iPhone Teknik Servis Çözüm Sunmuyor

16 Kasım 2023 13:29

25.09.2021 tarihinde iPhone 12 mini satın aldım. Bir yıl sonra mobil bankacılıkta kimlikle şifre yenileme işleminde cihazımın kimliğimi algılamadığını ve NFC özelliğinin çalışmadığını fark ettim. 15 gün içinde Mark Antalya Apple Troy yetkili servisine cihazın sorunlarını video kaydı ve sözlü olarak anlatarak teslim ettim. Birkaç gün sonra telefonumdaki sorunların giderildiğini ve teslim alabileceğimi söylediler. Cihazın teslim işleminde yaptığım kontrolde sorunun giderilmediğini belirttim. Servis, Apple Pay hizmetinin Türkiye'de çalışmamasından dolayı NFC hizmetinin Türkiye'de aktif olmadığını, hatta kendi arkadaşlarının cihazında da aynı sorunun olduğunu söyledi. Kendilerine Apple Pay'in bir hizmet olduğunu ve Türkiye'de aktif olmamasının NFC'nin çalışmamasına neden olmayacağını ifade ettim ama kabul etmediler. 18.09.2023 tarihinde Apple tarafından iOS 17 güncellemesi ile 'Kişi Kartviziti Paylaşımı' özelliğinin kullanıma sunulduğunu belirttim. Ancak özelliği kullanabilecek cihazlar arasında benim cihazım olmasına rağmen çalışmadı. 21.09.2023'te cihazı NFC ve 'Kişi Kartviziti Paylaşımı' özelliğinin çalışmadığını belirterek tekrar teslim ettim. Birkaç gün sonra cihazımda mikrofon sorunu olduğu için ekran değişimi yapıldığını ve sorunların giderildiğini söylediler. Cihazı kontrol ettiğimde ekranın değiştiğini gördüm, ancak 'Kişi Kartviziti Paylaşımı' ve NFC'nin hala çalışmadığını tespit ettim. Açıklama olarak, Apple'ın bir protokolü olduğunu ve kendi programlarında hata vermediği sürece tamir işlemi yapamadıklarını ifade ettiler. Apple desteğin sorunlarımı gideremediğini, cihazın serviste belli bir bekleme süresi olduğunu ve teslim almak zorunda olduğumu, ayrıca uzaktan bağlantı yaparak yazılım desteği sağlayacaklarını ancak bunu kabul etmediğimi, öncelikle tamir işleminin yapılmasını, mümkün değilse cihazın yenisiyle değişiminin yapılmasını talep ettiğimi belirttim. Kullandıkları programda cihaz hata vermediği için talebimi kabul etmediklerini söylediler. Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum ancak hala bir geri dönüş almadım. 21.09.2023 tarihinden bu yana telefon yetkili serviste ve bir çözüm sunulmadı.

Problemi çözebildiniz mi bende de aynı sorun var servise gitmedim daha

Burçin
13 Ekim 2023 11:57
Ceyda sonuçtan hiç memnun değil

Ceyda
22 Temmuz 2023 19:22
Semin sonuçtan hiç memnun değil

Semin
06 Temmuz 2023 23:05