Mercedes-Benz Hatasının Arkasında Durmuyor

Mercedes-Benz Hatasının Arkasında Durmuyor
27 Nisan 2023 14:44

28 Mart 2023'te Mercedes Davutlar Mengerler'e ESP ışığı yanması sebebiyle gittim ve ekstra yakıt pompası değişmesini istediler yaptırdım. Otoparka koydum, bayramda İzmir'e giderken arabadan sesler geldi ama sağ kulağım sağır olduğu için taş çarpıyor gibi düşündüm. 24 Nisan 2023 tarihinde Urla'ya giderken motor ışığı yandı, hemen yol yardımı aradım, ücret karşılığında gelip makineye bağladılar. Termostat ile ilgili sıkıntı olduğunu ilk uyarı verdiği için kontrollü olarak İstanbul'a gidebileceğimi söyleyip hatayı sildiler. İçim rahat etmediği için 25 Nisan 2023'te aracı İzmir Otomol Mercedes yetkili servisine götürürken sarsıntı, ses ve performans değişikliği gibi sıkıntılar oldu. Servis araçta lokma takımı unutulduğunu, araç içinde bu parçanın gezindiğini ve zarar verdiğini, en sonda bir noktada sıkıştığını beyan ederek benden motor kulaklarının yırtıldığını ve sorunun termostat ile alakalı olmadığını söyleyip ücret karşılığında değişimi sundu.

Parçayı unutan Mengerler Davutlar'ı 3 kere arayıp durumu anlatmama rağmen bana dönüş yapmadılar. Ardından Mercedes genel merkezi arayıp şikayet kaydı oluşturdum ve bana dönüş yapan Davutlar Mengerler'deki bayan laubalice konuşup bu parçanın arabada gezinmiş olmasının kendilerinin suçu olmadığını ve yardımcı olamayacaklarını söyleyen ters bir üslup ile beni geri çevirdi. Bir de bana farklı bir servise gidip sorunumu çözmek için uğraştıklarını, benim işim var deyip çıkıp gittiğimi falan söyledi. Egemer şubeye ne gittim ne de böyle bir olay yaşandı. Israrla bana inanmadı, Otomol şubesindeyim dememe rağmen. Parça olmadığı için 2 gün İzmir'de kaldım. Ücreti ödeyip yola çıktım. Araç frene basarken titreme yaptı. Ardından motor yağı kontrol et uyarısı verdi.

Tekrar Susurluk'ta yol yardımı ile görüştüm, yardımcı oldular. Yola devam etmemi, kontrol uyarısı olduğunu, ciddi bir sorun olursa ışık panelinde hata vereceğini söylediler. İstanbul girişinde de tekrar yağı kontrol edin uyarısı verdi. Mercedes hatasının arkasında durmuyor, cebimden şimdiden 10 bin tl para ödedim, daha ne zaman ne sorun çıkacak belli değil. Motor kulağı değişti, sorun yok dediler. Frene bastığımda araba titriyor, ses geliyor ve 2 kere uyarı verdi. Şimdi bunları yaptırdım. 2 hafta 2 ay sonra arabada gezinen bu lokma parçasının zarar verdiği kısımlar yine sorun çıkarınca ne yapacağım? Aracımın yenilenmesini, ödediğim servis ücretlerinin iadesini talep ediyorum. Sorunum çözülmezse hem Türkiye'de dava açacağım hem de Almanya'da. Yardımcı olunmadığı için şikayet ve hukuki süreç başlatacağım.

profile profile
27 Nisan 2023 14:55 (Şikayetten 11 dakika sonra)
Elif
Elif
27 Nisan 2023 14:57

Size zaten ulaştım dönüş yapmıyorsunuz Hatanızın arkasında durmuyorsunuz herkes görsün müşteri memnuniyetindeki tutumunuzu sizi dava edeceğim ve Almanya Mercedes e kadar da şikayet edeceğim

Esra sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes-Benz GLA 200 Araçta Geri Viteste Motor Arızası Tekrarlıyor Ve Çözüm Bekliyor

25 Aralık 2025 01:01
Gülçin sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Gla200 Navigasyon Eksikliği Nedeniyle Yaşanan Uzun Süreli Mağduriyet

07 Ekim 2025 20:53