İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Konya Gürgençler Ya Da Apple Tarafından Mağdur Ediliyorum.

09 Mayıs 2024 00:06

29 Şubat 2024 tarihinde iPhone 15 telefon aldım. On gün kullandım- kullanmadım, cihaz şarj olmamaya başladı. Çoğu zaman olmuyor, bazen oluyordu. Telefonu Apple Konya servisi olan Gürgençler servisine 22 Nisan tarihinde gönderdim. Göndermeden 2 hafta öncesi sorunu anlatmak için servisi aradım. Güncelleme yapın düzelir dediler. Yaptım düzelmedi. 10 gün bu şekilde oyaladılar. Bu süreçte cihazı hiç kullanamadık. Cihaz ellerine ulaştıktan sonra 10 gün de cihazımı bul özelliği açık olduğu için işlem yapamadık dediler. Özelliği kapattık, 1 hafta bekledik. Aradık ne oldu diyoruz, bul özelliği açık diyorlar. Kapattık diyoruz, tamam diyorlar. Vel hasılı Konya Gürgençler şarj olmama problemi var diyor ve cihazı Apple servise göndermişler. Süreç hakkında aramazsak bilgi alamadık. Apple cihazı incelemiş (güya).
Gürgençler den SMS geldi.
Teşhis: sıvı teması olmuş, onarım yapılmıyor, 35 000 TL verirseniz değiştirelim diyorlar.
Sıvı teması varsa cihaz arada bir nasıl şarj oluyordu peki. Cihaz bende iken kesinlikle sıvı temasına maruz kalmadı.
Apple ı aradım, servis sonuç raporunu kabul etmediğimi söyledim. Kos koca Apple ürünün arkasında durmuyor. Ne demek sıvı teması var, şarj soketi sıvıya maruz kalsa hiç şarj etmez, ama bende iken ara ara şarj oluyordu.
Cihaz ya Konya gürgençlerde ya da Apple servisinde sıvıya maruz kaldı. Benden 35 bin tl para koparma için kum pas kurulduğunu düşünüyorum.
Apple merkezinin bana önerisi şu oldu. Cihazı bu şekilde geri isteyebilirsiniz, ya da satıcı ile görüşün ve iade isteyin diyorlar. Satıcı ben cihazı kapalı kutuda gönderdim, sıvı teması benden olamaz. Derse ben ne yapacağım.
Servis kayıtlarını istedim. Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım. Apple yurt dışı genel merkezi neresi ise oraya Apple Türkiye hakkında şikayetimi yapacağım.
Kos koca Apple Türkiye ye yakışmayan hareketler bunlar.

Adı
Adı

Sonuç ne oldu acaba ben de aynı sorunun yaşıyorum yeni telefon mu talep ettiniz başka bir yere mi verdiniz

İbrahim

Tüketici Hakem Heyeti bilir kişi atadı, telefonu aldı inceledi, karşı tarafı haklı buldu maalesef. Cihazı geri aldık. İlginçtir ki telefon o günden beri sorunsuz çalışıyor ve şarj oluyor

İphone 15 Pro Şarj Sorunu 20 Aydır Çözülmedi, Somut Destek Bekliyorum

Serra
14 Ağustos 2025 14:46

11 Temmuz 2024 15:13
Yiğithan sonuçtan hiç memnun değil

Yiğithan
17 Ağustos 2024 22:31