:00

Kısa Süreli Sigorta Nedeniyle Çocukların Şartlı Yardımları Kesildi Ve Bilgilendirme Alınmadı

Aysel
23 Mart 08:29
kisa-sureli-sigorta-nedeniyle-cocuklarin-sartli-yardimlari-kesildi-ve-bilgilendirme-alinmadi-2.jpg
kisa-sureli-sigorta-nedeniyle-cocuklarin-sartli-yardimlari-kesildi-ve-bilgilendirme-alinmadi-1.jpg

İkametgah Eksikliği Nedeniyle Engelli Aylığı Kesildi, Acil Destek Talebi

02 Mart 14:22

Onaylı Doğum Yardımımın Ödemeleri Neden Yapılmıyor? Açıklama Ve İade Talebi

Gülcan
02 Mart 01:30

Doğum Yardımım Yanlış Adres Kaydı Nedeniyle Kesildi Ve Geri Ödeme Talep Ediyorum

Faide
26 Şubat 11:12
dogum-yardimim-yanlis-adres-kaydi-nedeniyle-kesildi-ve-geri-odeme-talep-ediyorum-1.jpg
(73 değerlendirme)