Ali sonuçtan hiç memnun değil

Vaillant Kombi Servisi İle Yaşanan Sorunlar Ve Mağduriyet

Vaillant Kombi Servisi İle Yaşanan Sorunlar Ve Mağduriyet
05 Aralık 2024 00:01

Vaillant marka kombimizin sıcak su verirken suyun ara ara soğuk su vermesi sorunu nedeniyle 16/11/2024 tarihinde 0 236 239 39 90 numara üzerinden Manisa Vaillant kombi yetkili servisi R**** A*’ı aradık, aynı gün eve geldiler. Bize parça değişmesi gerektiğini ve parçayı sipariş vereceklerini söylediler. Parça değişimi ve bakımın 7700 lira olduğunu belirtip bizden yine aynı gün ısrarla nakit olarak 1000 TL aldılar. Fiş, fatura veya makbuz sorduğumuzda veremeyiz dediler. Önümüzdeki hafta salı, perşembe günleri arasında parçayı değiştirmek için geleceğiz dediler. Söyledikleri hafta parça değişimi için gelmediler ve durumla ilgili bizi aramadılar ve bizim telefonlarımızı açmadılar. Bir sonraki hafta çarşamba günü (27/11/2024) bizim servisin dükkanına gitmemiz ile parçanın geldiğini ve parçayı takmaya gelebileceklerini söylediler. Aynı gün eve gelen servis ilgili parçayı değiştirdikten sonra ara ara sıcaklığı stabil olmayan sıcak suyumuz hiç akmamaya başladı. Servis bu durumun kendileri ile ilişkili olmadığını, tesisatçı çağırmamız gerektiğini söyledi. Durumu düzeltemeyen yetkili servis ardından parçayı söküp, bakım yapmadan gitti (sonrasında yine sıcak su kesik durumda idi. Birkaç gün sonra sıcak su hattından su geldi ama çok az ve soğuk olarak geldi). Aynı gün müşteri hizmetlerini arayıp durumu izah ettik ve bize yarın hem servisten hem de şikayet birimimizden ayrı ayrı aranacaksınız dendi. Ertesi gün aranmamamız üzerine 28/11/2024 tarihinde akşam tekrardan servisi aradım. Servis şikayet kaydının tekrar oluşturduğunu söyleyip şikayet biriminden ve bölgedeki başka bir yetkili servis tarafından en kısa sürede aranacağımızı söyledi. Sonrasında sadece şikayet birimi tarafından aranıp durumu tekrar anlatmamız istendi ama herhangi bir servis tarafından aranmadık. 02/12/2024 tarihine şirket tarafından gelen mesajdaki link üzerinden açılan şikayet bilgileri sayfasında şikayet durumu çözümlenmiş olarak görünce yine müşteri hizmetlerini arayıp durumu iletince onların servisle görüştüğü, yine beklememiz gerektiğini ve bize yine kombimizi tamir etmek yerine daha da bozan aynı servisin geleceğini söylediler. Yaklaşık 3 haftadır evimizde suyun kullanılamaz olduğunu, evde ciddi kronik hastamızın olduğunu ve bizden 1000 lira ödeme tahsil edip fatura verilmediği defalarca tarafımdan ifade edilmesine rağmen yapılacak bir şey olmadığı, faturayı e-posta atacaklarını söylediler. 04/12/2024 itibarı ile tamir için kimse tarafımıza ulaşmamıştır. Fatura oluşturulmamıştır.

05 Aralık 2024 07:41 (Şikayetten 7 saat sonra)
15 Aralık 2024 10:24

Bu hafta müşteri hizmetleri aradı sorun çözüldü mü diye. Servis yollamadan sorunun çözüldüğünü sordular çok saçma. Neredeyse 1 ay geçti servis yollamadılar. En sonunda dışarıdan kendimiz usta çağırdık. Kombimizin bozan yetkili servisin 8 bin liraya yakın ücret çıkarttığı parçaları ve ekstra birkaç fazla parçayı da işçilik dahil 3400 e değiştirip 1 saat içinde kombiyi tamir etti. Vaillant servisi tamamen sınıfta kaldı. Ayrıca bizden nakit olarak aldıkları 1000 TL nin ne geri ödemesini yapıyorlar ne de fatura verdiler. Gerekli yerlere şikayet edeceğim.

Kenan
Kenan

Eyvah eyvah, bende de aynı sorun var ve servisi aramaya korkuyorum. Oda termostatı ile ilgili şikayetlere bakarken okuduklarım beni çok tedirgin etti. Vaillant gibi dünya markasının Türkiye'de`ki durumuna bak. Geçen yıl kombi taktırırken yaşadıklarım aslında sinyali vermişti, bu şirketin özellikle büyükşehirler dışındaki servis hizmetleri (Kurulum ve bakım) sıkıntılı gözüküyor. Merkezin de bu konuda müşteriye destek vermemesi, çok ciddi müşteri kaybına sebebiyet verecektir. Bir an önce özel bir birim kurup, şikayet vardaki şikayetleri inceleyerek, kendi içlerinde yeni bir düzenlemeye gitmeliler.

Ali

Dikkat etmek lazım. Kendi müşteri hizmetleri bana gelen yetkili servis yn sanayi ürün de takabilir ve yan sanayi ürünlerde istediği fiyattan ücretlendirme bilir dedi. Şaka gibi

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Vaillant Kombi Servisinde Yanıltıcı Uygulama

18 Kasım 2024 20:30

İbrahim
06 Mayıs 2024 10:18
Mesut sonuçtan hiç memnun değil

29 Mart 2024 17:07
Vaillant Bakım/On. Kayıt Hatası, Fazla Ücr. Ve Müşteri Hiz. Yanlış Tutumu Hak.
Vaillant Bakım/On. Kayıt Hatası, Fazla Ücr. Ve Müşteri Hiz. Yanlış Tutumu Hak.