Onur
08 Aralık 2023 11:32

Opel Astra 2011 model aracım bagaj erişim hatası vermeye başladı. Buna bağlı olarak da aracın alarmı ötüyordu. Komşuları rahatsız etmesin diye kutup başlığını söktüm. Ertesi gün tekrar aküyü bağlayınca şoför kapısı dışındaki tüm kapılar kilitli kaldı. İçeriden ve dışarıdan açılmıyordu. Yakın arkadaşımdan aldığım tüm kontrollerini ve bakımını yaptırdığım kapı ve bagaj hatası dışında hiçbir problemi olmayan aracımı 150 km Şereflikoçhisar' dan Ankara yetkili Opel servisi Opal'a getirdim. Arıza tespiti yapıp döneceğiz, bir de aracın yazılım güncellemesi var ücretsiz onu da yapacağız dediler. 4 gün sonra arayıp 4 kapı kilidi de değişecek, tanesi 7.000 TL dediler. Problemin mekanik değil elektronik olduğunu böyle bir işlemi yaptırmayacağımı söyledim. Sadece yazılım güncellemeyi yapın kapılar kalsın dedim. Güvenlik kodunu kilit kodunu gereken yerden istedim. Gittiğimde işlem başlamıştı 1 saate biter dediler. Yazılıma başladılar 1 saat sonra almaya gittim. Arabada tekleme bobin buji değişimi yapılacak dediler. Benim aracımın tüm bakımları yapıldı, aracımı olduğu gibi getirin dedim. Aracı getirdiler kapılar çalışıyor. Aracı çalıştırmadan müşteri danışmanı çağırdım hani kilitler değişmeliydi 28.000 lira ben ne için ödeyecektim dedim, hiçbir şey diyemedi. Aracı çalıştırdım motor zangır zangır titriyor. Stabil trac arızası veriyor. O şekilde aracı başka bir yere sürmenin imkanı yok. Araç buraya sağlam bana aracımı geldiği gibi teslim etmek zorundasınız. İtirazlar tartışmalar. Aracın başına geçtik bobin bujiler söküldü ( 8 ay önce değişmişti) bobinin ucu kırılmış. Sağlam arabanın sağlam bobini kırıp değiştirdiler. Kapı kilidi ve bagaj erişimi dışında sorunu olmayan aracın hiç işleri yokken bobinini bujisini söküyorlar, kırıyorlar, bozuyorlar ve değiştirip parça satıyorlar. Bobini kırık araba 160 km yoldan gelir mi diye soruyorum cevap yok, siz kırmışsınız diyorum kırmadık diyorlar, motorda ne işiniz var benim problemim kilit diyorum kontrol ettik yağ kaçağı gördük diyorlar. Özetle Opal Ankara yetkili servis organize bir kötülük var. Almanya Opel e şikayet maili göndereceğim.

Deniz
05 Temmuz 2023 18:28

Opel Servisinde Hayal Kırıklığı Ve Zaman Kaybı

Gülcan
03 Ağustos 2024 14:07

Opel Alacaklar Lütfen Okuyun!

Ali
23 Eylül 2024 16:27
Opel Alacaklar Lütfen Okuyun!

Opel P0299 Hata Kodu

Erdem
10 Eylül 2023 19:50
Opel P0299 Hata Kodu
Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Yetkili Serviste Yanlış Teşhis Sonucu Maddi Ve Manevi Zarar

Gizem