Neslihan sonuçtan hiç memnun değil

Neslihan
05 Eylül 2024 10:47

Merhaba, ben Almanya Köln'deki İstikbal Mobilya'dan 9.13.2022 tarihinde iki adet Venon koltuk takımı aldım. Koltukları açtığımızda kumaşlarında defolar vardı. Bu durumu Witten'deki İstikbal servisine bildirdik. Bize koltukları kurup kullanmamızı, kumaşın birkaç gün içinde kendini yenileyeceğini bildiren bir mail attılar. Koltukları kurduk ve birkaç gün kullanmamıza rağmen deformeler hiçbir şekilde kaybolmadı. Üstelik yeni deformeler oluşmaya başladı çünkü kumaş çok hassastı; en ufak bir sürtünmede bile iz bırakıyor, deforme oluyordu. Yeniden bunu bildiren bir mail attım. Servisten bir beyefendi gelip koltukları kontrol etti. Evet, koltuklarda deformeler var fakat siz bunu kullanın. Garanti sürecinin bitmesine kısa bir süre kala bizi tekrar arayın, gelip deforme olmuş parçaları değiştirelim dedi. Fakat ben koltukları kullanmaya başladıktan 1-2 ay sonra koltuk kumaşında renk atmalar, kırışmalar, esnekliğini kaybetmeler gibi olumsuz durumlar da başladı ve şu an bayağı bir renk atma ve solma oldu. Oturduğumuz yerde, kol koyma yerlerinde, sırt dayama yerlerinde buna dayanarak koltuklarımı değiştirmeleri için beşinci aydan beri arıyorum. Sonunda sekizinci ayın sonunda onlara ulaştım ve bana koltukların resmini atmamı söylediler. Koltukların resmini attığımda ise bana koltuklardaki bu deformasyonun tamamıyla kullanıcı hatasından meydana geldiğini belirten bir mail attılar. Ben bu koltukların üstünde oturmaktan başka hiçbir şey yapmadım. Hatta iki sene boyunca koltuklarıma sabunlu bez bile sürmedim, renkleri solmasın, özelliğini kaybetmesin diye. Ama şu an koltukların kumaşları gerçekten çok ciddi anlamda kötü olmuş, solmuş durumda. Kısacası koltukları geri almamak için her şeyi yaptılar. Ben şu an Almanya Tüketici Haklarını Koruma Mahkemesi'ne başvurmak için hazırlanıyorum.
Saygılarımla, N***** B*****

05 Eylül 2024 10:50 (Şikayetten 2 dakika sonra)

05 Eylül 2024 12:40

Şerife sonuçtan hiç memnun değil

Şerife
27 Nisan 2024 01:39
İstikbal Kumaş Hatasını Kabul Etmiyor
Duygu sonuçtan hiç memnun değil

11 Ekim 2025 15:33
defolu-koltuk-takimi-ve-iki-yildir-cozulmeyen-servis-sorunu-3.jpg