Cem sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell'den Aldığım İphone'un İadesi İçin Bekletiliyorum

03 Aralık 2024 09:22

Turkcell Pasaj'dan kampanyadan yararlanarak iPhone 16 256GB lacivert telefon aldım. Cihaz evime akşam 20-21 civarı kargo ile geldi. Telefonu daha önce denememiştim. Evde paketini açtım. iPhone üye kaydımı yapmadan cihaz çalışmadı. SIM kartı takmadan cihazı açtım ve beğenmedim. Hemen telefon ederek iade kaydımı yaptım. Bana müşteri temsilcisi paketi açıp üye girişi yaptığım için dönüş yapılacağını söyledi ve 1 haftadır bekliyorum. Ne zaman arasam 15-20 dakika bekletilip telefona çıkan yetkili tarafından daha sonra aranacağım söylenerek baştan savıldım. 10 gün içinde döneceklerini söyleyen bir ses kaydı ile avutuldum.
Ben internetten telefon alırken böyle bir problemle karşılaşmamak için Türkiye'de kurulu olan en büyük operatörü tercih etmiştim. Yoksa diğer pazar yerlerinden işlem yapıp temin edebilirdim.
Eğer Turkcell tarafından paketini açtığım için cihazı kullanmak zorunda olduğum şeklinde bir dönüş ile karşılaşırsam numaramı taşımayı bile düşündüm.
Beklediğim sadece bir çağrı ve nasıl iade ederim, edemez isem yasal gerekçeleri nelerdir. Kutuyu açmadan ve telefonu çalıştırmadan ürün tercihimin doğru olduğu kanısına nasıl varacağım konusunda bilgilendirme görüşmesi yapmak.

06 Aralık 2024 10:18

Turkcell pasaj dan aldığım telefonu 2 saat sonra beğenmediğim için telefon ile iade kaydı açtım. 10 iş günü yasal sürecin dolmasını bekliyorlar herhalde. Belki 20 kez aradım 15 20 dakika Turkcell ile çalışıyor reklam müziğini dinleyip hemen döneceğiz diyorlar aldığım cihaz iPhone 16 256gb daha önce de Şikayetvar'dan bildirim yaptım yine cevap olarak hemen döneceğiz yazdılar

turkcellden-aldigim-iphoneun-iadesi-icin-bekletiliyorum-1.pdf
03 Aralık 2024 09:22 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizle ilgili inceleme yaparak en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla, Turkcell Pasaj

03 Aralık 2024 09:40

Merhaba Cem Bey, Talebinizle ilgili başvurunuz inceleme aşamasındadır, sonuçlandığında size bilgi verilecektir. Saygılarımızla, Turkcell Pasaj

03 Aralık 2024 12:50

O numarayı çok aradım. Biz bir şey yapamayız ilgili komisyonda dediler. Bana tespit komisyonu ile nasıl görüşeceğim hakkında bilgi verebilir misiniz

06 Aralık 2024 10:41

Turkcell yine telefon yolu ile cevap vermedi. Turkcell den mesaj veyahut mail b, le gelmedi. Gelen tek cevap sikayetvar üzerinden yaptığım şikayete hemen ilgileneceğiz yanıtı oldu. Biraz önce tekrar aradım 15 dakika bekledikten sonra cihazı geri alamayacağınız yanıtına ulaştım. Niye telefon etmediniz dediğimde de çok yoğunuz dediniz. Ben de geri almadığınız yeni iPhone cihazım ve rahat tarifede oldukları için taahhüdü olmayan 4 faturalı hattım ile diğer operatöre geçiyorum. En azından uluslararası bir marka o. 10 günlük yasal süreç dolduğunda da cevap vermediğiniz için Tüketici Mahkemesi'ne gidiyorum.

Ömer
Ömer

Hocam konuyla ilgili iade yapabilidiniz mi ve eğer aksi bir durum yaşandıysa kutu açıldığı için mi iade olmadı

Cem

Tek cevabım var bilmiyorum çünkü çağrı bile atmadılar

Hale sonuçtan hiç memnun değil

25 Aralık 2024 00:37
yaniltici-iade-sureci-ve-dokunmatik-sorunu-yasatan-iphone-16-1.pdf
Alara sonucu yetersiz buldu

30 Kasım 2024 10:23
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

12 Mayıs 2025 23:39