Eren
12 Eylül 2024 18:06

SGK'dan aldığım SMS bilgisine göre binlerce insan gibi bende borçlanmışım. 2012 yılında, 20 yaşında ve üniversite sınavı mezuna kalıp dershaneye gittiğim yıllarda telefonla arayıp zorla gelir testine çağırdılar. 5 kişilik ailede babam işçi emeklisi idi. Kendi dairemiz ve aracımız vardı. Buna istinaden gelir vergisi ödeme zorunluluğum var dediler. Aynı yıl üniversiteye gittim ve 2015-2017 yıllarında öğrenciyken bile GSS borcu yazılmış. Toplamda 8.300 TL borcumu ödemezsem hakkımda takip başlatılacakmış.

Bir şahsın öğrenciliği bitti ve çalışmıyor diye borç ödemesi hak mı? Öğrenci iken sigortası yok diye ona borç yazılması hak mı? Aynı dönem benimle birlikte onlarca arkadaşım GSS testine girmedi diye, teste girenlere böyle bir ödeme zorunluluğu hak mı? Ya da şöyle sorayım, ülkede onlarca milyoner şirketin vergileri siliniyor ve ceza almıyorlarken ülkenin en alt kesimi olan işsiz ve öğrencilerinden borç alması hak mı?

profile profile

Bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum üniversite öğrencisi olduğum yılları bana borçlu olarak gösteriyorlar oysaki 25 yaşına kadar devlet karşılıyor idi gençlerin tüm sağlık ücretlerini

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi
Genel Sağlık Sigortası
3 Takipçi

SGK Habersiz Yapılan GSS İşlemi Ve Borç Sorunu

Tolga
23 Eylül 2024 22:13

SGK 8 Yıl Sonra Çıkan GSS Borcu Mağduriyeti!

Deniz
12 Eylül 2024 11:17