Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

10 Haziran 2024 01:15

HP Omen in ryzen7 7840hs li bir modelini satın aldım. Yeni sayılır daha 1 2 aylık. Yazmayı öğrenmeden bilgisayar kullanmaya başlamış biriyim ve bugüne kadar 10 larca bilgisayar kullandım. Ancak güç seçeneklerini kendi kendine silen bir modeli hayatımda ilk defa görüyorum. Bilgisayar Windows da default olarak gelmesi gereken güç tasarrufu ve yüksek performans seçeneklerini kendi kendine siliyor. Yalnızca dengeli modunu silmiyor onun dışında seçili olmayan her modu otomatik siliyor. Şu an kendi eklediğim nihai performansta kullanıyorum bilgisayarı ancak dengeli ye bastığım anda nihai performans yok olacak uğraş CMD den tekrar getirmeye sonra. Ve ben bu bilgisayara HP victus tan geçmiştim. Victus un performansından yeterince memnun kalmıştım ancak aldığım model revize edilmemiş kasaya sahip bir victus olduğu için bir kasası tam anlamıyla kendi kendine dağılıyordu. 3 yılın sonunda ekran menteşesinin plastiği kendi kendine çıkmış alt kasa çatlamış 2 tane vidasını düşürmüş vs. Neyse yeni çıkmış bir kasa olduğu için normal karşıladım. Daha sonraki modellerde kasa sorunlarını çözdüklerini de biliyordum ancak yıllardır üretilen ve daha üst kasa olarak bilinen HP nin Omen modeline neden geçmeyeyim diye düşünüp bir Omen aldım. Bu üst kasa sonuçta her yönüyle daha iyi olması gerekmiyor mu. Pili soğutması performansı sağlamlığı görünüşü her yönüyle beklentim bir tık üstüydü. Ancak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki pek de öyle değilmiş. Omen 2 konuda victus tan daha iyi sanırım, biri ekran paneli diğeri de daha renkli olan klavyesi. Onun dışında her yönüyle victus daha iyi. Sessiz soğutmadan bahsediliyor Omen tanıtımında ancak bilgisayar hiçbir şey yokken durduk yere fanını sonuna kadar açıp 30 saniye civarı çalıştırıp geri normale dönüyor ben de her seferinde sanıyorum AA yağmur başladı herhalde. Artık gerçekten yağmur başlasa bilgisayar fan açtı zannet'cem. Aynı zamanda fanları victus tan daha gürültülü çalışıyor bunun sebebi fanın kendini değil de çevirdiği devrin yüksekliğinden dolayı çıkan rüzgar sesi muhtemelen ama victus daha düşük devrine rağmen sıcaklığını daha kolay kontrol edebiliyordu hadi bu daha çok watt çekiyor ona verelim. Bir bilgisayarda neden Silent mod olmaz. Bir bilgisayarın neden fanları hiç kapanmamaya programlı olur. Fanlara manuel müdahale imkanı vermişler HP yazılımında ancak o şekilde bile 2k rpm in altına düşüremiyorsunuz düşük sıcaklıklarda bile bilgisayar fan açık çalışıyor. Onun dışında mux anahtarı var ancak ekran kartı kapanmıyor.

10 Haziran 2024 09:15

Güç seçeneklerinin kaybolması sorunu için HP müşteri hizmetlerini aradım. Çalışan arkadaş gayet ilgili biriydi. Uzaktan bağlantı ile yardımcı olmaya çalıştı ancak çözüm sağlanamadı. Çünkü bilgisayar hiçbir türlü yemiyor. Hatta HP de çalışan adam o kadar çok benimsemiş ki sorunu bu güç seçeneklerinin kaybolmasının normal olan olduğunu sanmaya başlamış. Anladığım kadarıyla HP de kronik bir sıkıntı bu durum. Ancak kullandığım victus ta ve diğer bilgisayarların hiçbirinde bunu yaşamadım HP özelinde bir sorun sanırım. Ve HP nin yurt dışı ofisi de bu durum için zaten gerek yok gaming Hub yazılımı ile güç seçenekleri değiştirilebilir şeklinde dönüş yapmış. Yani HP bu kronik sorundan uzun zamandır haberdar olmasına rağmen çözüm sağlamıyor. Sizden ricam sorunlar için servisle iletişime geçin vs demeyiniz. O kısmı zaten yaptım çözülmüyor. Formatla derseniz onu bende denedim işe yaramıyor. Bahsettiğim tüm bu yazılımsal sorun ve eksikliklerin mühendislik ekibiniz tarafından çözülmesini istiyorum. Muhtemelen iyi bir Bios güncellemesi sorunları çözecek tir. Uefı yazılımında fanı sürekli açık tut tuşu var ve o seçenek zaten kapalı olmasına rağmen sürekli açık. Yani bu durumda o tuşun hiçbir işlevi yok. D lütfen fanın kapanmaması, ve güç seçeneklerinin silinmesi sorunlarını düzeltin. Ve eğer yapılabiliyorsa daha iyi güç tasarrufu için gaming Hub'a ekran kartını da kapatabilme özelliği getirin. Bilgisayarda mux anahtarı var ve yapılabiliyor olması lazım, arkadaşımın rakip marka bilgisayarlarında yapılabilen bir şey çünkü.

10 Haziran 2024 11:40 (Şikayetten 10 saat sonra)
10 Haziran 2024 11:53

Evet konu ile ilgili müşteri ilişkilerinden bir arkadaş iletişime geçti yardımcı olmak için teknik ekipten mert diye birine aktardı ve arkadaşın söylediğine göre "Bilgisayar böyle üretilmiş, yapabileceğimiz bir şey yok." yani HP teknik in de dediği gibi Omen almak için çok bir sebep aramayın. Bilgisayarlarını dikkatli şekilde üretmiyorlar. Çok basit özellikleri bile eklemiyorlar. Güç seçenekleriniz bile olmayacaktır bunun bilincinde olun. Not: teknik arkadaş şikayetleri yurt dışı ekibine aktarmasını istememe rağmen ketum tavrıyla savunma yapmaya çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Bir Omen alırsanız bunları yapamazmışsınız. -güç seçeneklerini kolayca değiştiremezsiniz (malum siliyor bilgisayar) -fanları bilgisayar soğuk olsa bile tamamen kapatarak sessiz bir kullanım sağlayamazsınız. -mux anahtarına sahip olmasına rağmen ekran kartını kapatarak güç tasarrufu sağlayamazsınız. (yalnızca dahili grafiği kapatarak bir miktar performans artışı sağlanabilsin diye yapılmış, yani tek taraflı bir mux kullanılmış) HP nin 2024 model bir bilgisayarında bu kadar küçük detayları atlayabilmesi üzücü bir durum.

Yağız sonuçtan hiç memnun değil

Yağız
11 Mayıs 2024 11:56
Mehmet sonuçtan çok memnun

18 Eylül 2023 12:15
"Ürün yenisi ile değiştirildi. Teşekkürler"
HP Victus 16 7z4n1ea Açılmama Ve Ekran Titremesi

HP Victus 16 R1019nt 32 GB RAM İ7 14700 Hx RTX 4070 1 TB SSD

Yılmaz
09 Mart 2024 10:45

HP Omen Bilgisayarımda Kısa Sürede Yaşanan FPS Ve Ekran Sorunları

01 Ağustos 21:57
Saygın sonuçtan hiç memnun değil

HP Omen 17 Ekran Işık Sızması, Puslu Kamera, Hoparlör Ve Klavye Sorunu

Saygın