Çağla sonuçtan memnun

Nespresso Creatista Pro Sıcaklığı Sorunlu Makinem Değiştirilmiyor

02 Ocak 2024 15:48
Çağla'nın Teşekkür Mesajı
“Değişim sağlandı. Teşekkürler...”

27 Kasım 2023'te Creatista Pro kahve makinesini satın aldım. İlk 2 hafta içerisinde sütsüz kahve denemediğimden sıcaklığı hakkında bir bilgim yoktu ve sütlü kahveleri süt sıcaklığı sonda iken köpük ayarını sona vermezsem ılık çıkartıyordu. 2 haftadan sonra sütsüz kahve yapmaya başlayınca makinemin bazen ılık bazen normal şekilde kahve yaptığını gördüm. Arkadaşımda aynı makine vardı ve onda yaptığım kahve sıcaklığıyla bendeki makinede fark vardı. 21 Aralık 2023 tarihinde müşteri hizmetlerini aradım. Makinem 1 aylık bile olmadığı için teknik desteğe gitmesini kendisinin de tavsiye etmediğini, servis ekibiyle görüşüp dönüş yapacağını söyledi. Dönüş olmayınca 23 Aralık 2023'te tekrar aradım, makinem için değişim talebi istediğimi belirttim. Çünkü ayıplı malı 30 gün içinde bildirmiştim ve teknik desteğe göndermek istememiştim. Bunun sebebi makinenin 30 günü doldurmamış olmasıydı. İlgili kişi önce uzaktan çözüm denenmesini aksi halde değişim talebi için konuşmamızı söyledi. Makineyi fabrika ayarına sıfırlayıp denememi, kendisine mail atmamı istedi. Denilenleri yaptım ve makinenin aynı olduğu bilgisini gönderdim. Bana dönüş yapılmayınca 25 Aralık 2023'te tekrar aradım. Makinem yeni olduğu için kanun olarak haklarımdan bahsederek, ayıbı da kendilerine 30 gün içerisinde bildirdiğim için makineyi geri verip paramın iadesini ya da makine değişimini talep ettim. Yaptığım tartışma sonucunda makinenin mecburen teknik desteğe gitmesi gerektiğini oradan gelen arıza sonucuna göre talep açmamı istediler. Telefonla konuşurken makinenin bir sıcak bir ılık kahve yaptığını ve eğer teknik kontrol sırasında sıcak yaparsa bana bir şey yok denilip gönderilmesini kabul etmediğimi yeniden belirttim. Bende değişim talep etmek için makineyi 26 Aralık 2023 tarihinde teknik desteğe kargoladım. Makine bana 28 Aralık tarihinde geri geldi ve arıza kaydında hiçbir sorun olmadığı, kireç bakımının yapıldığı yazıyordu. Makineyi denediğimde aynıydı.
Bunun üzerine müşteri hizmetlerini arayıp makinenin hala bozuk olduğunu, artık değiştirmelerini istedim. Bütün bunların üzerine makineyi tekrar teknik desteğe göndermemi istediler. Makinemi değiştirmelerini aksi halde dava açacağımı belirttim.
Makinenin ayıbını 30 gün içerisinde bildirdim ve teknik desteğe de zaten gönderdim. Makinem hala değiştirilmiyor ve tekrar teknik desteğe göndermemi istiyorlar. Kendilerini de Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ettim.
Makinemin değiştirilmesini, ya da makinemi geri alıp paramın iade edilmesini istiyorum.

03 Ocak 2024 11:29 (Şikayetten 19 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Tarafınıza mail ile geri dönüş yapılmıştır. Saygılarımızla

16 Ocak 2024 23:02

Makinemi 2. Defa teknik servise gönderdim ve yaklaşık 1 haftadır da nespresodaydı. Dün beni aradılar ve makinemde sorun olmadığını 2 farklı birimin incelediğini söylediler ve değişim talebimi açmadılar. Bana dalga geçer gibi kahve makine sıcaklığının benim damak zevkime uygun olmayabileceğini söylediler fakat bu durumda 1) demek ki satış yapan elemanlarınız yalan beyanda bulunarak satış yapmakta. Bu makineyi alırken Philips makinede 16 bar, creatista Pro da 19 bar basınç olduğundan daha sıcak kahveler elde edeceğim söylenerek satıldı. 2) ben zaten makinden kaynar kahve de içtim diye beyan etmiştim. Yani bana uymaması gibi bir durum söz konusu değil. Makine bozuk. Aynı sıcaklıkta kahve yaptığımda bazen ılık bazen kaynar çıkarıyor demiştim. 3) arkadaşımda da aynı makineden var ve benim makinem daha soğuk kahve çıkarıyor. Kendilerine de aynen bu şekilde ilettim. Makine bozuk ancak bir türlü kabul edilmiyor. Koskoca nespresso firmasının bana önerdiği çözüm ise evde kahveyi yaptıktan sonra kahvenin derecesini ölçerek video çekmem. Gerçekten müşteri memnuniyetinden aska anlamayan bir firma. Bu sürecin peşini asla bırakmayacağım. Verdiğimiz para içler acısı. Resmen 2 ay önce aldığım ve belki sadece 1 ay ancak kullandığım makine için yaşadığım süreç korkunç ötesi. Tüketici Mahkemesi'ne başvurmuştum ve bunun sonucuna göre devamını da getireceğim. İlk 1 ay içerisinde kusurlu ürünü bildirmeme rağmen kanunen değiştirme hakkımı kullandırtmadılar.

18 Ocak 2024 16:03

İstenilmesi üzerine kahvenin soğuk yaptığını göstermek için video çekip taraflarına ilettim. 82 derece ölçtüklerini söyledikleri kahve 57.3 derece çıktı. Videonun öncesi de kendilerinde var. Bilerek bardağın içini bile çekerek yollamıştım. Şimdi de değiştirmemek için kahvenin çıkış yerini ölçün diyorlar. Zaten anında kahveyi ölçmüşüm. Hala hatalı makinelerini kabul etmiyorlar. Müşteri memnuniyeti yerlerde. 2AYLIK bile olmayan makinem için yaşadığım stres cabası. Resmen bozuk makine için değişim hakkımı kullandırtmıyorlar ve değiştirmemek için de ellerinden geleni yapıp sürekli bahane üretiyorlar.

27 Ocak 2024 20:34

Değişim sağlandı. Teşekkürler...

Canan sonuçtan çok memnun

Nespresso Cihazında Bitmeyen Sorunlar Ve İade Talebi

11 Nisan 2025 17:16
"Bu süreçte yaşadığımız mağduriyetin giderilmesi adına çok emek verdiğini gördüğüm M**** Bey sorunumuzu çözdü. Kendisinin empatik ve işbirlikçi tutumları ile bu süreci iyi yönettiğini düşünüyorum. Cihaz değişimi yapıldı Umarım bir daha aynı sorunları yasamayız. Teşekkürler..."
Edanur sonuçtan hiç memnun değil

Nespresso Gran Lattissima Makinem Yeterince Sıcak Kahve Hazırlamıyor, İade İstiyorum

26 Eylül 2025 00:34
Nezih sonuçtan hiç memnun değil

Nespresso Onarım Merkezindeki Skandal Tamirat Süreci!

10 Temmuz 2024 11:08
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

06 Eylül 2023 01:10
Aleyna sonuçtan hiç memnun değil

11 Aralık 2024 21:46
Nespresso'da İade Süreci Ve Müşteri Hizmetleri Krizi