SGK Habersiz Yapılan GSS İşlemi Ve Borç Sorunu

23 Eylül 2024 22:13

Hiçbir şekilde haberim olmadan 14.09.2024 tarihinde SGK tarafından adıma GSS yapılmış ve 17.09.2024 tarihinde de 340 TL borç çıkmış. En son 09.09.2024 tarihinde annem ASM'ye giderek kendine ve bana ilaç yazdırdı, yani yukarıda belirtilen tarihler arasında hiçbir şekilde herhangi bir sağlık kuruluşunu ziyaret etmedim. Ne E-Devlet üzerinden ne de SMS yolu ile adıma böyle bir işlemin yapıldığına dair hiçbir mesaj yollanmadı. Ancak borç çıkınca 17.09.2024 (borcun çıktığı gün) tarihinde hemen kağıt hazırlayıp yollamışlar. Utanmaları olmadan milletin arkasından gizli işler çeviriyor, nasıl bir devlet kurumu anlayamadım. Okulum 2023 Haziran'da bitti ve bittiği günden beri evde oturuyorum, hiçbir şekilde bir işe girmedim ve herhangi bir gelirim yok. Olmamasına rağmen gelir testi midir nedir bilmediğim şeyden ötürü bana borç kilitlemişler sanırım. Yarın SGK'ya gidip olayla ilgili konuşacağım ve belirtilen paranın tek kuruşunu dahi ödemeyeceğimi belirteceğim. Sorun para değil, arkamdan gizli gizli iş çevirmeleri. Oldu da mecburen o parayı ödemek zorunda kaldım, o paranın tek kuruşu dahi helal olmasın.

24 Eylül 2024 11:56

Az önce SGK'dan geldim, Bana Kaymakamlığa gitmemi ve gelir testi yaptırmamı söylediler. Kaymakamlıkta keyfine göre yeşil kart diye bir şey tanımlayıp ya bana ödetecek ya da kendi ödeyecekmiş pek anlamadım adamın anlattığını. Kaymakamlığa gidip konuşacağım ve size daha net bir bilgi vereceğim. 2016'dan beri böyle bir saçmalık varmış, devlet size sormadan size GSS yapıyormuş çalışıyor veya çalışmıyor olmanız önemli değilmiş.

30 Ekim 2024 15:15

2012 de çıkan bir kanuna göre 20 yaşını doldurmuş bir kişi çalışıyor veya çalışmıyor olması karşılaştırılmadan evdeki toplam gelir ayda 6667 TL yi geçiyorsa kendisine Genel Sağlık Sigortası yapılıyor ve mecburen ayda 600 TL ödemesi gerekiyormuş ve bu her yıl katlanarak artacakmış.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu

Ayşe
17 Kasım 2024 18:53

Nurullah
15 Eylül 2024 23:22
SGK Haksız Yere GSS Borcu Çıkarmış!
SGK Kategorileri