Ercan sonuçtan memnun

Nissan Yedek Parça Ve İkame Araç Problemi

11 Haziran 2024 17:40

2024 Mayıs ayında aracımın periyodik bakımlarını Nissan yetkili serviste yaptırdım. Bakım tamamlandıktan sonra garanti kapsamındaki aracımda bir parçanın değişmesi gerektiğini, genel merkezden sipariş geçildiği ve aracımı parça gelene kadar hararet göstergesine dikkat ederek kullanmam söylendi. Aracımı alarak ayrıldım. Siparişin üzerinden 21 gün geçti. Siparişin ne durumda olduğuna dair genel merkez de dahil kimse cevap veremiyor. Aylar önce yaptırmış olduğum yaz tatil planım için, 10 Haziran sabahı yetkili servisi aradım. 15 Haziran sabahı yola çıkmam gerektiğini yetkili servise belirttim. Şehirler arası yolculuk için riskli olacağını belirttiler. Genel merkez ile iletişime geçip durumu belirttim aciliyet belirttim. Genel merkez dönüş yapacağını söyledi. Hem ikame araç hem de yedek parçanın durumu hakkında. Fakat olumlu bir geri dönüş olmadı. Akabinde genel merkez yetkili servisi aramış. Yetkili serviste beni arayıp aracınızı acilen servise bırakmanız gerekiyor o gün arkadaşlar size aracınızın hareket ettirilmesinin riskli olduğunu belirtmiş fakat siz bu riski kabul edip aracı bırakmamışsınız şeklinde dönüş yapıldı. Tabi ki bana sorulup da onayladığım bir şey olmadı asla. 15 Haziran Cumartesi günü yola çıkıyorum tek aracım var. Bana hiçbir konuda yardımcı olmuyorsunuz. Bunun yerine mevcut aracımı da serviste yatırma kararı veriyorsunuz. Ve daha önce aracımı yetkili serviste bana teslim ettiğiniz halde beni suçluyorsunuz. İşlemlerimi yapan hanımefendi ile görüşmek istediğimi belirttim. Dönüş yapılacak denildi fakat oradan da dönüş yok. Aracı o gün bana teslim etmeselerdi, 10 gün sonra ikame araç elimde olacaktı fakat şimdi o hakkı da elde edemiyorum. Aracı servise bırakıp 10 gün geçmesini beklemem gerekiyor. İkame araç yok. Elimdeki aracı acilen teslim etmem gerekiyor. Bayram tatiline uçak / otobüs bileti bulamayacak duruma geldik. Kiralık araçlara baktığım zaman opsiyon çok az ve fiyatlar oldukça katlanmış durumda. Hiçbir konuda yardım alamıyorum. Aracın o gün bana teslim edilmesi yerine serviste bırakılması konusunda bir paylaşım olmadı. Yedek parça için 20 gün geçmesine rağmen hiçbir ses hiçbir hareket olmadı. Tüm detaylarda mağdur olan tek taraf ben oldum. Büyük bir mağduriyetim var. Hem yedek parça ortada yok. Ne zaman geleceği belli değil. Aracımı acilen teslim etmem söyleniyor ve hafta sonu yola çıkacağım biliniyor ve ne yetkili servis tarafından ne de genel merkez tarafından ikame araç ya da farklı bir şekilde öneri veya yardım gelmiyor.

11 Haziran 2024 18:01 (Şikayetten 20 dakika sonra)
12 Haziran 2024 10:13

'Kısa bir süre önce aynı konu ile ilgili başvurunuz hakkında firmamızın yanıtı sizinle paylaşılmıştır' Başvuru yanıtı paylaşılmıştır derken gülümseme hattına açtığım başvurulardan bahsediyorsanız, zaten buraya yazma nedenim de verdiğiniz yanıt... Yurt dışından 25 gün önce sipariş edilen parçanın akıbeti -> Cevap yok. Parça siparişi verildiği gün aracımı servise bağlamayıp şimdi de servise yatırmam gerektiği söyleniyor ve ikame araç desteği verilmiyor -> Pozitif bir yaklaşım yok. Bayramda yola çıkacağım ve elimdeki tek aracım benden alınmak isteniyor ve karşılığında ciddi bir maddi mağduriyet yaşıyorum. Otel rezervasyonumu iptal edemiyorum. Araç kiralama fiyatları aşırı pahalı. Otobüs/Uçak biletleri pahalı ki pahalı olmasa dahi bayram tatilinde yaptığım planda araca mutlaka ihtiyacım var. Bayram tatilinden sonra da planladığım tatillerimde de araca ihtiyacım var... Yaz sezonunu atlattığım an Nissan aracımı satışa vereceğim. Bundan sonraki hayatımda da markanızı tercih etmeyeceğim. Mağduriyetler karşısında vermediğiniz destekler Nissan markasına açılan şikayetlerinden oldukça belli zaten.

27 Haziran 2024 14:20

Aracımı teslim alana kadar güncel durumu buradan paylaşıyor olayım. Yetkili servisimden oldukça memnunum. Tüm stresimi alttan alıp profesyonel bir şekilde şeffaflık ile süreci yönetmeye çalıştılar. 23.05.2024 tarihinde sorunlu görülen parçanın siparişi verildi. En hızlı yöntem uçak siparişi olduğu için de öyle geçildi. Bugün 33. Gün ancak genel merkezde sadece gülümseme hattına erişebiliyoruz. Gülümseme hattına yedek parçanın durumunu öğrenmek istiyorum diye talepte bulunuyorum. Merkezde bir yedek parça birimi var ancak telefon ile yönlendirme olmuyor. Yedek parça akıbetini öğrenmek için ilgili talebimi gülümseme hattına bırakıyorum. Onlar söylediğine göre yedek parça birimine iletiyor. Yedek parça birimi kendilerine dönüyor. Bana dönen yok. Ben yine arıyorum yine aynı şeyleri duyuyorum. Geliş tarihi ile ilgili net bir tarih belirtemiyoruz bilgisi geliyor. Uçak siparişi ile talep edilen yedek parçanın üzerinden 33 gün geçti. İlk hafta genel merkez yolda diye bilgi vermişti. Şimdi hiçbir bilgi yok. Yani anlayacağınız şeffaflık doğruluk söz konusu değil. Buradan şikayetlere tarafınıza çağrı merkezimiz tarafından gerekli bilgiler verilmiştir şeklinde cevap yazarak şikayet cevap oranlarını yükseltiyor ya firma. İşte verdiği cevap bu belirli bir tarih veremiyoruz. Yedek parça birimine aktaramıyoruz. Mail trafiği ile global Nissan'a ulaşıyoruz. Sonra? Sonrası yok. Parçanın akıbeti ile ilgili yanıt alamıyorum. Parça var. Parça yok. Parça aslında hiç yola çıkmadı biz size yanlış bilgi verdik başta. Ya da parça yoldayken başına böyle bir şey geldi. Parça tedarik edilemiyor. Bu cevaplardan hiç biri yok. Tek cevap, geliş tarihi ile ilgili net bir bilgi yok elimizde. Nissan Genel Merkez olarak araç kullanıcısına verdiği cevap bu. Sürecin devamını takip ediyor olacağım. Gelişme oldukça buradan paylaşıyor olacağım.

23 Temmuz 2024 21:32

Merhaba tüm süreci şeffaf bir şekilde yazdım. Son durumu da buradan aktarıyorum. Nissan Genel merkezde haftalarca farklı kişiler ile görüştüm. Buradaki en büyük açık noktayı Nissan genel merkeze aktarmak istiyorum. Gülümseme hattına sadece talepte bulunabiliyorsunuz bir çoğunda geri dönüş alamıyorsunuz. Sürekli bizler aramak zorunda kalıyoruz ve tatmin edici yanıtlar alamıyoruz. Müşteri ilişkilerinin daha ilerisine gidemiyoruz. Örneğin yedek parça birimi ile direkt görüşemiyoruz. Sadece arayıp bir talep oluşturuyoruz sonra talebin sonucu için sürekli bizlerin tekrar tekrar araması gerekiyor. Bu kısımda iyileştirmeler sağlıklı olacaktır. Sonuca gelecek olursak, Nissan Kuzey Otomotiv yetkili servisi aracımı ilk gününden beri götürdüğüm tek yetkili servis. Nazik ilgili ve her konuda şeffaf bir şekilde tüm sorularımı yanıtlayan teknik anlamda da yetkin personellere sahip bir yetkili servis. Bu sorunumda da tüm stresli sürecimi çok sakin yönettiler. Nissan Genel Merkezden Melahat hanım ile Nissan Kuzey Oto servisinden Dilan Hanım bir köprü olarak işin başından sonuna kadar tüm süreci ve en son aşamada da ikame araç için titizlikle çalıştılar. Mağduriyet yaşanmaması adına garanti süresinde en ince ayrıntısına kadar düşünen Nissan Kuzey Oto servisinden Rabia Hanım ve Fatih Bey titizlikle çalıştılar. İlk sorun tespitini yapıp tüm riskler hakkında kelime bilgilendiren Fatih Bey gerçekten işini çok iyi bilen oldukça bilgili ve işinin ustası. Parçam yurt dışından gelince de kısa sürede parça değişimini yapıp bugün aracımı tarafıma teslim ettiler. Ben de bana verilen ikame aracı Otokoç Rent A Car a teslim ettim. İkame araç segmentinden ve verilen araçtan oldukça memnun kaldım. Burada da eminim yetkili servisin emeği vardır. Tekrar Nissan genel merkez Melahat hanım’a ve başta Nissan Kuzey Oto Fatih Bey, Dilan Hanım, Rabia Hanım olmak üzere servisteki tüm teknik çalışanlara teşekkür ediyorum.

23 Temmuz 2024 21:35

Otocar rental kiralama şirketi olacaktı. Yanlış yazdığım için düzenledim.

Abdullah

2 bin kilometre dolmayan Nissan Qaskai araçta alternatör kayışım kopmuştu garantiye sokmadılar. Kullanıcı hatası dediler. Aracım servisteydi servis asistanıyla alternatör kayışı kullanımı için eğitime geldim dediğimde gülümsedi, neden gülümsüyorsunuz dediğimde böyle bir eğitimin olmadığını söyledi. Bende aracımın şu an servisinizde olduğunu probleminin alternatör kayış kopması olduğunu suçun kullanım hatası olduğunu belirtmişsiniz, bende eğitim için geldim dediğimde suratıma uzun uzun baktı."izahı olmayanın mizahi olur"dediğimiz bir olaydı. Tabi parayı aldılar.

Merve sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Türkiye Servis İlgisizliği Ve Yedek Parça Bekleme Çilesi

Merve
04 Mayıs 20:20
Ruşen sonuçtan hiç memnun değil

47 Gündür Yedek Parça Bekliyorum, Nissan Mağduriyetimi Çözmüyor

Ruşen
07 Temmuz 18:27
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Genel Merkez İlgisizliği

Ferhat