Bayram sonuçtan hiç memnun değil

Atılgan Renault Sancaktepe Beceriksizliği Yüzünden Motor Yanacaktı

Bayram
21 Temmuz 2023 11:46

24 Mayıs 2023'te Renault'un Atılgan Sancaktepe'deki servisine götürdüm. Ağır paket ve rutin yağ bakımları yapıldı. Ustanın beceriksizliği yüzünden araba az kalsın motor yakacaktı. Servisten çıkarken araba hazır diye hemen anahtarı veriyorlar. Geçmiş işlemlerde 34 nokta kontrolü yapıp onun dosyasını veriyorlardı. Servis elemanına soruyorum, kontrol yapıldı mı bilmiyorum diyor, yetkili biri geliyor. Yapılmadan araba çıkmaz diyor. Kendileri de ne yaptığını bilmiyor. Gelelim asıl konumuza, Ben de 3-4 gün içinde 15/20km bandında kalacak şekilde toplamda 200km yol yaptım. Araba tak diye ekranda "motor hasar riski" uyarısı verdi ve yağ uyarısı işaretini yaktı. Hemen servise gittim arabayı aldılar, 3-4 saat uğraştılar sonra hallettik deyip verdiler. Açıklama olarak da özetle "yağ filtresini değiştirirken bir yeri düzgün yapmadıklarını anlattılar. Ama anlatım şekline göre konunun hiç onlarla alakası yok, arabanın kendisinde olan plastik sıcak havadan dolayı esnemiş, yağ damlatmış ve bana bu uyarıyı vermiş". Bir bu servisteki usta ve temsilcileri işi bilen biri sanıp kullanmaya devam ettik.

Bu işlemden 5 km sonra arabada ıslık sesi olmaya başladı. Arabanın turbosu ötmeye başlamış ve arabanın normal süreciymiş, onlarla hiç alakası yokmuş. Bu arada o gün için 30 bin lira ek masraf çıkardılar. Yazıklar olsun deyip gittim. Hiçbir işlem yaptırmadım. Tanıdığım bir başka ustaya arabayı götürdüm. Adama süreci anlattım, motor hasar riski uyarısı veren sigorta kablosunu adamlar onardık diye bana verdiklerinde yaptıkları tek şey soketi uyarı vermesin diye sökmek olmuş. Sanayideki usta gözümün önünde soketi yerine taktı ve arabayı çalıştırmaya kalktık aynı uyarıyı gene verdi araba. Turbo revizyonu ve arabanın tüm yağ bakımını bir daha yaptım ve sorun falan kalmadı. Yetkili servis diye gittiğimiz yere piyasaya göre 3 kat daha fazla para ödedim ama basit bir yağ filtresini değiştirmeyi bile başaramadılar ve az kalsın arabamı pert ediyorlardı. 10 yaşında bir arabayı full servis bakımlı, Renault arabasının arkasında olur diye hep servise götürdüm ama büyük hataymış. Umursamadılar bile. Servis müdürüyle konuştuk, hata kendilerinde değilmiş, Mais'e şikayet ediyorum. Servisimiz ne derse o diyorlar. Kaliteli hizmet olsun diye servise gittim ama çok pişmanım. Konu Fransa Renault değerlendirmesinde, TR ekipleri sallamadı bile.

21 Temmuz 2023 12:49 (Şikayetten 1 saat sonra)
Bayram
27 Temmuz 2023 14:40

An itibariyle geri dönen olmadı. Renault Mais 6 gün önce "en kısa sürede" arıyoruz demiş. Fransa Renault ekipleri bu süreçte bana iki kez ulaşıp kayıt ve belgeleri istedi ama TR ekibi aramadı bile. Benimle birlikte benzer sorun yaşayan kişilere örnek olsun diye paylaşıyorum. TR'den bir şey beklemeyin, bunları direk yurt dışı operasyonlarına şikayet edin. Başka memlekette yaşayan insanlar çok daha iyi davranıp yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Renault Termostat Arızası Sonrası Yaşanan Mağduriyet Ve İkame Araç Sıkıntısı

Serdar
04 Haziran 15:11
Renault Termostat Arızası Sonrası Yaşanan Mağduriyet Ve İkame Araç Sıkıntısı
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Gökhan
10 Temmuz 2024 18:49
Renault Taliant Garanti Dışı Kalması
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
01 Temmuz 2024 14:31
Renault Ümraniye Müşteri Memnuniyeti Ve Hizmetleri 10 Üzerinden 1
Salih sonuçtan hiç memnun değil

Renault Reno Almadan Önce Okuyun

Salih