Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Uğur
10 Aralık 2023 11:58

2023 Mayıs ayında Media Markt mağazasından Onvo OV012 xplus 1600W Scooter satın aldım. Ürünü 23 gün sonra servise, sol kolda sürekli sallantı şikayeti ile götürdüm. Bu sallantı, sürüş ergonomisini oldukça etkiliyordu. Servis, benim de daha önceden yaptığım gibi, kolun içinde bulunan alyan ağızlı cıvatayı sıkıp sallantıyı kısmen kesmek için beni yaklaşık 15 gün bekletti. Sonra 'tamam, hallettik' diyerek aradıklarında, sordum; problem neydi diye, sol kolu değiştirdiklerini söylediler. İlgili çalışan, kol değişmemişti ama servis raporu çıktısı istedim. 'Sistemde problem var, sonra mail atarız' diyerek mail adresimi aldılar benden, ama mail gelmedi tabii. Ben de 'tamam' diyerek Scooter'ı aldım. Yemin ederim, 3 km yol gidip durduğumda kolda tekrardan sallanma olduğunu fark ettim ve aşırı sinirlenerek durumu Onvo Genel Müdürlüğü'ne telefonda bildirdim. Onlar da 'Scooter'ı bir de bize gönderin, biz burada inceleyelim' dediler.

Ben de servis aracılığıyla Scooter'ı Onvo Genel Merkezine gönderdim. Garanti belgesinde azami tamir süresi 20 iş günü yazmasına rağmen, ürünü merkez yaklaşık 40 gün sonra telefonda arayıp, yasal olarak suç işlediklerini ve tamir süresini oldukça fazla geçirdiklerini hatırlatıp, ürünün iadesi ya da yenisi ile değişim talebimi iletmeme rağmen, bu talebime ret yanıtı verip ürünü de apar topar kendi servis araçları ile değil, kargo ile ivedi bir şekilde bıraktığım servise yollamışlar. Sonrasında servis beni aradı, 'Aracınız geldi, alabilirsiniz' dediğinde servise aracı teslim almaya gittiğimde gördüğüm manzara beni şok etti. Aracımın problemi devam etmekteyken, aracı bantlamışlar; bantları kaldırdığımızda Onvo yazıları kalktı ve yapışkanlar kısmen aracın üzerinde kaldı. Direksiyon, taşıma esnasında aksından kaymış, yamuk duruyordu; hatta direksiyon kısmında çizikler vardı. Scooter'ı servisten aldığım gibi aracıma koydum ve hemen durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne bildirdim. Bu firma hakkında gerekli tüm yasal işlemleri yapacağım ve hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bu firmanın satış sonrası hizmet kavramı yok; olsa hakkında bu kadar şikayet olmazdı.

profile profile profile
12 Aralık 2023 08:23 (Şikayetten 1 gün sonra)

Sevgili Müşterimiz, Şikayetiniz bizlere ulaştı. Sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz. Firmamızı tercih etmiş olduğunuz için teşekkür ederiz. ONVO Müşteri İletişim Merkezi

Kayıp
Kayıp

Aynı benzer şey benim başımada geldi, tıpatıp aynı sorunlar, Onvo dan bir şey alınmaz mış, ilk seferde anladım. Ürün taslama yönünden eksik, şişirme, kronik sorunlu. Dikersiyon sallanıyor, diskler yamuk, servisteki canlıların türü darwin teorisinin ters versiyonu. 📶

Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Elektrikli Scooter Arızasında Kullanıcı Hatası İddiası Ve Yüksek Onarım Ücreti Mağduriyeti

Fatih
16 Temmuz 2025 21:01
Hayrettin sonuçtan hiç memnun değil

Hayrettin
26 Haziran 2023 11:39
Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Emrah
14 Ağustos 2024 11:20