Point sonuçtan hiç memnun değil

Onvo Ov 12xplus Arka Stop Lambası

09 Ocak 2024 18:12

Onvo ov-12 xplus Scooter 1 aylık bir cihaz. Arka stop lambası arızalandı. Ve servise verdim. Ücretli değişti ve tekrar arızalandı. Garanti dışı olduğundan tamir edebilirim belki diye içini açtım. Açtığımda karşıma çıkan manzara beni şok etti.

Sebebi. Arka çamurluğun bir uzantısı olan stop lambası sıvı için hiçbir şekilde izalasyon yapılmamış. Ve en ufak bir sudan geçsek içine su alacak şekilde kablo giriş yeri ve kapak kısmından rahatlıkla su girecek şekilde tasarlanmış.

Buradaki hata 3 başlık altında ayrı ayrı değerlendirilmeli.

1 Onvo fason yaptırdı ve kontrol etmedi.
2 Onvo bu stop lambasını sıvı teması için özellikle bu şekilde tasarladı ve yedek parçadan zengin olmak istiyor.
3 Onvo arka çamurlukta bulunan etiketteki uyarıyı (Scooter lerinizi yağmurda karda ve buzda kullanma yın Scooter ile su birikintisinden geçmeyin) öne sürerek sıvı izalasyon unu gereksiz görmüş.

Onvo mühendislerine ve yöneticilerine sesleniyorum yaptığınız her ürün ucuz pahallı olsun bir kaliteniz olsun. 30 kg ağırlığında 50 km hız yapan bir cihaz üretip sıvı izolasyonu yapmadan satmak haksız kazançtır. Arka çamurlukta yazan notlar sürücünün can güvenliği için olmalı cihazın bozulmaması için değil. Dış mekan ürünü tasarlanıyorsa yağmur kar çamur vs gibi normal iklim koşullarına dayanıklı olmak zorunda.

Arızalı stop lambasına gelince tekrar 750 TL vermeye niyetim yok. Kendim tamir ederim. Ve izalasyon yapıp takarım.

profile profile profile
10 Ocak 2024 10:30 (Şikayetten 16 saat sonra)
01 Şubat 2024 13:53
24 Şubat 2024 17:12

Kullanma kılavuzunda yazan bilgileri zaten okudum. Sıvı teması olmaması için ıslak zeminde kullanmamamız, yağmurlu havalarda kullanmamamız gerekiyormuş. Kısaca komşu yola su dökse o sudan geçmeyin diyorsunuz! Kullanım amacına aykırı ters ne derseniz artık bir kullanıcı hatası politikanız var. Togg araba alıp yağmurlu havada sürmeyin gibi bir şey. Ben buraya bu ürünün su yalıtımı konusunda önce arka stop lambası için yazmıştım. Şimdi Scooter'in hiçbir noktasında su yalıtımı olmadığı konusundaki tespitimi paylaşmak istiyorum. En son gidon borusu kırıldı onu değişmek için üst kapağı açtım. Garantiden çıkar dedi satan arkadaş. Bende zaten garanti hiçbir hatayı kabul etmiyor dedim ve kendim değiştirdim. Bu işlem sırasında gördüğüm manzara yine aynıydı üst kapağında izolasyonu yoktu. Nalburdan 80 TL karşılığında sıvı conta alıp su girmesi muhtemel yerlere ve üst kapak ile gövde'nin temas ettiği yerlere sıkarak izalasyon yaptım. Aldığım 50mlt sıvı contanın yarısı duruyor. 40 TL masrafım oldu. Onvo olarak sıvı conta veya başka bir izalasyon malzemesi ile sıvı girişini önlemek çok mu zor çok mu maliyetli diye sormak istiyorum. Lütfen e posta ile cevap vermeyin buradan açıklama yapın. Ya da kısaca kolinin üzerine sıvı izolasyonu yoktur yazın bizde ona göre karar verelim. Ve ürünü alacak her kullanıcı aydınlansın... Yerli ürün milli ürün diye aldım... Ama maalesef kandırılmış gibi hissediyorum kendimi.

Fatih
Fatih

Kesinlikle destekliyorum bu yorumu. Tabiri caizse bilinçli müşteriyi dinlememek mağduriyetini gidermemek ne kadar kaliteli bir firma olduklarını göstermektedir

Point

Amacım ne firmayı karalamak ne de ürün için maddi zararımın karşılanması. Çok güzel bir cihazı çok basit bir izalasyon hatası yüzünden ürünün bozulması. Ve garanti dışı sayılması Tüketici Hakem Heyeti'ne başvursam ürünün iadesini sağlayabilirim. Ama kendi imkanlarım ile ürünün hatalarını çözebildiğim için bu yolu tercih etmiyorum. Bilinçli tüketici parasını çöpe atmasın.

Media Markt'tan Alınan Scooter'ın Sorunu Ve Yetersiz Servis Deneyimi

Oktay
21 Temmuz 2025 02:23
Media Markt'tan Alınan Scooter'ın Sorunu Ve Yetersiz Servis Deneyimi

İsmail
14 Aralık 2023 18:45
Onvo X12plus Scooter Arızası
Mucahit sonuçtan hiç memnun değil

Onvo OV12 Xplus Scooter'da Garanti Sorunu Ve Sürekli Arızalar

Mucahit