Starbucks Coffee Fotoğraf Çekme Gizlilik Politikası Uyarı Levhası

Kadriye
31 Temmuz 2023 15:31

28.07.2023 de İstanbul Capitol Mağazasında bulunan Starbucks firmasından arkadaşlarım ile birlikte içecek alışverişi yapmak istediğimiz esnada aşağıdaki olay gerçekleşmiştir. Gizlilik Politikasının umuma duyurulması ve afiş ile Marker 'lanması gerekmektedir.

Sipariş verme esnasında yanımda bulunan 2 kız arkadaşımı kendimize anı olarak kalması amacıyla videoya çektim. Bu esnada Kasa personelin bir anda'Umarım beni çekmiyorsunuzdur' diye tepkisi ile karşılaştım. Hayır kendisini çekmediğimi (ki telefonun yönü bile kendisine çevirili değildi) kız arkadaşlarımı çektiğimi ilettim. (Ki konu videoyu çekememişim bile) Hayır tezgah arkasını da çekemezsiniz ama sonuçta ben arkadaşlarımı çekerken gayri-ihtiyari olarak tezgahın arkasında bulunan fiyat skalalarının bulunduğu kısımda gözüküyor.

Bununla ilgili bir yazı var mıdır? FOTO/VİDEO çekemezsiniz diye sorduğumda sessiz kalmayı tercih etmiştir. Konu şikayetimi Starbucks Türkiye müşteri hizmetlerine ilettiğim zaman 31.07.2023 tarihinde 14:52 saatinde 4444749 numarasından arandım ve vitrinin, tezgahın veya fiyat afişlerinin evet yasak olduğunu ve bunun video foto çekilememesini ilettiler. Bu konu hususunda hiçbir starbuck önünde veya tezgahında foto veya video çekilmesinin yasak olduğu bir afiş veya uyarı yazısı görmedim. Sanırım bu zamana kadar Tüm Türkiye'de böyle bir kuralları olduğunu bilen hiçbir müşteri yoktur.

Konu hususunda gerekli uyarıların önceden müşterilere yapılması için bir uyarı veya tabela asılması tüm dükkanlarına önem arz etmektedir. Ben o gün arkadaşlarımla kahve içmek ve keyifli bir ortam yaratmak istediğim bir günden demoralize olmuş bir şekilde çıktım. Gerekli uyarıların asılması için firmanın bilgilendirilmesi rica olunur.

Bingül
07 Ağustos 2024 21:48
İrem sonuçtan çok memnun

17 Aralık 2023 14:28

04 Temmuz 2024 00:11
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
07 Haziran 2023 09:45