Aydın sonuçtan hiç memnun değil

18 Temmuz 2024 13:08

Eşime 25 Kasım 2023'te Huawei Watch gt 4 41 mm akıllı saat aldım. 6 ayda 5 kez garantiye (İzmir KVK Yetkili Servisi'ne) göndermek zorunda kaldım. İlkinde ekran beyazlaşıyor ve dokunmatik çalışmıyordu, gönderdik. Geldi. Birkaç gün sonra tüm dokunmatik yine çalışmıyor, titreşim sürekli çalışıyordu. İkinci kez gönderdik. Geldi. Güncelleme yaptıklarını ve bir sorun olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Baktık, kontrol ettik. Ekran görünmeyecek kadar zayıf ışıkla yanıyor ve yine dokunmatik çalışmıyordu. Üçüncü kez gönderdik. Onarılamaz olduğunu belirtip yenisi ile değiştirdiler. Geldi, kullandık. Yaklaşık 1 ay hiç sorunsuz kullanıldı. Ama sonuç yine hüsran. Dokunmatik yine çalışmamaya başladı. Ekran ışığı bir gidip bir geliyor. Dördüncü kez yine gönderdik. Anakartın arızalı olduğunu söylediler, değişimini yapıp geri gönderdiler. Arka kapakta, ekran çevresinde yapıştırıcı kalıntılarıyla birlikte! Neyse, önemsemedim. Temizledim, eşim kullandı. 2 gün sonra şarja taktık, şarj olmuyor! Aynı markanın farklı şarj cihazıyla da denedik, şarj olmuyor. Beşinci kez yine servise gönderdik. Servis 10 gün sonra arayıp cihazınızda sıvı teması var. Garanti kapsamında değil. 8000 TL civarı ücret karşılığında onarılması gerekiyor dedi! (Saatin satış fiyatı bile onarım ücreti kadar değil! ) Neyse, kabul etmediğimi söyledim. Geri gönderdiler, üstüne kargo ücretini bana yansıttılar. Huawei müşteri hizmetlerine durumu ilettim. Yaklaşık 1 ay süren incelemenin ve görüşmelerin ardından "servis raporlarına göre cihazınızda sıvı teması var, garantiye girmez" dediler! Yahu bu cihazı satarken "5 ATM Su Geçirmez sertifikasıyla" satıyorsunuz! Yani 50 metre derinlikte 20 dakika su geçirmez diyorsunuz. Benim eşim ellerini yıkarken dahi mümkün mertebe dikkat edip saati çıkarırken bırakın havuzu, denizi, yüzme dahi bilmezken bu saatin sıvı teması sonucu kullanıcı hatası demek resmen hakarettir! Ayrıca Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvuruda bulunacağım ama KVK Teknik Servisi beşinci kez cihaz gönderirken kutunun içine koyduğum eski servis sonuç raporlarını bana geri yollamadığı için o raporları yeniden edinmeye çalışıyorum. Sonuç olarak; yetkililerden konu hakkında açıklama bekliyorum.

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdunuz mu

Ayşe

Bende farklı sebeplerden dolayı 3 defa tamire gönderdim şimdi ise benim saatimin ekranında paylaştığınız gibi telefon uyuşmazlığı olabilir filan dediler bir sonuca bağlayabildiniz mi artık ne yapacağımı bilemedim bende

Erkan
Erkan

Benim saatte 5 sefer servise gitti değişmeyen parçası kalmadı ben tüketici mahkeme verdim karar neticesinde bana yenisini verdiler oda sadece 15 gün çalıştı yene oda bozuk simdi tekrar servis raporunu bekliyorum

Aydın

Huawei herhangi bir dönüş yapmadı, KVK'da herhangi bir dönüş yapmadı. Saat çöp oldu maalesef. Her platformda insanları uyarmaya çalışıyorum, Huawei'den uzak durmaları konusunda. Maalesef sizinde olumlu sonuç alacağınızı düşünmüyorum. Geçmiş olsun.

Emine
06 Mayıs 2025 14:20
Gürsel sonuçtan hiç memnun değil

Gürsel
12 Mayıs 2025 14:50
Huawei Servisinden Yetersiz Destek Ve Çözümsüzlük
Musa sonuçtan hiç memnun değil

02 Mart 2024 12:05

Huawei Kategorileri