Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

08 Temmuz 2024 12:28

Merhaba, kolay gelsin.

10.06.2024 tarihinde Skoda Aykan Kartal İstanbul Anadolu Yakası Bayisinden 2024 Skoda Superb elit paket araç satın aldım. Aracı aldığım günden itibaren sürekli arıza ışıkları yakmaktadır. Motor ikaz lambası ve bir çok hata kodu verdiği gibi iki sefer yolda kalmama sebebiyet vermiştir. Servise götürdüğümde arıza ışıkları silinip teslim edildi. Sonrasında tekrarlamasından kaynaklı aynı şekilde aracı servise bıraktım. Aracımı sorunun hiçbir şekilde çözülmediğini görüyorum ve mağdurum 2020 'den belli Skoda Superb kullanıcısıyız şirketimizdeki araçların hepsi aynı şekilde aracımla ilgili gerekli şekilde sorunun çözülmesini talep ediyorum ve ayrıca bu süre zarfında sürekli görüşmelerim toplantılarım oldu hepsinde mağdur oldum. Bu mağduriyetlere karşı aracımı tekrar servise bırakmama rağmen daha fazla mağdur olmamak için servisten ikame araç talep ettiğimde ikame araçta yok çekildi bilginize.

Mağduriyetimin giderilip aracımdaki sorunlara en kısa sürede tekrarı olmaması üzerine çözüm üretilmesini ve desteklerinizi rica ediyorum.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

10 Ağustos 2024 01:15

09/07/2024 de aracımı Skoda aykan Kartal bayisine bıraktım aracım 48 volt emnıyet kemeri ve bir çok arıza veriyordu ilk günden belli aracıma parça siparişi verdiklerini söylediler aracım 22 gün serviste kaldı parça geldiğini ve aracımı teslim alabılgecımı söylediler gittim aracı aldım ve akşamına emniyet kemeri ikaz arızası yanmaya başladı aracımın alt kısmından ilginç sesler gelmeye başladı. Aldığım araçtan soğudum su servise en az 10 kere gelmişimdir lanet olsun ilgi alaka sıfır illallah geldi artık mucaedele etmeyeceğim avukatıma verip iade etmek için elimden gelen çabayı göstereceğim tek kelime ile şu saatten sonra Skoda pişmanlıktır bir tane adam akıllı arayıp bilgi edındırmedıler

profile profile profile
10 Ağustos 2024 01:18

Skoda

Yorumlar (38)

Gökhan
Gökhan

Arkadaşlar merhaba sorunlarınız giderildi mi ne durumda

Hamza
Hamza

Merhaba arkadaşlar. Bir grup oluşturma konusunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bireysel olarak mahkeme süreçlerini mutlaka başlatmak gerekiyor ama gelişmeler konusunda birbirimize destek olmak adına grup önemli. Bu konuda deneyimli bir arkadaşımız varsa özellikle rica ediyorum bende. İstanbul Esenyurt Doğuş Otodan aldığım L&K donanımlı araçta, ilk hafta aracın, arıza göstergeleriyle birlikte çalışmaması sorununu bende yaşadım. Ama bunun ötesinde L&K donanımda arka cam perde yok. Üretildiği hafta malzeme yokmuş ve marka haber vermeden değişiklik yapabilirmiş verdikleri yanıt bu. Arka koltukları yatırdığımda derininin sırtlıkla birleştiği yerde açıklık var, sanki iptidai bir şekilde birleştirilmiş. Arka camda dalgalanmalar var. Anlayacağınız yeni superb tam bir fiyasko maalesef. Ama en acısı durum Yüce Otonun tutumu. Çok basit yaklaşımlarla iyi niyetini göstermesi gerekirken müşteriye "ne halin varsa gör" yaklaşımını tercih ediyor. Lütfen hukuki süreç başlatsın herkes, ancak böyle yol alabiliriz.

Hayati
Hayati

Ağustos 2024 tarihinde aldığım superb prestij araçta sıkıntılı çıktı. Koltuklar çalışmıyor şerit takip hata veriyor 3 sefer servise gittim şu an halla serviste araç yazılım güncelleme yapılıyor sıkıntı devam yani. Allah'tan servis mağdur etmedi beni İkame araç tahsis ettiler. Kısacası bu kadar elektironik bir araçta bu kadar sorun düşündürücü servis yeni bir güncelleme geleceğini ve tüm sorunların inşallah çözüleceğini söyledi bekleyip göreceğiz.

Semih

Mustafa Bey merhaba, Araç arıza/hata giderme işleminden sonra yine uyarılar verdi. Önce emniyet kemeri uyarısı verdi, birkaç gün sonra kendiliğinden kayboldu. Sonra telefonumu şarj etmek için kablolu bağlantı yaptığımda geri görüş kamerasını devre dışı bıraktı, kendiliğinden kayboldu. En son bu hafta başında araç kapalı garajda dururken çalışmaz oldu, kontak almadı, yine front assist uyarısı verdi. Yarım saat bekledikten sonra kendiliğinden eski haline geldi. Dün yeniden Karşıyaka Avek bayisine sorunların giderilmesi için servis randevusu oluşturarak gittim. Hataların sebebi bilinmiyor, büyük bir yazılım güncellemesi gelmesi beklentisinden bahsediliyor. Yine araca bağlandılar ve hataları sıfırlayarak aracı teslim ettiler ama ne kadar süre sorunsuz sürüş sağlayacağını bilen yok.

Kağan

Selamlar. Dün arayıp genel bir güncelleme durumunu sordum, yani hepimizin yaşadığı çeşitli sorunlara nasıl bir reaksiyon olacak böyle bir aksiyonu elbet vardır skodanın, fakat bundan sizin bilginiz var mıdır diye sordum, geçenlerde benim aracım çalışmadığında ( hiçbir şekilde start olmadığında ) yapılan güncelleme ara bir güncellemeydi, daha geniş çaplı bir şeyi beklediklerini ve servislerin SMS olarak bilgi verebileceğini söyledi. Bu SMS ler geldiğinde ilk işimiz servise gitmek. Veya Bakıma servise gidildiğinde de zaten güncelleme gelip de araca yüklenmeden servis faaliyetine izin verilmiyormuş. Öyle ya da böyle biz bu tür güncellemeleri bekleyeceğiz. Halen bir grup kuramadık, en azından grupta kim neyi yaşıyor görüp konuşurduk. Bu aracı elinde tutmak isteyenler 1-2 sene boyunca çeşitli hataların düzeltilmesine zaten şahit olacağız.

Merhaba beni bugün aradılar alternatörün değiştiğini ve aracı teslim alabileceğimi söylediler gittim aracı teslim aldım 3 saat sonra yoldayken araç kendi kendine tüm uyarıları (sos dahil bu sefer) yine verdi ve birkaç saniye içinde kendiliğinden kayboldu gerçekten bir güncelleme gelecek mi yoksa oyalıyorlar mı?

Kağan

İlaveten, kapalı garajı olan arkadaşlar daha net duymuşlardır, araç soğuk iken ( motorun soğukluğu ile alakalı değil ) manevra yaparken arka tekerlerin merkezinde bulunan kauçuk parçalar gıcırdama yapıyor. Eski gacır gucur ses çıkaran araçlar gibi diyebiliriz. Çok net belli. Servis yetkilisi de duydu bu sesleri, değişim sağlanır, isterseniz bekleyin araç alıştıktan sonra gidebilir de dedi. Mantıklı geldi şimdilik bekliyorum. Araç hareket edip bir yarım saat sürüşten sonra o ses gelmiyor. Sadece sabah soğukken yatmış aracın hareketinde geliyor. Hafif aracı hareket ettirip frene bastığınızda duyabilirsiniz.

Kağan

Merhaba en son bu tarihte gönderilen mesaja cevap yazıyorum, bazı arkadaşlar hukuki süreç başlatmışlar. Haklarında hayırlısı diyelim. Aşağıdaki yorumların birisine mail adresi bırakmıştım fakat kimse numara paylaşmamış. Dolayısı ile bir WhatsApp grubu halen kuramıyoruz. Telefon numarasından ziyade mail adreslerinizi de paylaşırsanız mail grubu kurabiliriz. Bende yazılım güncellemeden sonra herhangi bir sorun yok şu anda, fakat çıkacak. Bunu bekliyorum. Bugün olmazsa yarın çıkacak. Şu anda araçların sorunları ile baş ediyoruz, fakat farklı konular da var. Mesela yakıt tasarruf planını yaparken araç seyir esnasında kazanım olup olmadığına sanki bakmaksızın saniyelik mesafelerde bile stop start ediyor. Bu süreç en etkin noktasında mı işleniyor, yoksa bir sonraki güncellemede düzeltme gerekecek mi? Benim kafamı kurcalayan bu gibi durumlar var. Neyse grup kurarsak konuşuruz oradan.

Servet

Ben yasal süreci başlattım. Maddi ve manevi olarak daha fazla mağduriyet yaşamak istemiyorum

Semih

Ek olarak, benim aracımda kronik bir sağa çekme problemi de vardı. Bununla ilgili 3 kez servise gittim sonuç alamadım. Üstüne tüm ön takım verilerinin fabrika standartlarında olduğu ve araçta herhangi bir problem olmadığı cevabıyla gönderildim. Kendi aracım, test aracı ve yeni kasa Passat'la 1,5 saat test sürüşüne çıktım teknik ekiple beraber. Kendileri de sağa çekme problemi olduğunu gördüler, video kayıtları var. Ama sonuç yine fabrika verisiyle ölçülünce herhangi bir çözüme kavuşmadı. Sonrasında, başka bir Skoda yetkili servisinde manuel bir ayarlamayla sorunum çözüldü ama o sürede araca binmek bile istemedim. Koskoca Skoda'nın bu problemlerle başa çıkamıyor olması, bariz sorunlu olan araçları piyasaya sürmeleri inanın komik. Avukatımla görüşüyorum, yeni araç isteyelim diyor ama yeni araçlarda da benzer problemler olacağını gördüğümden adım atamıyorum. Para iadesi zaten 1,5 - 2 yıl sürecek bir durum, verdiğimiz para kuşa dönüp öyle gelecek bir faydası olmayacak!

Ağahan

Bahsedilen problemler bende de var. Araç şu anda serviste ne zaman alırım dediğimde net bir cevap veremiyorlar anladığım kadarıyla ne olduğunu onlar da bilmiyor teknikle görüşeceğiz onlar ne derse öyle yapacağız diyorlar. Belli ki bu iş baş ağrıtacak WhatsApp gurubundan bahsedenler olmuş acaba kuruldu mu böyle bir grup? Kuruldu ise bilgi paylaşabilir misiniz bizde katılalım.

Ağahan

Hangi parçalar değişti acaba?

Ahmet

Vallahi ben yıldım artık bu 4 5 servis başvurun arıza gitmiyor parçada değişiyor gitmiyor arabayı bıraktım servise avukatıma verdim iadesi için artık binmeyeceğim hep beraber boykot zamanı bence.

Servet

Merhaba arkadaşlar. Hepimiz aşağı yukarı aynı sorunları yaşıyoruz. Yaşadığımız sorunlara mağduriyetlere yönelik birbirimizle irtibat halinde olup birbirimize nasıl yardımcı olabiliriz? Fikri olan var mı?

Kağan

Burada herkes kendi yazdığı dışındaki yorumlar için bildirim almıyor sanırım. Ben de kendi yorumuma bildirim geldiğinde gördüm bugün tesadüfen. Bence WhatsApp grubu vs bir şey olabilir mi.

Kağan

Bir aracın akü kutup başı sökülemez mi? Bunu tartışmayalım bile. Neyse yetkili arkadaş çok ilgiliydi, uğraştı yazılımı güncelledi. Sanırım belli aralıklarla Skoda bu yeni nesil superb'ye bazı güncellemeleri göndermeye devam edecek. Bende geçen gün yine bir sürücü emniyet kemeri uyarısı geldi, motoru kapatıp açınca gitti. Tedirgin durumdayım. Telegram hesabı veya bir WhatsApp grubu da kurabiliriz arkadaşlar. Sanırım forumları takip edecek derecede bilgisayar kullanmıyoruz, WhatsApp telegram daha hızlı olur.

Servet

Mail adresini paylaşabilir misin Kağan Bey?

Servet

Her servise gittiğimde sıfırladık diyorlar. Maalesef aynı sorunlar birkaç hafta sonra tekrar ediyor. Soruna geçici bir çözüm sağlanılıyor. Yeni yazılımı beklemeniz gerekiyor diyorlar. Yeni yazılımın ne zaman Türkiye'ye geleceğiyle ilgili net bir bilgi vermiyorlar. Uzun yol yaptığım için Sürekli servis servis gezmek beni maddi ve manevi olarak yıprattı.

Servet

Merhaba Kağan Bey. Ben de proaktif yolcu koruma sistemi kısıtlanması, front asist hizmet dışı, lane asist hizmet dışı, Side asist hizmet dışı gibi uyarı mesajlarıyla 2 ayda 3. Kez servise gittim. Bu durum beni araçtan soğuttu. Dilerseniz birbirimize destek olmak için iletişime geçebiliriz

Servet

WhatsApp’tan iletişime geçebiliriz. Dilerseniz numara yazın

Kağan

Merhabalar. Yukarıdaki mesajlara kendi durumumu ifade eden 2 yorum yazmıştım, konuyu takip eden arkadaşlar onları da okuyabilir. Bende bir gelişme oldu, paylaşmak istiyorum, yukarıda herkes gibi bir sürü sensör hataları yanmaktaydı, üstelik araç kapalı garajda ve çekiciye yüklenemeyecek pozisyonda. Neyse Skoda yol yardım burda iyi çalışıyor hemen geldi. İlk önce rutin basit kontroller, akabinde servis formeni çok ilgili bir şekilde gidip laptopu getirdi, VPN ile şirkete bağlanmak zorunda kaldı tabi, notrmalde yapılacak işlem serviste olması gerekiyor ama araç yerinden hareket etmiyor. Mecbur bu işlem yapıldı. Aracın yazılımı güncellendi. Sorunlar ortadan kalktı ve start olmayan araç çalışır hale geldi. Bazı sorular sordum, araç yeni jenerasyon ve bu Avrupalı üretim zihniyeti bir Japon gibi değil maalesef, muhtemelen akşamdan kalma halde derleyip sabah sürüyorlar piyasaya ki, olasılık testlerini de ihmal ediyorlar. Bendeki senaryo, akü kutup başı sökülüp takıldıktan sonra bu hale gelmesiydi (! ) bir aracın

Merhaba Kağan bey bende de ilk hafta bagaj kapağı kapanmasında sıkıntı çıktı sonra 48 v hatası verdi servise götürdüm alternatör parçasını değişmesi gerekiyor dedi ama merkezle konuştuk parça gelene kadar arabayı bu şekilde kullanabilirsiniz dediler 2 gün sonra sarı akü işareti kırımız oldu ve arabanın kliması kendiliğinde kapandı artık zar zor servise götürdüm şimdi 10 gündür alternatör parçasının gelmesini bekliyorum hala ne zaman geleceği belli değil ama bence tüm arabalardaki genel sıkıntı alternatör de

Burak
Burak

Merhabalar Bende 2024 superb Prestige Model Sahibiyim 12V akü Uyarısıyla Başlayıp Bir çok uyarı vermeye başladı servise gidip akü ölçümü yapıldı sonra şarja takıp belli bir süre sonra ölçüm yine yapıldı değer değişikliği olmadı orada yapılan kontrolde bir problem gözükmedi fakat aracı alıp kullanmaya başlayınca yine 12v zayıf akü front asist gibi uyarılar vermeye başladı tekrar servise getirdim sonuç bakalım ne olacak. Buradaki Şikayet sahipleri acaba bir çözüme ulaştı mı yoksa problemler hala devam ediyor mu

Kağan

Herkes kendi başına hareket etmeden, bir grup kurarak ortak görüşmemiz lazım bu konuyu. Sıkıntı ciddi, ama 5 ay geçti hala Skoda'dan güncelleme gelecek bekliyoruz. Bir de bu güncelleme sadece yazılım mı, yoksa bazı bağlantıları düzeltme şeklinde mi orası da belirsiz. Bu sorun passatta da olmuş, yeni 2024 passatlarda. Onu düzeltmişler. Ama superb'de ses yok hala.

Arda
Arda

Merhabalar ben 2024 superb L&k sahibiyim bahsettiğiniz soruna benzer bende yaşadım ilk aldığım hafta araba marş yemedi, bütün arıza lambalarını yaktı benim bildiğim bu hususta sorun emniyet kemer tokası daha doğrusu emniyet kemeri takmayıp kemer yuvasına toka takmam arabanın beynine zarar vermiş çünkü emniyet kemeri kendi kendine şoförün veya yandaki yolcunun vücuduna göre konum belirliyor ben arıza kayıtlarını hepsini sildirip kemerimi taktığımdan beri arabam kusursuz çalışmakta.

Yunus

Benim prestij paket aracımda 3 gündür serviste. Kör nokta uyarı sistemi, Front Assist gibi bir sürü arızadan dolayı. Daha önce de 1 hafta serviste kaldı çözemediler. Cidden nefret ettim artık şu arabadan. Ben bir telegram kanalı kurmayı düşünüyorum bilgi paylaşımı için. Sizlerde isterseniz oradan iletişime geçebiliriz.

Merve
Merve

Merhaba. Gelişme var mi? Araçla ilgili aynı sorunları yaşıyorum. Şu an uyarı veriyor. Lane asisst proaktif yolcu koruma hasarlı. WP grubu kuruldu mu? Sizin aracınızla ilgili gelişme oldu mu?

Kağan

Merhaba. Bu konuda telegram veya WhatsApp kanalı kuran var mı?

Servet

Merhaba Yunus Bey. Telegram kanalına nasıl ulaşabiliriz?

Servet

Merhaba Yunus Bey ben de aynı sorunları yaşadım. Yaşıyorum. Telegram kanalına nasıl ulaştırabiliriz?

Yunus

Araçları 6 ay içerisinde ayıplı çıktığı için direkt iade edebiliriz. Bu hak kanunda açıkça bize tanınmış. Servis kapılarında bekletilmek zorunda değiliz ki iyi niyetli olarak 2 defadır servise götürdüm ve halen aracım serviste çözüm yok. O kadar para verdik sıkıntı çekiyoruz. Ben mahkemeye başvuracağım. 10 sene sonra bile olsa aracı misli ile değiştirmek zorundalar.

Ahmet

Bugün aracımı teslim aldım Fron asit 48 volt gibi arızalar için araç şarj sistemi değişti ama aracım hala arıza kodu veriyor emniyet kemeri uyarısı hala veriyor cidden illallah geldi bununla ilgili ne yapacağız

Kağan

Ahmet bey, Semih bey merhaba. Yorumları okudum, ben de superb Prestige paket aracımı 2 hafta önce satın aldım. Geçen hafta 1-2 ikaz lambası yandığında servise götürmüştüm, bazı kontroller yaptılar herhangi bir şey bulamadılar. ( o ikazlar akü kutup başı söküp takınca düzelmişti ) Şu anda ise durumum vahim, zira araç kapalı garajda ve çalışmıyor. 48V akü arızası veriyor, sürücü emniyet kemeri uyarısını ise zaten üç gündür veriyordu. Yeni jenerasyon ve yeni üretim olduğu için kötülemek istemiyorum olabilir fakat Türkiye Skoda bayilerinin de kronik problemlerle ilgili mutlaka Skoda tarafından bilgilendirip ehil bir şekilde sorunlara müdahale etmesi beklenir. Ben aracım için yol yardımı önümüzdeki hafta çağırabileceğim ancak.

Kağan

İlaveten, Bu durumun nasıl sonuçlanacağını merak ediyorum. Geçen hafta kontrole götürdüğümde başka bir arkadaşın aracının aküsünü değiştirdiklerini söylemişlerdi muhtemelen 48 volt akülerle ilgili bir problem var her ne kadar biz bunu bilemiyor olsak bile arkada bazı sıkıntılar olduğu muhtemel. Bu kadar çok tesadüf olamaz. Sizlerle nasıl irtibat kurabiliriz? Bu süreçlerimiz hakkında karşılıklı bilgi alışverişi yapalım isterim.

Servet

Numara paylaşıp bir WhatsApp grubu kurabilir miyiz? Ben de aynı sorunları yaşıyorum

Semih

Ahmet Bey merhaba, Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de İzmir Karşıyaka Avek bayisinden Elite paketli yeni kasa suberb araç aldım. Sürücü emniyet kemeri uyarısı ile başlayan silsile frontassist, lineassist, start&stop ve tahrik uyarıları ile sürdü. Bu uyarıların/sorunların pasif arızalar olduğu ve sürüşü etkilemediğine dair bilgi verildi ve sonrasında servisteki yazılım güncellemesi ile giderildi. Ama tekrar edip etmeyeceğini servis de bilmiyor. :) Araçlar piyasaya yeni çıktığı için karşılaşılan sorunlarla ilgili nasıl bir aksiyon alınacağına dair bir harita çıkarılması mümkün olmamış anladığım kadarıyla. Bu arada, benim aracımda kronik olduğunu tahmin ettiğim bir sağa çekme problemi var. Sizde de böyle bir problem var mı? Sabırlar, kolaylıklar Semih

Uğur
Uğur

Merhabalar, arızanız giderildi mi son durumu nedir, bugün teslim aldığım sıfır aracımda bu bahsettiğiniz problem ile karşı karşıyayım nasıl bir yol izleyebilirim bilgi verebilir misiniz hayırlı akşamlar

Merhaba Semih bey yazılım güncellemesi sonrası uyarılar tekrar oldu mu

İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

İbrahim
11 Kasım 2024 12:56
Skoda Superb 2024: Sürekli Arızalar Ve Yetersiz Servis Hizmeti
Dilara sonuçtan hiç memnun değil

Dilara
04 Temmuz 2025 20:01