Melike sonuçtan hiç memnun değil

Epttavm Üzerinden Satın Alınan Sahte Dyson Ürünü Mağduriyeti

Epttavm Üzerinden Satın Alınan Sahte Dyson Ürünü Mağduriyeti
Melike
27 Kasım 2024 21:18

26.12.2022 tarihinde satıcının Dense Mobilya Day. Tük. Mal. San. ve Tic. Ltd. Şti. aracının PTTEM Teknoloji ve Elektronik Hizmetler A.Ş. olduğu PTT-U79S7Q832-261222 sipariş kodlu 7.963,82 TL bedelli Dyson Airwrap Complete Multi-Styler Parlak Nikel ve Parlak Bakır saç şekillendirme setini Epttavm üzerinden online satın aldım. Ürünü toplamda 5 ya da 6 kez kullanmış olmama rağmen ürün ile alakalı bir sorun yaşadım. Sonrasında Ankara Kentpark Dyson yetkili servisine götürdüm. Servis yetkilileri gerekli teknik incelemelerden sonra cihazın orijinal Dyson ürünü olmadığını tespit edip, cihazın replika-imitasyon olduğuna dair servis raporunu benimle paylaştılar. Cihazın replika-imitasyon olması sebebi ile garanti süresi devam etmesine rağmen ürünle ilgili herhangi bir işlem yapamayacaklarını tarafıma ilettiler. Devletimiz kurumlarına güvenimin sonsuz olması sebebi ile Epttavm'yi tercih etmiştim. Devletin bir kurumu olan Epttavm'nin bilerek replika-imitasyon bir ürün satışına aracılık etmeyeceğini ve bu durumun dikkatsizlik sonucu meydana geldiğini düşünüyorum. Ürünü tarafınıza iade ederek ve ürünün güncel fiyatı kadar ödemenin tarafıma yapılarak veya ürünün aynı marka ve modelde birebir orijinalinin tarafıma gönderilerek mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Mağduriyetimin giderilmesi konusunda hem satıcı hem de alıcı şirketin müteselsil sorumludurlar.
Başvuruma konu problemin çözümü ürünün garanti kapsamında tamir edilmesi veya yine replika-imitasyon bir ürün verilerek mağduriyetimin giderilmesi değildir. Problem orijinali ile aynı fiyatta olan ürünün tarafıma satışının yapılarak dolandırılmamdır. Bu da satıcı ve aracı için ayrı bir ceza davası konusudur. Problem seri numarası kopyalanmış sahte bir ürünün satışının yapılmasıdır.
Devletin çok saygın kurumlarından olan PTT'nin bu sorumlulukla davranıp müşterisinin yanında olacağını, hukuki haklarını koruyacağını düşünmüştüm. Ayrıca Epttavm yazışmalarında etiket olarak "Devlet güvencesi ile kolay ve güvenli alışveriş Epttavm!" ifadesini kullanmakta olup bu ifadeye yaraşır bir tutumla sorumluluğu almalıdır.
Konu ile ilgili ilgili yerlere ve CİMER'e şikayetimi bildirdim. Servis raporu, sözleşme vb. belgeler tarafımda olup talep edildiğinde tarafınıza iletilecektir. Ürün tüm parçaları, eksiksiz ilk hali ile kutusundadır.

Buket sonuçtan hiç memnun değil

Buket
28 Mart 2025 01:27
PTT Güvencesi Altında Mağduriyet: Güvenli Sandığım Alışverişte Hayal Kırıklığı
Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Satın Alınan Ürün Teslim Edilmedi, Satıcıya Ulaşılamıyor

Hatice
18 Ekim 2025 14:09
satin-alinan-urun-teslim-edilmedi-saticiya-ulasilamiyor-1.jpg
Songül sonuçtan hiç memnun değil

Songül
13 Mart 2024 14:55
epttavm-sahte-urun-satis-iadesi-2.pdf
epttavm-sahte-urun-satis-iadesi-1.pdf
Evrim sonuçtan hiç memnun değil

Epttavm'den Aldığım Dyson Airwrap Sahte Çıktı, Fatura Ve Garanti Yok

Evrim