Yavuz sonuçtan memnun değil

Silverline Fırın Isındıktan Sonra Ekran Dahil Komple Kapanıyor

03 Mart 2024 14:42

Zeynep
Zeynep

Selam benimde fırın aynı 8 yıl önce 100 dolar ana kart değişimi yaptı olmadı sonra bir parça da ha değiştirdi kendi Teka nin servisi aynı gene ısınınca kapanıyordu gene aradım dediler bir parça daha var onu da değiştirelim fazla değil 80 TL dediler bana oda pahalı geldi bir de alay ediliyor diye yaptırmadı m hala aynı sekil artık daha çok kapanıyor termostat tan mı kaynaklı bilen biri yazsın Teka servisi asla ise yaramıyor

Hilmi

Aynı sorunu yaşadım. Fırın için kart değişecek falan filan 2500 TL bedel biçti. Sana sıkıntıyı söyleyeyim. Fırını yerinden çıkar üst sacını sök iki tarafta sac da kabartmalı olarak T75 ve T105 gibi bir şey yazacak. Bu değerler değişebilir. T65 e t 110 da olabilir. İnternete gir Limit Termostat yaz küçük olan için örneğin 65 c nc büyük değer için ise 110 c no limit termostat al değiştir 2 şer tane vida sökeceksin. Bu termostatların tanesi 30 lira. 60 liraya senin sıkıntıyı çözdük. Hadi afiyet olsun şimdiden.

Hilmi

Abi şimdi fırını çıkar üst sacının vidalarını aç. Fotoğraftaki gibi termostatlar olacak onların kablo bağlantılarını sökmeden sadece vidalarını çıkar alt kısmında değer yazar bak mesela bu fotoğraftaki 125 derece. Eğer cihazın daha önce tamir gördüyse bazı uyanık tamirciler bu arızayı al diye düşük dereceli termostat takıyorlar. Benim başıma bu geldi. 105 derece yerine 90 derecelik takmış. Makine her 90 dereceyi gördüğünde makine elektriği kesiyor. Şimdi sen üst sacı açtığında altındaki sac da kocaman kabartmalı t 105 gibi bir şey yazar bu demek ki senin cihazın 105 derece kullanıyor o zaman. Bazı cihazlarda 1 tane bazılarında 2 tane mesela ben de 2 tane kabartma olarak T75 T105 azıyor. Bunlar şu demek o metalin sıcaklığı 75 dereceye geldiğinde soğutma fanını çalıştır. 105 derecenin üzerine çıkarsa elektriği kes. Her makine için değerler farklı olabilir. Kullanım kılavuzun varsa orada yazar. Benimkinde yazıyor. İnternete şunu yazacaksın. "Limit Termostat 105C nc" 2. Si için "Limit Termostat 75C no"

Silverline Fırın Isındıktan Sonra Ekran Dahil Komple Kapanıyor
Yavuz
Yavuz

Çok teşekkür ederim ilgine internetten ne olarak gireceğim

Silverline Kategorileri