Mert sonuçtan hiç memnun değil

20 Aralık 2023 15:39

13.06.2022 tarihinde Huawei Matebook d15 laptop satın aldım. Şarj soketi girişinde eğilme olduğu için 10 gün önce Ankara KVK teknik servise gönderdim. Laptopu servise gönderirken içine şarj soketinin sorunlu olduğunu ve bunun tamir edilmesini yazdım. Teknik servisten gelen mesajda 19.517 TL ödeme yapmam gerektiği söylendi. Ardından sitelerindeki dosyama girdiğimde şarj soketi değişimi ana kart değişimi klavye değişimi ve fan değişimi gibi birçok madde eklenerek tutarın yükseldiğini gördüm. Bunun üzerine Huawei müşteri hizmetlerini aradım. Telefondaki hanımefendi ilgili teknik servisin şarj soketi değişimini anakartla beraber yapmasından kaynaklı olarak bu tutarın yükseldiğini ve söylememe rağmen neden diğer şeylerin eklendiğini anlamadığı söyledi ve şikayetimi aldı. Birkaç gün sonra ilgili birim ulaştı. Değişimin bu şekilde olacağını şarj soketinin tek başına değişmeyeceğini söylediler. Benim laptopum şarj soketindeki sorun dışında hiçbir sorunu olmayan bir laptop. Eğer Huawei donanımsal ya da teknik sorunu varsa bunun beni ne derecede ilgilendirdiğinden şüpheliyim. Ben neden 1000 TL'ye tamir olacak bir sorunumu 20.000 TL olarak ödemek zorundayım. Laptopun su anki 0 değeri zaten 20.000 TL. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. İlgili diğer yasal haklarımı da kullanacağım. Çünkü bu milyon liralık bir araba alıp bu arabanın lastiklerinin patlaması halinde motorunun da değişmesi gerektiği gibi bir sonuç doğuruyor. Bu çok saçma. Ben ya güncel laptop tutarının iadesini ya da ücretsiz tamirini istiyorum. Bunlar karşılanmazsa bir yandan da yasal haklarımı kullanmaya devam edeceğim. Bunun adı işgüzarlıktır.

Merve
Merve

Merhaba birebir aynı şekilde şarj almadığı için servise gönderdiğim laptopa ilk Huawei servisi 20bin kusur ikinci Huawei servisi 28bin kusur fiyat çıkardı ki garantimizin bitmesine 1 yıl var.

Mert
Mert

Gerçekten anlamsız bir durum

Selçuk

Merhabalar, bende de aynı sorun oldu, 20 bin tl istediler. Soket anakarta birleşikmiş ana kart değişmesi gerekiyormuş. Siz nasıl çözdünüz çözebildinizmi, yoksa bilgisayar çöpmü oldu benimki gibi

Selçuk

Dışarıda sadece soket değişimi falan yapılır mı diye araştırabildiniz mi, öyle bir durum yoksa hiç kendimi yormayım bende, zaten bir daha bu markanın yanından dahi geçmem. Ben bir servise göstereceğim ya da soracağım sonuç alırsam bilgilendiririm.

Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

Huawei Bilgisayar Şarj Soketi Şikayeti

08 Mayıs 2024 18:08
Bay sonuçtan hiç memnun değil

Huawei Bozuk Laptop Satıyor

25 Haziran 2024 01:41
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
03 Ekim 2023 20:06