Kardelen sonuçtan hiç memnun değil

14 Mayıs 2024 16:45

Jumbo 9000 84 Parça 12 Kişilik Çatal Bıçak Seti’ni satın almıştım. Birkaç kullanım sonrasında ürünlerin çoğunda su lekelenmeleri oluştuğunu gördüm ve bu süreçte ürünlere hiçbir şekilde zarar verici davranılmadı. Daha sonraki kullanımlarda ise %100 paslanmaz çelik diye satılan ürünlerin çeliğinin tamamen soyulduğunu, çeliğinin kalktığını ve alttan paslar gözüktüğünü gördüm. İşte o süreçte benim, marka ile problemim başlamış oldu. Defalarca ulaşmaya çalışmama rağmen hiçbir şekilde tarafıma dönüş yapılmadı. Müşteri temsilcileri dönüş yapılacak deyip her defasında geçiştirdiler. Sonrasında bir yakınımın Jumbo mağazasından alışverişi sırasında mağaza çalışanına durumu anlattım, kendisi ürünleri merkeze gönderebileceğini söyledi. Ürünleri yaklaşık 1 ay bekledikten sonra sonuç olarak yıkanıp geri gönderileceği söylendi. Kabul etmek istemiyordum çünkü sonuçta tamamen çeliği soyulmuş ürünlerde ne kadar işlem yaparlarsa yapsınlar tekrar yaşayacağımı biliyordum. Ürünleri beklerken yine de vazgeçmedim ve Jumbo ile iletişim sağlamaya çalıştım fakat hiçbir şekilde sağlıklı cevaplar alamıyordum, hep geçiştirme peşindeydiler. Ürünleri işlem yapıldıktan sonra yani 1,5 – 2 ay sonra hiç istemesem de Pazar günü mağazadan aldım. Fakat şimdi de ürünlerde gözle görülür belirgin şekilde deformeler, çizikler ve yazı baskı hataları mevcut. Açıkçası benim markam olsa ben müşterime böyle ürünler göndermeye utanırım. Ürünleri bu şekilde baskı hatalı kullanmak istemiyorum ama markaya ulaşmak mümkün değil ve hiçbir şekilde hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorlar. Ben 2 aylık süreçte çok yıprandım. Hem müşteri temsilcisine ulaşmak mümkün değil hem de ürününün arkasında durmuyorlar ve zannediyorum ki artık ürünleri o kadar da kaliteli değil.

11 Temmuz 2024 15:44

14 Mayıs tarihinden beri Jumbo, şikayetim ile alakalı herhangi bir çözüme gidemedi. Müşteri temsilcileri sadece sürecin takipçisiyiz diyebiliyor. Müdür ya da bir üst düzeyde bir temsilcileri yok. Şikayetini iletmek için bağlanabileceğin farklı bir birim yok. Temsilcilerin zaten bir bilgisi yok, onlarda kendi aralarında farklı birimlere iletip 1-2 ayda cevap alıyor. Neyse ki yine 14 Mayısta Tüketici Hakları'na da şikayet etmiştim. Fakat oradaki kararın çıkması da yine Jumbo'nun savunmasını vermesine bağlı. Fakat Jumbo halen savunma vermemiş durumda. Beni arayan temsilci ise, "bana iletilen bilgi de tüketici haklarının kararını bekliyorlarmış" dedi. İşin komik tarafı tüketici haklarının karar verebilmesi için Jumbo'nun savunma vermesi. Vermediği takdirde zaten belli bir süre içinde Tüketici Hakları tüketiciyi haklı buluyor. Yani süreci uzatmak için savunma vermeyerek tüketici haklarının firmaya verdiği 6 aylık süreci de kullanacaklar, süreç sonunda savunma vermedikleri için karar benim aleyhime sayılacak. Onlarda bu süreçte ceplerinden çıkacak üç kuruşun hesabında olacaklar anlayacağınız. Bu markadan alışveriş yapacaklar lütfen iki üç kez daha düşünsün. Süreç yıpratıcı. Müşteriye değer asla vermiyorlar.

17 Ocak 2025 10:09

Firmaya bu süreçte defalarca şikayetimi ilettim. Geri döneceklerini söylediler hiçbir şekilde dönüş sağlamadılar. 3 kez Tüketici Hakları'na şikayette bulundum. İlk 2 şikayette Tüketici Hakları kendilerinden savunma dilekçesi talep etti. Fakat firma savunma vermediği için şikayetim sonuçlandırılamadı. En son üçüncü şikayetimde Tüketici Hakları'na şikayetten vazgeçmeyip tekrar tekrar şikayette bulunacağımı ilettim. Sonrasında firma yine cevapsız kaldı ama tüketici haklarından kararım çıktı. Eğer benim gibi bir süreç yaşayan olursa diye burada tüm sürecimi paylaştım. 1 senedir vazgeçmedim, uğraştım. Sizlerde vazgeçmeyin. Alışveriş yapacaksanız da şunu söylemeliyim kesinlikle ilgili bir firma değil, herhangi bir sorunda ulaşım sağlayacağınız kimse yok.

22 Ocak 2025 10:32

Tüketici haklarında haklı bulununca firmadan para iadesi talebinde bulundum. 2 ay önce kendilerine ürünlerimi gönderdim. Akabinde para iademin yapıldığına dair mesaj aldım. Fakat benden herhangi bir şekilde IBAN bilgisi vs istemediler. Müşteri temsilcisini aradığımda "bizde IBAN isteme oraya para gönderme gibi bir şey yok, hangi kartla alışveriş yaptıysanız ona yolluyoruz" dedi. Bunun üzerine, hangi kartım ile alışveriş yaptığımı hatırlamadığımı veyahut şu an kullanmıyor bile olabileceğimi söyledim, "yapacak bir şey yok, o zaman banka ile halledersiniz" dedi. Sinirlendim kapattım. Bugün müşteri temsilcisi beni arayıp para iadesinin yapıldığını ama hata verdiğini, IBAN numaramı iletmem gerektiğini söylüyor. Eeee hani sizin öyle bir uygulamanız yoktu. O kadar komik ki en başında yapmaları gereken şeyleri insanları uğraştırıp mağdur etmek için bilerek yapıyorlar. Lütfen sizde bunları bilin, görün.

19 Mart 2025 11:46 (Şikayetten 10 ay sonra)

Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
07 Nisan 2025 13:41
Paslanan Çatal Bıçak Seti Sağlık Riski Taşıyor
Eyyüb sonuçtan hiç memnun değil

Eyyüb
13 Temmuz 2024 10:53
Jumbo 1001 Değişimde Orijinal Olmayan Ürün Gönderilmesi
Nermin sonuçtan hiç memnun değil

Nermin
18 Eylül 2025 22:53
Jumbo Çatal Bıçak Takımında Paslanma Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti Hayal Kırıklığı
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Merve
17 Eylül 2025 14:20
Paslanmaz Çelik Set Paslandı Mağaza Çözüm Sunmuyor
Paslanmaz Çelik Set Paslandı Mağaza Çözüm Sunmuyor
paslanmaz-celik-set-paslandi-magaza-cozum-sunmuyor-3.jpg
Eda sonuçtan hiç memnun değil

Jumbo Türkiye 5100 84 Parça Çatal Kaşık Bıçak Seti Üretim Hatası

24 Ocak 2024 17:47